Pláče ve školce během spaní

875
19.9.16 13:54

pláče ve školce během spaní

Ahoj maminky,

jdu si pro radu nebo vaše zkušenosti. Moje dcerka 2,5 roku nastoupila do školky. Po prvním horším týdnu už jí a pije, na vycházkách je nejvíc v pohodě a dokonce jim tam po obědě usíná, což doma po obědě neusnula asi od 1,5 roku. Bohužel se po 30 minutách probouzí s pláčem. Četla jsem už diskuze o pláči ze spaní batolat hlavně doma, sami jsme měli stejné problémy, tak 3 z 5 spaní se odpoledne probouzela s pláčem. Vždy jí pomohlo nechat jí samu se zklidnit a ona se většinou sama uklidnila a kolikrát ještě usnula. Jenže ve školce to teď dělá taky a tam nemají jinou možnost, než jí honem rychle odvléct pryč, aby nevzbudila další děti. Není to školka uzpůsobená na nespavce, je to vlastně jen jedna větší místnost, kde se mezi hernou a jídelnou dá zatáhnout paravan, takže jí rychle odvedou na chodbu a tam se jí zkoušejí utišit, ale to je už samozřejmě v hrozném amoku a trvá to hodně dlouho, než se uklidní. Prý už má jen tento týden, jestli se to neuklidní, jinak ji budeme muset vyzvedávat po obědě. Jsem z toho zoufalá, rostou jí teď poslední stoličky nahoře, je ukňouraná pořád. Ale do školky se těší, ráno už jde rovnou k botníku a táhne mě pryč. Babička jí může vyzvedávat, ale hrozně mě to mrzí, protože jí školka dělá vyloženě dobře, je to nemluvka, moc se s ní nedá domluvit, ale za těch 14 dnů ve školce udělala velké pokroky, takže se mi nechce dělat tenhle krok zpět. Máte zkušenosti, že to děti ve školce dělaly a po nějaké době to odeznělo? Děkuji za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2692
19.9.16 14:00

@u763 Nechávat 2,5 leté dítě ve školce na celý den to já prostě nepochopím. Asi jí školka dělá dobře, ale zcela jistě by jí stačilo dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
19.9.16 14:01
@Anonymní píše:
@u763 Nechávat 2,5 leté dítě ve školce na celý den to já prostě nepochopím. Asi jí školka dělá dobře, ale zcela jistě by jí stačilo dopoledne.

Vzdyt piše že ji školka delá dobře jinak! Nebo její dítě znáš lépe než ona sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
19.9.16 14:10

Treba fakt jeste potrebuje domov a vyzvedavani po obede bude dobrej kompromis, kazde dite je jine, skolka je zmena a nektere deti placou pri příchodu a nektere sve pocity zas ventiluji jinak. Ma hracku z domova? Muze mi i svuj polstarek, slibit, ze kdyz nebude plakat, ze dostane to a to, at ji to ucitelka pripomene, ze maminka slibila nejakej darek, kdyz nebude plakat.Kdyz to nevyjde, tak klid, za mesic to muzete zkusit zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
19.9.16 14:10

Je ještě malinká, nechávala bych ji vyzvedávat babičkou po obědě aspoň nějaký čas a třeba za měsíc to zkusila znovu i se spaním jestli se to nezlepší.

@Anonymní píše:

Tak každný nemá tu možnost nechat dítě ve školce pouze na dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
19.9.16 14:12

@Jarr Dělá jí školka dobře, jen tam neutišitelně pláče ze spaní. Bože muj. Ale moje dítě to neni. Končím s příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
19.9.16 14:13

@five5 Psala, že jí babička může vyzvedávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
19.9.16 14:16

Pokud je možnost, brala bych po obědě domů, pro takové prtě je celý den až dost, dopoledne by určitě stačilo. Moje děti mají také takové stavy občas po probuzení, pomůže jim na to teplé mléko a pomazlit(jde spíš o takový rituál).Syn to má někdy i skoro ve 4 letech. Ve školce ale ještě nespal a je to i jeden z důvodů, pro jsem ho tam na spaní ještě nedala. Je to, když ještě není úplně vyspalý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
19.9.16 14:17
@Anonymní píše:
@Jarr Dělá jí školka dobře, jen tam neutišitelně pláče ze spaní. Bože muj. Ale moje dítě to neni. Končím s příspěvky.

Proc anonym? Co citliveho pises

• Citovat
  • Upravit
218
19.9.16 14:17
@Anonymní píše:
@five5 Psala, že jí babička může vyzvedávat…

Ano psala. Proto radím, když má možnost aby ji babička vyzvedávala, tak ať ji prozatím vyzvedává. Ale je plno 2,5 letých dětí kde matka pracuje a dítě ve školce zůstat musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.9.16 14:19

Prosím tě, doufám, že se ta malá propláče k tomu, že budete soudní a budete ji vyzvedávat po obědě. Takhle malé dítě ve školce na dopoledne je víc než dost ro něj, víc, než dostačující, fajn, dopoledne si pohraje, něco se naučí, ale co jí dá odpolední spaní? Nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
19.9.16 14:26

Jestli je ta možnost, tak bych ji vyzvedávala po obědě, spaní můžete zase třeba zkusit po novém roce, až se bude cítit ve školce jistější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.9.16 14:27
@terinka4444 píše:
Prosím tě, doufám, že se ta malá propláče k tomu, že budete soudní a budete ji vyzvedávat po obědě. Takhle malé dítě ve školce na dopoledne je víc než dost ro něj, víc, než dostačující, fajn, dopoledne si pohraje, něco se naučí, ale co jí dá odpolední spaní? Nic.
:palec: :palec:

navíc tím řevem narušuje spánek ostatním starším dětem, které ten spánek potřebují. Takže bych brala po obědě, když už musí takhle malé dítě chodit každý den do školky.
A teda brát jako úspěch, že ve školce dokonce jí a pije mi přijde teda dost uhozený. Spokojené dítě si tedy představuju jinak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11169
19.9.16 14:42

Dcerka chodí do školky teď od září, má od včera 3 roky. I když se na školku moc těšila, je hodně společenská, miluje děti, nebojí se a nemá problém s kolektivem a cizími dospělými, ve školce je jen dopoledne. Měla problém i ráno, to se už ustálilo, máme loučící rituál a jí se tam dopoledne líbí, ale po obědě už je vidět, jak se na mě těší. Když spí v poledne, ještě se pak chce pomazlit a když jsem se jí ptala, říkala, že spát tam nechce.

Pokud máš možnost, tak ji tam spát nedávej. Ale chápu, že když to někde třeba kvůli práci nejde jinak, tak se nedá nic dělat. Já mám to (ne)štěstí, že jsem stálou práci zatím nenašla a přivydělávám si z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
19.9.16 14:52

Pokud máš možnost brát ji po obědě, tak to udělej. Myslím si, že to za to nestojí ani tobě, ani jí a časem si zvykne a bude tam chtít spávat sama. Nebo se domluv s učitelkama, ať jí spát nedávají a nechají ji kreslit, nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí