Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli jsi holka, tak to bude probíhat úplně stejně jako na patnáctileté prohlídce. Není se čeho bát.
Klasická preventivka. Zváží, změří, prohmatají břicho, uzliny, kouknou do krku,… Možná budeš číst písmenka. Svlékat max do spodního prádla, víc určitě ne. Možná ani to ne, záleží na doktorovi asi.
@Anonymní píše: Více
tys ještě nikdy nebyla na prohlídce? minimálně 8 jsi jich zažila, i když jinak k doktorovi nechodíš,
a co ti tam budou dělat? uříznou ti hlavu a přišijí ti nějakou chytřejší, takže super - bude to trochu bolet, musí se to dělat zaživa, aby věděli, jestli reaguješ, nebo už jsi mrtvá
Proběhne standardní komplexní vyšetření. Svlékat se budete do spodního prádla, neboť se musí zkontrolovat i kožní kryt (kůže). Nejvíc mě dojímají takové ty hvězdy, co se stydí v 17 svléknout do spodního prádla, ale v 16 letech už byly na umělém ukončení těhotenství (asi na vrub neposkvrněného početí).
Pro stydlivky nabízím možnost expresní preventivní prohlídky - stoupnete si vedle sebe na nástupiště, na sobě kompletní oděv včetně zimního kabátu, projedu v rychlíku okolo, tím bude prohlídka u konce. Děkuji, při placení se račte usmívat.
@Doctus tyhle diskuse se tu pravidelne objevuji, předpokládám, ze to bude zase nejaky troll.
@saddreamer píše: Více
A co si tak představuješ u kluků stejného věku? ![]()
@Černá Madonna
Upřímně si nejsem jistá, neboť už se to tu řešilo v jiných diskuzích, že klukům se na preventivce kontrolují i pohlavní orgány, ale názory se lišily, prý některý pediatr to v 17 dělá, některý ne. Proto píšu jen svou zkušenost, holky se v pubertě u pediatra svlékaly max do spodního prádla
Holkám pohlavní orgány kontroluje gynekolog. Praktik se zeptá max na menstruaci.
@lucad77 píše: Více
Ano. Přesně tak to probíhá u holek. Jak to přesně probíhá u kluků, si nejsem jistá, nemám přímou zkušenost.
U nás kontrola genitálu syna nebyla ani u patnáctileté prohlídky a myslím, že v takovém věku není už ani nutná, pokud je vše vpořádku… Dotaz na jakýkoliv problém, určitě stačí.
Navíc jsem ho už dávno poučila o nutnosti pravidelného samovyšetřování varlat…
A zrovna před dvěma lety, jen tak u večeře, mi řekl, že si tam „něco“ nahmatal. ![]()
No, v tu chvíli by se mi krve nedořezali.
Hned v pondělí jsme šli na urologii a naštěstí šlo jen o malou cystu, kterou stačí kontrolovat opět vlastním pohmatem.
Tenkrát mi spadl kámen ze srdce, protože v rodině jeho tatínka bylo a je nádorové onemocnění bohužel, mnohočetně diagnostikováno. ![]()
Za týden měl dělat přijímačky a to si pak člověk opravdu v takové chvíli uvědomí, co je v životě důležitější. ![]()
Ahoj, v mám jít brzo na 17. letou prohlídku a celkem mám strach, co mi tam budou dělat? Bude to normální prohlídka jako je vyšetření zraku, vážení měření atd. Nebo se budu muset svléknout nebo něco takového?