Zákrok na růstových chrupavkách

Anonymní
12.12.24 12:01

Zakrok na rustovych chrupavkach

Ahoj,
Sance je asi mala, ale i tak se zkusim zeptat. Nemate nekdo zkusenost se zakrokem na rustovych chrupavkach z duvodu vysokeho vzrustu?
Mam velmi vysokou dceru (12 let, pres 170 cm), tak trochu googlim, zda prece jen neexistuje nejaka cesta, jak to zastavit. Nerikam, ze ji chci na neco takoveho poslat, jen se o to zajimam, ale krome toho, ze tento zakrok existuje, jsem zatim nic blizsiho nenasla.
Anonym z pochopitelnych duvodu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9241
12.12.24 12:15

Dítě má potíže a první, co tě napadne, je googlit operace? Bez to probrat s dětským doktorem, má záznamy růstu dcery, mrkne na graf, na výšku rodičů…a zhodnotí, jeslti jsou třeba další vyšetření. To se pak posílá na endokrinologii, tam krev, rtg… nicméně přes 170 cm mi nepřijde nijak moc. Někdo vyroste hned a pak už neroste, zrovna okolo těch 12, 13 let jsou mezi dětmi obrovské rozdíly. Někdo je ještě dítě, jinej už puberťák. Pracuju s detma na druhým stupni a jsou větší než já skoro všichni. A to nejsem zadnej prcek. Za prázdniny mezi šestou a sedmou třídou bys ty deti často vubec nepoznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.24 12:19

@Midaku Ale to ze nepisu, ze bych konzultovala s doktorem a objednala ji na endokrinologii a antropologii, prece neznamena, ze jsem to neudelala. Jen jsem si u toho nacetla o tomto zakroku a protoze je to pro me nova informace, tak zjistuji, jestli s tim ma nekdo praktickou zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
3152
12.12.24 12:53
@Anonymní píše: Více

boha jeho, proč ji chceš mrzačit?
Vy jste nějak moc malí, že se ti to zdá moc?
Za chvíli dostane menstruaci a přestane růst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4005
12.12.24 15:06

Zkušenost nemám. Ale jako žena se 183 cm nechápu, proč malá výška se řeší růstovým hormonem, kdežto i jen úvaha o nějakém řešení velké výšky je považována za mrzačení. Fandím ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102432
12.12.24 15:43
@Platanka píše: Více

No, úplně stejně jako by se neresilo rustovym hormonem 140cm u holky v tomhle věku, tak se zadnym zakrokem nebude resit ani 170cm. Rustovym hormonem se resi zastaveni růstu na nizkych hodnotach, ktere muze prinaset dalsi komplikace, ne to, ze bude mit holka méně nez je průměr. Takže ano, jakykoliv zakrok u sice nestandardni, ale jinak zcela normální vysky je mrzačení a je úplně fuk zda je to u velkeho nebo u maleho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
12.12.24 16:01

Jak vysoky je otec ditete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9179
12.12.24 16:29

@annlady
Nepřestane…dcera má od 12 let MS a stále ještě roste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.24 19:01
@Platanka píše: Více

Ahoj, moc dekuju za nazor a podporu! Ani jsem nedoufala, ze by me nekdo mohl pochopit. Ja mam 180, tatinek 190. Je nam jasne, ze nebude mala, ale pokud bych ji bezpecne mohla zarucit vysku jen kolem 180, tak to udelam. Tedy s durazem na to “bezpecne”, proto zkousim, jestli nekdo nema s tim zakrokem realnou zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
3152
15.12.24 19:42

jste vysocí a ty se divíš, že máš vysokou dceru
Co ti vadí na tom, že by dcera měla třeba 185 cm, což je naprosto normální výška?
Proč uvažuješ o mrzačícím, zbytečném zákroku?
Máš dojem, že trpí endokrinní poruchou růstu? Nebo máš jen dojem, že žena nemá být vysoká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102432
15.12.24 19:55

Chapes, ze nikdo jen pro tvé krásné oci nebude zasahovat do normálního rustu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty