17 měsíční a sladké

743
17.9.15 09:24

17 měsíční a sladké

Ahoj maminky, prosím poraďte, jak přesvědčit syna, aby jedl i jiné svačinky než sladké… oběd mi sni naštěstí v pohodě, ale dopolední svačina - ještě donedávna jedl krásně bílý jogurt, ale poslední dobou ji jen sladký jogurt nebo tvaroh, mléčnou rýži apod. A odpoledne do něho dostanu jen nějakou buchtu. Přesnídávky mi nejí vůbec, ovoce jakbysmet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
17.9.15 09:31

Tak sladky jogurt bych zas tak neresila, ale davat misto ovoce buchtu, to mi prijde zbytecne. Zkusila jsi jablicko nastrouhat, mrkvicku? to je tutovka i pro nejmladsiho, ktery z ovoce neji skoro nic. Zeleninu nabizis? Nejstarsi syn si da radeji papriku nez banan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
17.9.15 09:37

@Bibi239 zkusila jsem snad všechno, ale sni jednu lžičku a jak zjisti, co to je, další už nechce. Ani banán, prostě nic. Buchtu, tim myslím nějakou většinou ovocnou, ale stane se, že mu koupím v sámošce třeba croissant. Jinak ji ještě rohlík se šunkou nebo s lučinou. Zeleninu má téměř každý den na oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.9.15 09:39

Tak bily jogurt odmitam jist i ja… v 17m nevidim problem v ovocnem jogurtu nebo ochucenem tvarohu atd. pokud nechces ty „prumyslove vyrabena“, tak umichej doma cisty jogurt/tvaroh s medem, mixlym ovocem atd.

buchtu by denne nemusel, ale prdpokladam, ze se ji jste slovne nedomana, tak proste neco nachystej -a pokud nechce-neji ;) pripadne jednou za cas udelat kompromis - ovocny kolac, desert ze zakysene smetany a ovoce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11180
17.9.15 09:47

Co chleba namazaný žervé, lučina apod. na malé kostičky a strkat do pusinky? Malá to má ráda, jsou jí 2 roky sice, ale jí to takto už celkem dlouho. Jinak u nás valí broskve, hrušky, nektarinky, blumy apod. to je vše hodně sladké ovoce a dělám z toho přesnídávku (rozmixuju) a má to úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.9.15 10:04

@pajule022 Ovocný jogurt (ale jogurt, ne rádoby jogurt typu kostíci) bych neřešila. Odpoledne bych nabídla zdravou svačinu - ovoce, zeleninu (vyzkoušet, jestli preferuje raději na kousky nebo v celku okusovat), chleba s něčím. Nechceš? Nevadí, nejíš, další jídlo je večeře.
A jedla bych s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.9.15 10:06

Ještě mě napadlo. Dvouleťák občas odpolední svačinu vynechává úplně, protože nemá hlad. Samozřejmě, že kdyby bylo něco typu buchta, tak by si dal. Ale pokud je to něco méně atraktivního, tak se prostě po jídle neshání a vydrží až do večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
17.9.15 10:10

A co dát ovoce do ruky ať si jí sám? Náš malej si vezme z košíku jablíčko a celé ho sní, je mu 19 měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
17.9.15 10:11
@pajule022 píše:
@Bibi239 zkusila jsem snad všechno, ale sni jednu lžičku a jak zjisti, co to je, další už nechce. Ani banán, prostě nic. Buchtu, tim myslím nějakou většinou ovocnou, ale stane se, že mu koupím v sámošce třeba croissant. Jinak ji ještě rohlík se šunkou nebo s lučinou. Zeleninu má téměř každý den na oběd.

A když sní jednu lžičku a potom nic, tak co se děje potom? Dostane něco jiného? Můj syn jí strašně málo a dostat do něho jednu lžičku je horor, ale když odmítá jíst, já mu nedám nic jiného a má smůlu, nabízím mu vždy několik možností na svačinku, pokaždé je odpověď ne, tak neřeším a další jídlo je až večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
17.9.15 10:21

Syn když si může vybrat mezi sladkostí a něčím jiným, tak jde taky po sladkosti. Nesmí to ani vidět, jinak na to pořád ukazuje. Když to ale nevidí, tak se nacpe ovocem k prasknutí, miluje rajčata. Jogurt sní bílý a když mu chci dopřát, tak mu tam dám domácí marmeládu, nebo to někdy smíchám s přesnídávkou příp. do toho nakrájím ovoce. Kupované ovocné kupuju, akorát když u nás v obchodě čistě bílý nemají (ano i to se u nás děje :zed: ).

Zkoušela jsi třeba zakysané nápoje? Syn obvykle vypije vody, šťávy tak tři loky najednou, ale když mu dám kefír, podmáslí nebo acido (neochucené), tak vypije i tři deci, to nestačím zírat. Tak by to třeba tvůj místo jogurtu taky bral.

Radím buchty před ním prostě nevytahovat, pokud mu je moc dávat nechceš. Já nejsem moc důsledná, tak sama vidím, jak to je pro mě těžší se cukrům u syna vyhýbat. Navíc když sama tu zdravou stravu taky zrovna nedodržuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
17.9.15 10:40

Když můj syn vidí na lince buchtu, tak by taky jedl jen ji. Dostává teda jen domácí, ale pokud neni, tak neni a tečka. Teď má období zubů a ke svačinám chce výhradně jablko nebo hroznové víno.

Osobně zastávám názor, že když nechci aby něco jedl (nebo ne tak často) tak to doma není :nevim: On to zkusí, tak ukážu lednici i spíž a pokud má fakt hlad něco si najde. Když jenom honí mlsnou, tak nechce nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.9.15 10:46
@Plomba píše:Osobně zastávám názor, že když nechci aby něco jedl (nebo ne tak často) tak to doma není :nevim: On to zkusí, tak ukážu lednici i spíž a pokud má fakt hlad něco si najde. Když jenom honí mlsnou, tak nechce nic.

Přesně! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect