Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Smetanovou omáčku typu svíčková - z domácích surovin nebo kuře na paprice moje děti v 17 měsících měly. Nevadí to, pokud použiješ vhodné koření.
No ja nevim,jestli teda neco delam spatne,ale muj 13ti mesicni syn uz v omackach smetanu ma.Kdyz delam kure na paprice,nebo svickovou.......nikdy mu po tom nic nebylo a pokud primo ty smetany nevypije litry,tak to prece nemuze vadit.
Smetana do jídla se prý může od roka… jen pít kravské mléko později.
Od roka je mleko a smetana do vaření „povolena“ i na kojeni.net ![]()
V 17m nevidím žádný důvod, proč zdravému dítěti smetanovou omáčku nedat.
Něco jiného by bylo, kdyby tam byla ze strany rodičů nějaká alergie, to bych pak byla s bílkovinou kravského mléka opatrnější.
Pokud už dítě není kojené a dostává UM, tak bych se vůbec nebála, UM je kravské mléko, sice je upravený poměr bílkovin a druh bílkovin, ale bílkovina kravského mléka je v něm nenaštěpená, pokud to tedy není HA mléko a tím pádem ji většina dětí okusí v menší míře už mnohem dřív, než si to rodiče uvědomují.
Náš skřítek už měl koprovku se smetanou. Víceméně už jí to co my, jenom míň solim, míň kořením. Pokud máme něco ostrýho a mastnýho, tak to samozřejmně nejí.
Tak vám děkuji,já si myslela,že to bude ok,ale tchýně se zhrozila,jako,že jsem se zbláznila.
Máš zajímavou tchýni-většina tchýní by dala dítěti smetanovou omáčku už ve 3 měsících ![]()
janet9 píše:
Máš zajímavou tchýni-většina tchýní by dala dítěti smetanovou omáčku už ve 3 měsících
jojo souhlas.
janet9 píše:
Máš zajímavou tchýni-většina tchýní by dala dítěti smetanovou omáčku už ve 3 měsících
taky tak… zírám.
![]()
moje dite uz dostava smetanu do jidla od 8 mesice
dycky jenom na zvlacneni a dochuceni
Náš roční synek jí omáčky se smetanou zhruba od 8měsíců, dnes už jí téměř vše a pije normálně plnotučné kravské mléko. Kdybych měla všechno takhle řešit, tak se zblázním.
MarKur píše:
Náš roční synek jí omáčky se smetanou zhruba od 8měsíců, dnes už jí téměř vše a pije normálně plnotučné kravské mléko. Kdybych měla všechno takhle řešit, tak se zblázním.
No vidíš a já třeba to mám přesně naopak ![]()
Jinak ohledně smetany souhlasím s Gladys.
Mému je 20 měsíců a jí už d se říct to samé co my. Při vaření omezuju koření a sůl, mám ještě pětiletého, a chlap si dosolí na talíři. Nedávám mu tedy žádné uzeniny, zbytečné sladkosti, a cokoliv kde jsou nějaká podezřelá éčka. Ale to nejíme ani my a ani to nekupujeme. Prostě se snažíme jíst zdravě, a malej jí s náma.
Holky,mám prosbu,jak moc vadí,pokud bych 17m dala omáčku,ve které je smetana.Chci dělat kuře ve smatenové omáčce,ale nevím