Můžu dát sedmnáctiměsíčnímu dítěti do omáčky smetanu?

Anonymní
13.10.10 09:35

17 měsíců a smetanová omáčka

Holky,mám prosbu,jak moc vadí,pokud bych 17m dala omáčku,ve které je smetana.Chci dělat kuře ve smatenové omáčce,ale nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
13.10.10 09:35

a cemu by to melo vadit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
13.10.10 09:37

Smetanovou omáčku typu svíčková - z domácích surovin nebo kuře na paprice moje děti v 17 měsících měly. Nevadí to, pokud použiješ vhodné koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
13.10.10 09:40

No ja nevim,jestli teda neco delam spatne,ale muj 13ti mesicni syn uz v omackach smetanu ma.Kdyz delam kure na paprice,nebo svickovou.......nikdy mu po tom nic nebylo a pokud primo ty smetany nevypije litry,tak to prece nemuze vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
13.10.10 09:44

Smetana do jídla se prý může od roka… jen pít kravské mléko později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.10.10 09:48

Od roka je mleko a smetana do vaření „povolena“ i na kojeni.net :wink:
V 17m nevidím žádný důvod, proč zdravému dítěti smetanovou omáčku nedat.
Něco jiného by bylo, kdyby tam byla ze strany rodičů nějaká alergie, to bych pak byla s bílkovinou kravského mléka opatrnější.

Pokud už dítě není kojené a dostává UM, tak bych se vůbec nebála, UM je kravské mléko, sice je upravený poměr bílkovin a druh bílkovin, ale bílkovina kravského mléka je v něm nenaštěpená, pokud to tedy není HA mléko a tím pádem ji většina dětí okusí v menší míře už mnohem dřív, než si to rodiče uvědomují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
13.10.10 09:53

Náš skřítek už měl koprovku se smetanou. Víceméně už jí to co my, jenom míň solim, míň kořením. Pokud máme něco ostrýho a mastnýho, tak to samozřejmně nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.10 09:56

Tak vám děkuji,já si myslela,že to bude ok,ale tchýně se zhrozila,jako,že jsem se zbláznila.

• Citovat
  • Upravit
1943
13.10.10 10:00

Máš zajímavou tchýni-většina tchýní by dala dítěti smetanovou omáčku už ve 3 měsících :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
13.10.10 10:04
janet9 píše:
Máš zajímavou tchýni-většina tchýní by dala dítěti smetanovou omáčku už ve 3 měsících :mrgreen:

jojo souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
13.10.10 10:32
janet9 píše:
Máš zajímavou tchýni-většina tchýní by dala dítěti smetanovou omáčku už ve 3 měsících :mrgreen:

taky tak… zírám. 8-o :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
13.10.10 11:25

moje dite uz dostava smetanu do jidla od 8 mesice :-o dycky jenom na zvlacneni a dochuceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarKur
21.10.10 17:45

Náš roční synek jí omáčky se smetanou zhruba od 8měsíců, dnes už jí téměř vše a pije normálně plnotučné kravské mléko. Kdybych měla všechno takhle řešit, tak se zblázním.

• Citovat
  • Upravit
12272
21.10.10 17:55
MarKur píše:
Náš roční synek jí omáčky se smetanou zhruba od 8měsíců, dnes už jí téměř vše a pije normálně plnotučné kravské mléko. Kdybych měla všechno takhle řešit, tak se zblázním.

No vidíš a já třeba to mám přesně naopak :mrgreen:

Jinak ohledně smetany souhlasím s Gladys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
21.10.10 18:04

Mému je 20 měsíců a jí už d se říct to samé co my. Při vaření omezuju koření a sůl, mám ještě pětiletého, a chlap si dosolí na talíři. Nedávám mu tedy žádné uzeniny, zbytečné sladkosti, a cokoliv kde jsou nějaká podezřelá éčka. Ale to nejíme ani my a ani to nekupujeme. Prostě se snažíme jíst zdravě, a malej jí s náma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí