17,5 m - do nočníčku ani za nic ...

58
21.8.07 07:16

17,5 m - do nočníčku ani za nic ...

ahoj,

prosím o radu Vás zkušenější, které už máte za sebou ty krušné začátky :? .

Barušce je 17,5 m. nočníček jsem zkoušela asi ve 13 m, sem tam se do něj vykakala, sem tam vyčůrala, potom na něm nechtěla sedět, vztekala se, tak jsem to po po přečtení všech možných informací nechala na později. a začala s tím nyní. vysazuji ji po jídle, občas i mezi jídly nebo, když mám pocit, že se jí chce (sahá si na plínku). ale za víc jak týden vysazování se pouze 1× vykakala a vyčůrala do nočníčku - byla velká pochvala, Barunka řekla hurá a zatleskala si. a tím to skončilo, v další naprosté většině případů čeká, až jí na:,–(ím plínku a do několika minut je hotovo … :cry:

jinak je šikovná, ví, na co je nočníček, co je ee atd. ale jak na něm sedí, tváří se, že vůbec nechápe, co po ní chci :? . nevzteká se, ale občas z něj utíká. většinou, když jí napomenu, aby si na něj sedla, sedne si zpět.

dávám jí k nočníku hračky, aby se z něj nezvedala. a ona občas během dne udělá to, že, když si hraje, popadne nočník, odnese ho tam, kam ho dáváme, když dělá ee, sedne si na něj oblečená a hraje si s hračkama. vysvětluju jí, že to není na hraní, ale na ee, ale marně. taky jsem zkoušela, jestli se jí zrovna v tu chvíli nechce a nedává to takto najevo. ale nic. tak mám pocit, jestli si nemyslí, že je nočníček židlička nebo hračka? :roll:

myslíte, že mám vytrvat a dál pokračovat nebo na pár týdnů nočník zamknout do skříně? :?:

díky, hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
21.8.07 07:42

Ahoja,

vytrvej … i malý úspěch je úspěch, ale na nočník nenuť.Jára na nočních taky občas chodí … klidně 4krát po sobě čurá do nočníku a běhá vylévat a splachovat, a pak se úplně klidně a beze studu počurá. Včera jsme ho venku lákali aby se vyčural, a po posledním lákání vrtěl nenene, a během minuty se počural.
Já ho posazuju a když se vzteká že ne tak ho nechám, myslím že to nemá cenu lámat přes koleno. A asi je dobrý nechat běhat hambatinu a hlídat ;-)

• Citovat
  • Upravit
2857
21.8.07 07:47

Ahoj.

My jsme počkali. NOčník zamkli a vydělali až měsíc po druhých narozeninách… Do té doby si ale na nočník nesedl.. hystericky řval a zaboha na něj nechtěl…

Pak jsem se naštvala, sebrala mu plínku, týden byl krušný ale začal si sedat i na nočník i na záchod.. no a do necelých dvou týdnů byl bez plínek na čůrání.

Na kakání měl blok a mohl jedině do plínky… motivací (odměnami za bobek v nočníku nebo na záchodě) se to do necelých 3 měsíců poddalo samo.

Zůstaly nám plínky jen na spaní… ale to zatím nehrotím, protože malej je průtokáč a strašně pije… a nedat mu před spaním napít mě přijde blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
21.8.07 08:25

Ahoj Lucko,
taky bych počkala. Podle mě dítě musí být dostatečně zralé, tak jako na všechno. U nás sice proběhlo pár pokusů před 2. narozeninami - se střídavým úspěchem, ale pořádně jsme začali den po Adélčiných druhých narozeninách. Havně já jsem se rozhodla být důsledná a každou chvíli jsem se na „A-A“ ptala a malá si buď uvědomila, že se jí opravdu chce nebo řekla, že ne. Plínku jsem jí už samozřejmě nedávala. Nočník byl pořád v pokojíčku, a by se z toho stala rutina a automatika. Nočník byl jedna z mála věcí, které jsme zvládly bravurně :) doslova během dvou dnů.

Šmankote, co to mám s metříkem? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
21.8.07 09:15

Ahojky:O)
Také bych s nočníkem klidně ještě počkala. Říká se, že dítě si plně uvědomuje svou potřebu až po 18. měsíci. Sára v tomto věku nočník hystericky odmítala, tak jsme počkali, není třeba ji do toho nutit… Myslím, že času má dost a každé dítko se na nočník naučí jindy. Jsou děti, které to neumí třeba ještě ve dvou a půl letech, ale co.....k maturitě už určitě půjdou bez plínky :lol:
Sára už na nočník chodí bez problémů, bez plínky jsme od dvou let, teď už posledních pár dní bez ní i spí. Takže vydrž, až přijde správný čas, malá se to bez problémů naučí. :D
Pa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
21.8.07 09:26

Lucko

očividně malá k nočníku nedospěla..a jen pochopila, že na nočníku si má hrát…no rada? počkat a postupně…sem tam vy:,–(it (1-2× třeba za dva dny a podle toho jaká je nálada ;-) ), myslím, že během dne odhadneš kdy by mohla jít, já osobně bych nedávala k čůrání hračky…vyplatí se být trpělivý a nebrat to jako krušné chvilky..naučí se to, jen později.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
21.8.07 13:00

Ahoj,
taky bych počkala. Eliška je únorová, v létě kolem jejího roku a půl jsem celá natěšená „prudila“ s nočníkem (říkala jsem si super, je léto, bude nahatá, naučí se to). Ale úspěch veskrze žádný, spíš naopak. Rozhodně jsem z toho nechtěla dělat vědu - přijde mi blbost nutit, nosit knížky a hračky, nějak odměňovat a tak. No, sice zklamaná, ale nočník jsem v podstatě odložila (byl stále přítomen, ale nenutila jsem ji). Občas jsme to zkusili. Pak v lednu, asi 3 týdny před 2. narozkami jsem to zkusila a ejhle, během jednoho, dvou dnů (doslova) byla přes den bez plenek. Nehod bylo jen málo, fakt to „přišlo samo“. Teď mám 2letého Štěpánka a ten občas nočník, občas záchod, občas plena. Připadá mi, že je mu to fuk.
Takže já bych asi počkala a občas to zkusila, opravdu v 17,5 měsící je ještě čas.
Katka a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.8.07 13:56

Ahoj, také bych ještě počkala a to klíďo až na příští jaro. Jste narozené skoro stejně jako mi a v tomhle věku Adámek o nočníku ani nevěděl. Začala jsem měsíc před druhými narozeninami a od května jsme všude bez plen a malej si říká. Měsíc na to (od června) jsme zrušili plínku na odpo spaní. Na noc ji ještě máme, tam ještě počkám, malej má přes léto více žízeň a chce se kolikrát napít i v noci… :wink:
Jinak začátky jsme měli krušné, myslela jsem na čůrání za něj a odchytávala jsem ho, třeba každou půlhodinku. Postupně se to prodlužovalo. Teď třeba nechce ani po dvou hodinách čůrat. Jo a těch loužiček na začátku co bylo :roll: Na kakání si také říká, akorát že né „kakat“ ale „hovno“ (no, aspoň něco že :oops::wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
29.8.07 21:12

ahoj, všem,

díky moc za Vaše rady a zkušenosti. situace se má tak, že jsme nepostoupili ani o centimetr, ale už si s tím nedělám takovou hlavu. pochopila jsem, že na to zřejmě ještě není zralá a nemá smysl to lámat přes koleno, abych ještě něco nepokazila. občas Barušku vy:,–(ím s nulovým úspěchem na nočník a čekám na ten slavný den :lol: … snad se dočkám 8) .

díky a hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka