Pokračovat nebo vrátit pleny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahojky Petro:O)
My jsme měli to samé, nejdřív jsme Sáru v určitých intervalech vysazovali na čůrání, na kakání si říkala sama. Později si začala sama říkat i na malou, přijde to, jen to chce nějaký čas vytrvat:O)
Pa, Jaa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si myslim, ze pokud nemate moc caste nehody, tak plenky nepotrebujete. Casem si bude rikat sama. Za caste nehody povazuji pocurani 4× za den. To se nam treba stalo po pul roce bez plen, kdyz byla nemocna. Tak jsme se na tyden vratili k plenam a pak si zase rikala.
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
já doporučuji vytrvat a pleny už NEDÁVAT
zvláště,pokud si sama řekne, že pleny nechce.
myslím, že je dobré i to, že na polední spaní plenu nemá a nepočurá se.
syn hned ze začátku „nočníkování“ vydržel i první týden se v noci nepočůrat, spal bez plen. ale pak přišla nehoda, druhá… a nyní,bohužel, musí mít pleny na noc. ale velkou hlavu si z toho nedělám, prý do 3-4 let je to běžné ![]()
Irias + štěpán 2,5 r.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já bych pleny už nedávala, když to zvládáte bez nehod. My jsme bojovali nedávno
, trvalo asi měsíc, než si začal fakt spolehlivě říkat. Teď už si řekne pokaždý, ale na spaní pleny teda ještě dávám.
P
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já myslím, že malá to zvládá skvěle a za chvilku si začne sama říkat, že se jí chce čůrat. U nás to bylo totéž: nejdřív jsem se dcerky 4× do hodiny ptala, jestli se jí nechce. Dokonce mi i zapírala, že ne, ale pak se vyčůrala
, a po týdnu tréninku si začala sama říkat doma i venku. Jen na noc ještě plenu dávám. Určitě pleny nedávej, byla by to škoda, jste na dobré cestě!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme to tak měli, nejdřív jsme ho vysazovali úmyslně, že si sám neřekl. Postupně si začal říkat sám a teď jsem už dlouho bez nehod. Na odpo spaní jsme bez plíny, přes noc ještě máme ![]()
Jo a odnaučování nám trvalo od půlky února letošního roku. Tak zhruba po čtyřech měsících bez plín a řekne si sám.
Rozhodně vytrvejte, někdy je to o nervy ale úspěch brzy bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky, tak nějak jsem to potřebovala slyšet. Dneska máme skore 3krát hlásila na čurání sama ( pokaždé bingo
), dvakrát jsem ji vyčurat dala a jednou hlásila na kakání. A jednou se počurala ) mám pocit že dnaska čurá nějak moc, to má jindy skoro za den, možná víc pije či co ). Když se počurala, tak to okomentovala slovy počuat nee, nočnika
Uvidíme, nevadí mi utírat loužičky, vím že to není hned, jen jsem si říkala, jestli na ni netlačím zbytečně. Dík za rady.
- Citovat
- Upravit
Ahojky,
podle mě je malá moc šikovná a k plenkám bych se nevracela časem si sama začne říkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky ještě jednou, snad jen pro upřesnění a jako použití pro jiné. Měly jste samo pravdu, dnes ( za pár dní ) si říká sama ( občas se nepodaří, ale v těchhle vedrech toho hooodně vypije a taky se chodíme koupat…) Jinak na odpo spaní plíny nemá a teď už je odmítá i v noci, zatím třetí noc. Je sice suchá, ale myslím že je to otázka času, kdy příjde nehoda. Nechávám ji, jsou velký vedra amyslím že bez plíny se jí spí líp. P.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky mám takový možná hloupý dotaz. naše malá (22 měsíců) už asi 14 dní trénuje na nočníku. Prostě jsem si řekla, když bude horko, že jí seberu plínku a uvidíme. Momentálně to vypadá tak, že chodí úplně bez potíží na nočník kakat i několikrát denně ( tam je téměr 100 procentní) a sama si zavolá. S čuráním je to tak, že si neříká (až na úplné výjimky, tak jednou denně ), ale nehody nemá, protože ji občas na nočník vy:,–(ím ( podle situacea množství pití tak jednou za hoďku až dvě). vždycky se do nočníku vyčurá okamžitě a hlásí hned že čurala a vstává a odchází. Nehraje si tam nebo něco podobného, vyčurá se a jde. Počurá se tak jednou za dva dny a hned volá Na ven plínu taky nechc, takže pokud to jde ( no a přestože je dost chladno, tak je léto ) chodíme bez. Venku se taky bez potíží vyčurá a pokud jsme někde, kde není nočník tak jde na velký záchod. po posazení zas okamžitě čurá ( samo že ne úplně vždycky, ale většinou). Zvládáme takto být venku bez ehod i tři hodiny. V tašce samo náhradní věci. A teď eda o co mi jde. Má to smysl, když si na čurání neříká, jen po vysazení čurá? Máme se vrátit k plenám a zkusit třeba za měsíc nebo je to běžná fáze apo nějaké době si i přitomto vysazování říkat bude? s kakáním a nočník to šlo asi do týdne úplně samo. Jinak i přes polední spaní (1,5-2,5 hodiny ) je bez pleny a nepočurá se. Jak to bylo u vás? Má někdo s tímto zkušenost? Dík. Petra