Nechce kakat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
319
26.4.07 23:16

Pomoc, nechce kakat :-(

Ahoj maminky,
potřebovala bych poradit :-( začali jsme krásně čůrat do nočníčku, řekne si, vyčůrá se a nepočůrá se ani přes noc, jen máme problémy s kakáním, má úplně panickou hrůzu z bobíku, takže i když se jí strašlivě chce, zatlačí to zpátky a pláče :-( nemá zácpu, jen nějaký psychický blok a já vůbec nevím, co s ní :( 5 dní už vůbec nekakala, má nafouklé tvrdé bříško a prostě nejde :-( Včera „pustila“ se šíleným řevem jednoho pidi bobíka do kalhot, ale od té doby zase nic :cry:
Poradíte mi někdo, co dělat? Začínám být opravdu zoufalá :cry:
Děkuju Vám za každou radu.
pa Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kac
5049
27.4.07 06:34

Ahoj,
Honzik treba ze zacatku jen do nocniku cural, a protoze dostaval na noc plenku, tak kakal pouze vecer jak jsem ho ulozila za 10-15min. kricel ze ma bobka. Takze pravidelne ale pouze do plenky. Ted nesmim byt v jeho pritomnosti kdyz kaka. U mamky, ktera nema sedatko ho musim drzet, ale musim mit zavrene oci:-)))
Na to nevim jaka je rada. Nekde jsem slysela, ze nerikat ze bobek je fuj nebo se nejak osklibat, aby to dite nechapalo, ze udelalo neco spatneho nebo neco fuj. Nektere deti se potom muzou bloknout, aby to FUJ uz nedelaly.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
27.4.07 09:55

Ahoj

ja sem to resila tak, ze kdyz jsem sla kakat ja :P tak jsem dala malymu nocnik do koupelny a sel vetsinou taky :lol: mozna to zni trochu divne, ale vetsinou to fungovalo protoze co dela mama musi prece delat taky, pozdeji uz zacal chodit sam, jenom na zachod se mu jeste moc kadit nechce :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.4.07 10:06

Ahoj,

kakání je veeelmi citlivá a intimní záležitost, děti, co znám, byly stejné jako tvoje - čůraly na nočník a bobek musel do plínky. Moje starší dcera se s plínkou vždycky někam „uklidila“, aby měla klid. Navíc jsou děti zvyklé kakat ve stoje a v sedě se to musí teprve naučit :).

Aby malá nedostala blok, dala bych jí tak 1/4 glycerinového čípku, tím se uvolní ten „špunt“ - hlavně aby ji to nebolelo, protože jinak bude příští kakání to samé :(. V těch čípkách je pro nejhorší případy i návod k odstranění chronické zácpy. Důležité je chodit na záchod pravidelně, tj. jestli nechce kakat na nočník, tak jí třeba po snídani (nebo kdy obvykle kaká), dát plínku a dělat jako by nic, uvidíš, že na to přijde sama.

Jo, a hodně projímavou stravu (hrušky, švestky, jogurty, vláknina a hodně pít), aby prostě „nevydržela“. Žádnou rýži, dušenou mrkev apod.

Omlouvám se za dlouhý příspěvek o h…, ale mám v okolí odstrašující případ chlapečka, jehož rodiče tohle vylučovací období nezvládli, a malý chodí kakat jednou za týden s bolestmi a brekem (a to už mu bude 7).

Iva

• Citovat
  • Upravit
2434
27.4.07 10:42

Ahoj,
tenhle problém měla Míša, jen byla ještě o pár měsíců starší :? Čípky už nepomáhaly, protože si ho nenechala ani zavést. Dávala jsem ji sirup Lactulosa, aby to nedokázala zadržet a hlavně aby ji to nebolelo - toho se nejvíc bála. Asi po 2 týdnech to bylo dobré, ale ještě několik týdnů jsem ji musela držet při kakání za ruku…
A jak píše Iva, projímavou stravu.
Vítek odmítá kakat jinam než do plíny, ale protože ho chci vyvarovat podobných problémů, zatím to nelámu. Zkouším ho jen občas přemluvit, že nočník je lepší, záchod je lepší, ale nedá se :roll: Jednou mu to dojde!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
27.4.07 12:01

U nás to samé. Jenže my to asi máme psychický blok po zavedení paralenových čípků (podotýkám, že do teď to bylo vždy bez problémů).
Zatím se nevykaká ani po glycerinovým čípku. Prostě to drží a řve. Už ani nechce vstávat a hrát si, protože když leží, tak se jí to asi tak netlačí ven. Teď zkouším ten sirup, ale upřímně řečeno u nás to už vypadá na nemocnici :cry: a na blázinec :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
27.4.07 12:07

Ještě jsem chtěla napsat, že vám (jak už psaly holky) nejspíš pomůže návrat k plínám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
27.4.07 13:59

Ahoj holky,
bohužel návrat k plínám nepomůže :-( Ona to nechce pustit ani do plínky, naučila se opravdu během dvou dní čůrat na nočník , ale kakání je pro ní, děs a hrůza. Drží to i když jí dám plínku… už si to „potřebu“ uvědomuje a nikdy jsem jí neříkala, že je to špatný, nebo fuj :-( ,prostě se zasekla, křičí e-e, ale nevykaká se, i když je na ní poznat, že se jí šíleně chce :-(
Drží to zuby nehty :-(
Dneska už neudržela a pokakala se do kalhůtek, ale zase se šíleným řevem.
Zkoušela jsem i kakání s Martínkem i se mnou, ale nic platné.
Glycerinový čípek jí právě moc dávat nechci, aby si na to nezvykla, ale i tak se strašně bojím, aby jsme neměli kvůli tomhle zadržování třeba slepák, nebo něco jinýho… :-(
každopádně všem děkuju za rady, doufám, že se to nějak urovná, jestli teda taky dřív neskončím v blázinci :-(
Dííííky Pa Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
27.4.07 21:27

Ahoj

Michal se občas (ne pokaždé) vykaká na nočník ve vaně… večer když se sprchuje tak si hrajem, a má ve vaně i nočník a je to jediná situace kdy je ochoten se do něj vykakat… prostě se sprchuje pobíhá po vaně a občas sedne a občas se i povede… jinak je to spolehlivě ve večerní plínce… tak zkus uvidíš…

myslím že jsem jednou četla, že na něco podobnýho pomohlo sledování psa (nebo nějakého zvířete) u vyměšování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
15.5.07 20:04

Je to uz rok, co jsme meli stejny problem a vyresili ho uplatkem. :lol: To jedine nakonec po ruznych jinych pokusech zabralo. Syn miluje auta, tak jsem jednou vyzkousela slibit auticko, kdyz si sedne (byl taky zvykly kakat ve stoje) a udela bobek.. Pak jsme sli do hrackarstvi. Takhle asi dva mesice…(no, leze to do penez.. :lol: ) a pak uz s tim nebyl zadny problem! Uplne si na to zvyknul a navic ma spoustu anglicaku, ktere miluje. Taky jsem predtim slysela historku o diteti, ktere tuto fazi nezvladlo a v peti kakalo jen ve stoje, kdyz mu nekdo drzel plinu pod zadeckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
18.6.07 14:52

Ahoj holky,
právě jsem objevila toto téma a Lejlo, koukám, že někdo to má úplně stejně… My máme problémy snad odjakživa. Aničce jsou skoro 4 roky a už jako miminko měla tuhou stolici, od té doby má blok a nechce a nechce. Už jsme zkusili slibování dobrot, hraček, křik, vyhrožování atd. o vánocích se stalo, že nebyla 12 dní, to už jsem myslela, že pojedem do nemocnice… Dáváme sirup, zkusili jsme čípky, švestky a snad všechno. Ono se jí chce, ale hlava to odmítá, takže jsme pořád pokakaný, pořád se musíme mejt :( . po vánocích se to trochu srovnalo, prostě jsme to všechno vzdali a nechali jí na pokoji a ona začala pomaloučku kakat sama zhruba jednou za dva dny. Mysleli jsme, že máme vyhráno ale před dvěma týdny se to zase zhoršilo, nešla týden, pak se po několikadenním trápení a přemlouvání vykakala a teď je to to samé… Jsem zralá na blázinec, navíc jsem těhotná, tak nekdy i brečím a říkám si, kdy už to všechno skončí, je to děs. Moje rada zní nechat tomu volnej průběh, nekřičet (vím, že je to těžký, já bych Aničku občas přetrhla…) a dělat jakoby nic. nenadávat kvůli pokakaným spoďárkům a hlavně bejt v klidu. tohle není problém stravy, ale hlavy, je to neuróza, kterou musí dítě samo překonat. Hlavně neměj strach, že praskne, ono to hovínko si vždycky najde cestu ven, i když třeba za dlouho. Přeju moc štěstí a hlavně pevný nervy, protože moje už tak pevný nejsou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wolfik
14.7.10 23:20

nechtěl kakat

Syn zadržoval kakání asi od 3 let.Teď má 4. Do té doby chodil na nočník každý večer a pak najednou jakoby měl mco práce tak neměl na kakání čas, pořád to odkládal a nechtěl, jednoduše ho to zdržovalo od hraní a tak kakání zadržoval. Nejdříve 3 dny, ale během jendoho roku jsme se dostali až na 6 dní kdy vůbec nekakal. Doktorka nám napsala lactulosu, brali jsme jí 3× denně a nic. Žádný efekt, jedl švestky a další ovoce co podporuje zdravé zažívání, vločky atd. jsem do něj rvala horem spodem a nic. Pak nám doktorka poradila vlákninu, jmenuje se to přímo VLÁKNINA PRO DĚTI, je to prášek, který se rozpustí ve vodě a je to fakt hnusné, obdivuju syna že to baští a už i s chutí. Brali jsme to 2 dny a hned šel kakat a bez pláče. POprvé po roce bez pláče a cirkusu kolem. Vždycky jsme ho totiž musela držet na prkýnku na záchodě, být tam celou dobu s ním a většinou to i proplakal. Už jsme využívali jednu krabičku a bereme další a můžu to všem doporučit. Je to vlastně to co tělu chybí, je to na úpravu střev, ať už je to na zácpu nebo průjem.Moc nám to pomohlo. Syn teď kaká ob den, zatím ho ještě já posazuju a nečekám až si řekne, ale nemusím být u něj, kaká sám a bez pláče!!!

• Citovat
  • Upravit
9879
14.7.10 23:29

Ahoj tohle měla ségra a bylo to peklo začala to zadržovat asi když jí byly 3 roky.a dnes jí je 30 a má s tím problémy doted.Má třeba zábrany jít na velkou když je v hotelu nebo cizim prostředí a tak radši nejde . Ona to nechce ale nemůže si prý pomoct.Nejde jí to . Je z toho celá špatná . Radši ani nikam nejezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wolfik
15.7.10 14:32

vláknina

i jí bych poradila zkusit tu vlákninu, známá má stejný problém a na cesty si to vozí sebou a pomáhá jí to…za zkoušku nic nedáte…

• Citovat
  • Upravit
128794
9.8.10 17:55

problém s kakáním

S kakáním bojujem pěkně dlouho,syn má 5,5roků.Začalo to taky kakáním ve stoje do plíny,to měl 3 roky.Teď chodí už na záchod,ale musím mu pořád připomínat,že je to důležité,protože se mu i teď stane,že si připrcne do gatí a zarazí to i když je doma.Ve školce by nekakal,tam má blok,stydí se za kakání.Bojujem s tím,když byl s manželem na horách,tak už u něj manžel málem klečel a prosil ho,říkáme,že jinak půjde do nemocnice a budou mu to tahat hadičkama,při kakání je zvyklý na mne,takže si s ním manžel na horách užil,tak nakonec kakali i v parku.Taky jsme začali dávat vlákninu a hodně pít,bohužel z ovoce jí jen jablka a banán a ten staví,kompoty nejí a zeleninu taky ne.Myslím,že to kakání je hlavně věc myšlení,projímadla jsem nikdy nedávala,mám strach,že je to návykové a 3 až 4 den už mu jen domlouvám a naštěstí se to vždy podaří,ale jsou to pro mne nervy. Zatím u nás zabírá jen domlouvání,že je to přirozená věc,jako čůrání a hrozba nemocnice.Doufám,že vám ostatním to půjde snáz.
Zdraví Jana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze