Nechce kakat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
O nemocnici ani klystýru jsme zatím nemluvili, prý podle toho jak bude vypadat v pondělí. Bříško ho zatím nebolí ale pozoruju, že ho má vypouklé. Bolí ho spíš zadeček, nebo si na něj alespoň nechce nechat sáhnout, když mu ho chci otřít. Pár dní mi nechtěl ani jíst, krkal a škytal, pak začal ukakákat a pomalu se rozjedl. Teď už jí vcelku normálně ale neodejde z něj až na ty trošky nic. Doktor říkal, že to chvíli trvá než ta Lactulosa zabere
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi, protože i dcera má problém s kakáním. Prosím o anonym, nerada bych, aby některé známé věděly o našem problému.
Dceři je 23 měsíců, už měsíc si říká, že chce čůrat do nočníku/záchodu, to se naučila hezky během dvou dnů. S kakáním to bylo horší, to vždy jen do pleny, nikdy jsem jí za to nevynadala, jen řekla, že když příště půjde na nočník, nebo záchod bude šikovná. Dvakrát po sobě se vyprázdnila do nočníku, moc jsem ji za to pochválila, měla radost a sama si i zatleskala, ale od té doby, nechce kakat ani do pleny, raději to drží. Byla jsem u dr. ta řekla, když je to takhle prvně ať dám Easylax, po něm šla do dvou minut, ale do plínky, tlačila v pláči, křeči, celá se klepala. Druhý den, stejný problém, měla potřebu, ale nešla, držela to, během dne asi 3× zašpinila plenu. Večer tak plakala, lezlo jí to ze zadečku, ale vtáhla to zpět, že jsem nevydržela a dala jí opět Easylax, aby se jí ulevilo. Ale je mi jasný, že to není řešení, dávat jí to pořád dokola, aby si na to nezvykla. Po přečtení diskuzí jen koukám, kolik dětí takový problém má, myslela jsem že jsme ojedinělý. Nejhorší je, že dcera nejí vše, dostat do ní ovoce je nadlidský výkon, sní tak 1/4 jablka, jediné pomelo sní celé, dostává kapsičky, teď jí dávám švestkové, sice se u toho netváří, ale aspoň něco. Různé mléčné nápoje mi nevypije, max. si vezme trochu mléka když tam má cornflakes.
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho u vás trvaly tyto problémy, po kolika dní, děti kakaly? Tu Lactulosu vám doporučili dr.? Mě řekla, že je dost návykový, že i trvá, než zabere.
Jsme teprv na začátku, a já už teď myslím na to, jaký bude zítra den, jestli jí to chytne a bude z toho ukňouraná, nesvá.
Kdo dočte tenhle sloh tak děkuji a doufám, že se najde někdo kdo odpoví
![]()
- Citovat
- Upravit
Mam stejnou zkušenost s mladsim synem a bylo to peklo
Pomohl cipek kdyz bylo nejhur. Ale co pomohlo bylo pravidelně ho posazovat na nocnik/zachod. On i ted ve trech letech sam od sebe jde malokdy ale proste obden(nekdy kazdej den kdyz vidim, ze se mu chce) trvam na tom, aby sel na zachod a funguje to.
Hodne stesti, my si taky uzili a neprala bych to nikomu teda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomoc, nechce kakat
Dobrý den, jsem iniciátorkou tohoto příspěvku, který jsem umístila před lety… Dnes, s odstupem času, se všemi bolestnými zkušenostmi, které jsme si s tímto prožili Vám mohu doporučit jen jedno… NEHROTIT! Psychika dítěte je důležitějsí, než uprdnuté kalhotky nebo trenýrky.
A žádné léky nejsou z dlouhodobého hlediska řešením. Nám ze všeho nejvíce pomohl pohyb na červstvém vzduchu a sport na denní bázi. Střeva se rozpohybovala a pak utíkal na záchod jak jen to šlo. Ale je to běh na dlouhou trať. Jsem ráda, že mé dítě pochopilo, že to nezbedné h…o si nakonec stejně najde cestu ven, a že je lepší spolupracovat, než se jím nechat ovládat! Hodně zdaru přeji!
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi, protože i dcera má problém s kakáním. Prosím o anonym, nerada bych, aby některé známé věděly o našem problému.
Dceři je 23 měsíců, už měsíc si říká, že chce čůrat do nočníku/záchodu, to se naučila hezky během dvou dnů. S kakáním to bylo horší, to vždy jen do pleny, nikdy jsem jí za to nevynadala, jen řekla, že když příště půjde na nočník, nebo záchod bude šikovná. Dvakrát po sobě se vyprázdnila do nočníku, moc jsem ji za to pochválila, měla radost a sama si i zatleskala, ale od té doby, nechce kakat ani do pleny, raději to drží. Byla jsem u dr. ta řekla, když je to takhle prvně ať dám Easylax, po něm šla do dvou minut, ale do plínky, tlačila v pláči, křeči, celá se klepala. Druhý den, stejný problém, měla potřebu, ale nešla, držela to, během dne asi 3× zašpinila plenu. Večer tak plakala, lezlo jí to ze zadečku, ale vtáhla to zpět, že jsem nevydržela a dala jí opět Easylax, aby se jí ulevilo. Ale je mi jasný, že to není řešení, dávat jí to pořád dokola, aby si na to nezvykla. Po přečtení diskuzí jen koukám, kolik dětí takový problém má, myslela jsem že jsme ojedinělý. Nejhorší je, že dcera nejí vše, dostat do ní ovoce je nadlidský výkon, sní tak 1/4 jablka, jediné pomelo sní celé, dostává kapsičky, teď jí dávám švestkové, sice se u toho netváří, ale aspoň něco. Různé mléčné nápoje mi nevypije, max. si vezme trochu mléka když tam má cornflakes.
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho u vás trvaly tyto problémy, po kolika dní, děti kakaly? Tu Lactulosu vám doporučili dr.? Mě řekla, že je dost návykový, že i trvá, než zabere.
Jsme teprv na začátku, a já už teď myslím na to, jaký bude zítra den, jestli jí to chytne a bude z toho ukňouraná, nesvá.
Kdo dočte tenhle sloh tak děkuji a doufám, že se najde někdo kdo odpoví![]()
Musela jsem se podívat na datum, jako kdybych to psala já. Dcera už v klidu chodí na nočník/záchod, ale kadit prostě ne
Plakala, křičela až bobek byl tabu a bobek bylo bolí. Pak začala kadívat v noci do plenky, takže po půlnoci nás budila, že má bebí a kaku. Nakonec najednou mini bobek v nočníku, tak jsme udělali divadlo - tleskání, zpívání, zatančili jsme si a prostě paráda a od te doby co čůrání to udělá minibobek a chce zatleskat. ale minimálně půl roku to trvalo
Musela sama na to přijít.
Jinak ta lactulosa - ale zase dávat ji to den co den
to samé čípky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Kdo dočte tenhle sloh tak děkuji a doufám, že se najde někdo kdo odpoví![]()
Ja mam dceru 25 mesicu a taky nechce/neumi kakat do nocniku. Od rijna je pres den bez plen a bobek byl v nocniku asi 3krat a to jeste se silenym revem. Ja to ale neresim. Na noc ji davam plinku a ona se do ni vzdycky vykadi. Ja ji pokaram, ale jinak to nehrotim aby nemela blok. Musi na to prijit samy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si s mladší prošla peklem udržela čípky byl to boj…pomohl až psycholog
držím pěsti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co nejakou super odmenu slibit a pak uz se o tom moc nebavit?
Ale zkusenost nemam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn v podobném věku myslím že asi od 26 měsíců: bobek jedině do pleny, vždy v době oběd, vyhověla jsem, ale po čase začal držet a vydržel klidně několik dní…
Když si vzpomenu, tak mě hrůza bere ještě po letech, teď je mu 7. Nepomáhalo absolutně nic, stravu jsem hlídala, čokoládu vůbec nejedl, denně ovoce + zeleninu, bílý jogurt… stravou to nebylo.
Těch hodin co jsme naprázdno proseděli na záchodě ![]()
A naučil se to od mladší sestřičky, která naopak od 7 měsíců pravidelně kakala do nočníku. Přeji velmi pevné nervy a nekonečné zásoby trpělivosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera byla do čtyř let věku naprosto bezproblémová. Zadržovat začala vlivem změny klimatu, stravy. Čípky bych pravidelně rozhodně nedávala, jsou návykové. Lactulosa stolici pouze změkčuje a zabírá až při dlouhodobém užívání. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit dostatek pohybu, nám pomohlo skákání na trampolíně. Dále bych do jídelníčku propašovala olivový olej (nám pomohly i sardinky v olivovém oleji, prý se to tak dělávalo za minulého režimu, kdy nebyly po ruce žádné vymoženosti z lékáren, ale dcera je starší). Vynikající jsou probiotika Nutra Bona Symba, pokud s nimi nemá člověk zkušenosti, tak se na začátku užívání zaručeně pokadí, ale jsou až pro děti starší tří let. Nám se během půl roku podařilo střeva opět rozhýbat, byl to ovšem boj.
- Citovat
- Upravit
Ještě jsem si vzpomněla, že vynikající přírodní projímadlo je i minerální voda Zaječická hořká. Je vhodná i pro malé děti. Akorát se mi do dcery nikdy nepodařilo dostat předepsané množství, což je jedna polévková lžíce každou hodinu až dvě. Dávala jsem po čajových lžičkách, větší množství dceru nadavovalo. Koupit se dá v každé lékárně i některých obchodech.
- Citovat
- Upravit
A matkam, ktere delaji tragedii z toho, kdyz se jim dite pet dni nevykadi, doporucuji k precteni „Serial vo hovne“ od Alice Kafkove. Lze jej celkem snadno vygooglovat a jsou v nem k precteni i dost uzitecne rady.
- Citovat
- Upravit
Vsem moc dekuji za odpovedi, jsem rada, ze se vas ozvalo tolik, s nekolika zkusenostmi.
Snazim se to nehrotit, alespon pred dcerou ne. Dnes jsem ji do polevky dala olivovy olej. Ven chodime skoro kazdy den, uz je bez kocaru, tak jsme prevazne 1-2 hodiny venku. Pohybu ma az az, furt lita, neposedi. Az bude jaro, budem chodit na zahradu, kde budem cele odpoledne a prostoru na litani hude mit jeste vic.
Jeste me zajima, kolik dni nejdyl vase deti nekakaly? Nechaly jste je byt, dokud to nepujde ven samo, nebo jste daly nakonec cipek?
Dekuji za Vase odpovedi ![]()
- Citovat
- Upravit