Nechce čůrat ve stoje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28414
20.4.07 10:50

Nechce čůrat ve stoje

Ahoj holky :wink:
Opět si jdu pro radu. Nedávno jsem tady řešila učení na nočník, teď už na nočník doma chodíme, na spaní a cestování i ven jsme s plenkou. Zatím si moc neříká (vyjímečně ano), ale nočníku se moc nebrání, tak stále vytrvávám a čekám.
Teď bych chtěla zkoušet malýho nechat venku bez plíny, jen s boxerkama a svrchním oblečením. Problém je v tom, že nechce čůrat ve stoje, to se brání, ale jen co ho po:,–(ím na nočník, tak čůrá.
Zkoušla jsem třeba ve sprše, aby počůral smítko, tak to vyšlo, ale pak už víckrát nechtěl. Když ho postavím na schůdek před wc, tak taky nic :(

Poradíte mi :?: :D Děkuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
20.4.07 11:12

Ahoj Janinko,
nenuť ho, on na to přijde časem sám. V létě bude mít příležitostí spoustu. Můžou chodit třeba čůrat s taťkou, jako chlapi :wink: U nás teda víc než vzor táty zabírá vzor starších kamarádů, ideální jsou tak 3-4 letí. Vítek už vestoje čůrá, venku nejraději na travičku nebo kytičku, ale problémem je kakání - stále jen a pouze do plíny nebo vůbec :roll: Věřím, že přes léto i tohle překoná a ve školce už bude kakat normálně do záchodu. Nebo přinejhorším to odkouká tam… mě se nejvíc osvědčilo nenaléhat, pokud vás nic nějak extra nenutí tak ho nech, ať si na to přijde sám, že je to tak mnohem jednodušší :)
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.4.07 11:18

Dobrá ale jak ho mám teda nechat čůrat venku :?: Nějak do polosedu nebo jak :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
20.4.07 11:26

Nejlepší by bylo jít ven s nějakým chlapečkem, aby viděl, že kluci čůrají vestoje. Ale asi za jeden den ho to stejně nepřesvědčí. Já si spíš myslím, že když se vyčůrá při usazení na nočník, je to spíš reflex než zvládnutí čůrání :?: Když si už občas řekne, je na dobré cestě a může to být otázka pár dní a začne si říkat pravidelně. Buď to ještě chvíli vydrž a choďte ven s plínkou, nebo ho nech ať se počůrá, když nechce vestoje na trávu. Jako holčičku - to se mi zdá divný, s tím jsem se nikdy nesetkala. To bych radši ještě počkala, vždyť mu nedávno byly 2 roky, ještě má nárok :wink:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
20.4.07 11:30

Nebo zkuste ty trénovací kalhotky - natahovací plínka. Budete to zkoušet vestoje, líp se s tím manipuluje než s normální plínou. A když se bude bránit a nevyčůrá se, kalhotky to chytnou. Navíc nejsou tak ideálně suché, bude mít pocit vlhka, ale když už bude teplo, nenastydne. A třeba ho to přiměje.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.4.07 11:47

Natahovací plínky jsme zkoušeli a nechci je, malýmu padají.
Já to dneska zkusím, že budem čůrat na ty kytičky, a uvidím. Doma ho už s plínou nechávat nechci, když už jsem se jednou rozhodla ji odebrat… :wink: Nijak extra tím netrpí (že po něm chci nočník) a e je pravda, že ho v podstatě odchytávám a hlídám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
20.4.07 11:57

Takhle to probíhalo u starší Míši - ve 2 letech jsem ji začala dávat na nočník, nebyla proti, vyčůrala se pokud se jí chtělo, ale sama si neřekla. To trvalo 3 :! měsíce, já z toho už byla špatná, ale najednou z ničeho nic si začala říkat a bylo to. Co ji donutilo netuším, slibovala jsem jí jak dlouho velký kočár, vždycky to odkývala, ale když jsme zapoměla já, počůrala se… Prostě k tomu asi sama dospěla.
Doma bych tu plínu už taky nevracela, ale venku kdyžtak ještě chvíli vydrž pokud ani kytičky nezaberou :lol:
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
20.4.07 11:59

u konkurence na BC jsem zakládala diskusi o tom, jak mají čůrat chlapečci venku - možná to pomůže:-)))

Et

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
20.4.07 11:59

Nebo třeba broučkové, teď je všude plno ploštic :wink: Snad se na mě nebudou zlobit ochránci přírody 8O
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
20.4.07 12:02

Jo a s odchytáváním na nočník jsme taky začínali - trvalo to cca měsíc a pak začal chodit sám. Nechala bych mu prostor, ať to není drezůra.
František se v podstatě v průběhu letošního ledna až března úplně odplenkoval, ani jsem nevěděla jak. A hlavně jsem to chtěla nechat až na léto, a vida, jsme od března bez plen.

Dobré pořízení přeje Et

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
20.4.07 12:03

Ahoj,

my měli asi před 2měsíci stejný problém - venku si nahlásil, že chce čůrat (jsme bez plen doma od 19-ti měs), ale ve stoje to prostě nepustil 8O
Takže nezbývalo, než ho chytnout jako holčičku a nechat vyčůrat…neprosto bez problémů. Pak jsme párkrát zašli na vycházku se starším kloučkem, který před námi čůral klasicky ve stoje a problém byl vyřešen, čůrá normálně, ale byla to fakt fuška. Takže já bych se „holčičímu čůrání“ asi nebránila, brala jsem to za větší úspěch než chodit ven s plínkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.4.07 12:04

:lol: :lol: :lol:
To je mi jasný, ještě kamínky, atd… :lol: :lol: :lol:
Já ho k tomu nutit nechci, ale už to trvá dva měsíce, přesně od 15.února, co je doma bez plenky a začátky byly krušné, všude loužičky 8O
Ale vytrvám a dnes zkusím :wink:

Eterka: Mohla by jsi mi poslat odkaz, nebo kde to tam přesně najdu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
20.4.07 12:12

diskuse - batole - kluci, čůrání venku - jak na to

Pamatuji si nejlepší radu - nikdy ne proti větru:-)))

Et

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.4.07 14:57

Hany taky nechtěl venku čůrat, tak jsem ho chytávala jako holčičku, ale teď v sobotu to omrknul u táty a dědy, pak šel párkrát s nimi a včera to zvládl i sám - tedy s mou asistencí ale bez vedle čůrajícícho táty či dědy :-)

Ale musel čůrat na klacík - podle mně to prostě přijde.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
20.4.07 17:42

ahoj,
u nás zabral příklad staršího kamaráda, kterýho má Luki moc rád, prostě šli čůrat spolu a něco vyteklo:) taky pomohlo, že se mohl opřít o strom (zeď, cokoliv…) - tím se nahnul dopředu a nečůral do gatí. Měl totiž strach, když jsem se ho snažila vyhnout do oblouku dopředu, vždycky ten krok popošel.. tak zkus o něco opřít. Dneska už čurá normál třeba na kanál:)
 iv-ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka