Nechce kakat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
19.7.12 20:16

nechce kakat

Moje dvouletá holčička také asi od 1,5 roku nechtěla kakat, šíleně se vzpouzela a nechtěla se vykakat do nočníku. Vypadalo to, že má nějaký blok se vykakat vůbec a říkala, že nechce kakat. Před cca třemi měsíci jsem v knihkupectví narazila na knížku „Bylo jedno hovínko“ a musím říct, že se stal zázrak, naše holčička pochopila, že kakat je přirozené a že se to musí a že kaká každý a není to nic ošklivého nebo aby se toho měla bát. Posílám tuto radu, zkuste to, třeba to zabere i u vás…já jsem tomu nevěřila a vyšlo to :-) Hodně štěstí všem maminkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirka 19763
27.10.12 21:03

zoufalá matka

Ahoj maminy, my máme zrovna tento problém velice čerstvý malá nám nechce kakat tři týdny. Já si myslím, že je to psychický blok po zavedení paralenového čípku. Od devíti měsíců krásně kakala pravidelně každé ráno, mohli jsme si podle toho řídit čas, vždycky jsme ji bobek ukázali a velice chválili. Zrovna má rok a půl lezou jí 3 špičáky najednou, tak jsme střídali sirup a čípky při horečce. Sice kaká(díkybohu)každý den, ale vždycky u toho dělá strašný cirkus a málo kdy bobek skončí v nočníčku jsem z toho zralá na blázinec nepomáhá chválení, povzbuzovánía už vůbec ne můj vztek. Mám v plánu jít s ní k dětské doktorce, ale bojím se, že se jí budou vrtat v konečníčku a pak to bude ještě horší. Myslíte, že ji můžu obejít a jít rovnou k psycholožce? Jinak přeji pevné nervy všem podobně „postiženým“.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
27.10.12 21:55

Já bych to asi tak nehrotila, když kaká :nevim: Mojí je rok a když jí dám kajdit na nočník tak u toho taky vyvádí.. Ale myslím, že je to prostě jen divadlo.. Asi si za to můžu sama - jak to komentuju a chválím a pomáhám, tak to okoukala a myslí si, že to k tomu patří :mrgreen: Do plíny to dělá v klidu.. Moc to nechápu, v první větě píšeš že nechce kakat tři týdny, pak že kaká každý den.. Já bych prostě počkala.. Nevím co chceš v roce a půl řešit u psycholožky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.10.12 09:03

Hlavně chce zachovat klid, rozčilování vše ještě mnohem zhorší. Nechat tomu trochu volný průběh. Já bych k psycholožce hned asi nešla. Třeba za vykakání nějak odměnit, spojit s něčím příjemným co má ráda. Hlavně na sobě nechce necha znát nějaké negativní pocity ikdyž vím, že je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
18.11.12 09:06

Nevím si už rady! =(

Dobrý den.
Nevím na koho už se obrátit! =(
Máme 5 letého syna. Asi před měsícem začal uprcávat do katí a nemohl se vykakat..
Letěl, že se mu chce a když sedl, tak nic… A kolikrát u toho i plakal. Několikrát, když si uprcl plakal, že se mu kakat nechce..
Než sem šla k Dr. vykakal se ve školce, tak že málem uscpal WC, druhý den sem byla s ním u Dr. ta mě dala sirup Lactulose (které bere každý den ráno) a říkala, že do 3 dnů by měl jít na velkou. A nic! :,( Je to 14dní co sme u Dr. byli. Od té doby nic, do katí stále uprcává a ne a ne na WC. Maximálně hodil tak 1×-2× bobek. Dávám mu i probiotika. Zkoušeli sme vše, zavařeniny jí a pije, otruby, jogurty jí, vevaně sme ho nechali v teplejší vodě, aby si nahřál bříško. Několikrát vyskočil, že se mu už chce a nic! :,(

Už nevím co dál. Mám strach, když pojedem k Dr. aby nešel do nemocnice, nebo ho neposlala na kolonoskopii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
18.11.12 09:10

@Monyta

Když mělo moje miminko zácpu, dr. mi doporučila glycerinové čípky. Když to může miminko, určitě by to mohl i 5 letý chlapec. V návodu je i to, jak zácpě předcházet, tzv. naučit kakání. Zklusila bych je ještě, pak bych se obrátila na lékaře.

• Citovat
  • Upravit
15
18.11.12 09:59
@sad 1 píše:
@MonytaKdyž mělo moje miminko zácpu, dr. mi doporučila glycerinové čípky. Když to může miminko, určitě by to mohl i 5 letý chlapec. V návodu je i to, jak zácpě předcházet, tzv. naučit kakání. Zklusila bych je ještě, pak bych se obrátila na lékaře.

Děkuji za radu. Vyzkouším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
18.11.12 10:18
@Monyta píše:
Děkuji za radu. Vyzkouším..

nedávno jsme poprvé v životě měla zácpu, dala jsem si jeden, a do 5 minut jsme kákla. Ale protože s tím nemám problémy, tak jsme to více neřešila, ale vím, že v návodu psali, jak naučit kakání, ale bohužel teď mám plné ruce práce, tak to nehledám a nečtu :lol: :lol: :lol: Držím pěsti. :mavam: :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
sad 1
18.11.12 10:19

Ještě je dobré v případě zácpy denně jablko, do toho přidat rozemleté ovesné vločky, to mi poradila dr., a od té doby žádný problém u mého miminka.

• Citovat
  • Upravit
17
18.11.12 19:59

Také vám mohu napsat moje vyzkoušené recepty synem 2.5 roku, na zácpu. Od babských rad až po lékařské vyšetření a léky. Čípky jsou super ale po pár dnech byl problém je zavádět. Syn měl prasklý konečník a tak nechtěl tlačit ani si nechat čípek dát. Došli jsme do stádia mírného úniku-umazávání. To převlíkání a domlouvání niokam nevedlo a při lékař. kontrole doktor nic nezjistil. Ta bezmoc byla hrozná až jedna paní mi poradila vlákninu bez náviku. Mohou ji děti už od 6měsíců LEPIKOL PRO DĚTIpřidávám ji do pití. Konečník mažem INFADOLANEM mohu jen doporučit. Praskliny se hojí sami a mastné slípky se jednoduše vyperou. Samozřejmě i stravu jsme upravili ale pozvolna se vše vrací k normálu bez brekotu.
Přeji pevné nervy a hlavně výdrž :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verunka123
26.11.12 07:42

kakani

Dobry den chtěla jsem se zeptat nemate někdo zkušenosti s pokakavanim maly pokaždy jse pokaka a přijde mi to na hlasit ale na nočnik jsi řekne jenom na čurani jsme pul roku bez plin nevim kam jse mam stim obratit jestli to neni malyho jenom lenost jsme venku a to jsi řekne o kakani ale doma ne v novi taky nemame plinky tak prosim o radu hubuju ho ale stejně to kničemu neni děkuji :( :zed:

• Citovat
  • Upravit
1587
26.2.13 14:44

Tak jsem si zrovna dnes, v návalu zoufalství, říkala, že nikdo nemá takový problém jako můj syn (tj. nekadí do nočníku, ani do pleny, a drží to, dokud může), a najednou vidím, že je nás plno. Děkuju všem za rady, minimálně tu vlákninu pro děti zkusím, snad se tím nedá nic zkazit :) Synovi nejsou ještě ani dva, ale mrzí mě ta bezmoc, když vidím, jak je nešťastný, čtyřicetkrát si řekne na nočník a neudělá nic, bolí ho břicho, je protivnej, nemůžu ho ani nikam vzít, jak je nesneitelnej a nám už doma všem tečou nervy. Ale tady vidím, že je nás víc (v mém okolí nikdo tohle nemá, max. dělají do pleny) a mám naději :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášený
5.3.13 12:26

Mému synovi 2 a půl roku nepomohlo na zácpu vůbec nic, pije hodně, baští mléčné výrobky, sušené švestky, prostě vše co by ho mělo prohnat, ale stejně nic. Takže mi chodit jednou za 6 dní s pláčem. Tak jsem mu začala dávat vždy po obědě větší lžíci olivového oleje a stal se zázrak…chodí 3 krát týdně, bez pláče, nemá to tvrdé, takže bezva.

• Citovat
  • Upravit
2
26.3.13 02:49

pomóc, mé dítě nekaká!

Konečně se mi ulevilo. V další bezesné noci jsem narazila na tuto diskusi - náš syn nekaká. Jaká to je úleva, když zjistíte, že v tom nelítáte sama! Jako miminko trpěl zácpou a když už konečně šlo na věc, tak u kakání až zvracel, nebo při něm třeba i usnul. Čůrání bez plínky zvládl perfektně, jen to kakání. Zadržuje a zadržuje. Ani po dobrém, ani po zlém. Byl to pro nás šok. Partner může i 3× za den, pro něj je to totálně nepochopitelné. Úplatky, prosby i hrozby, po roce jsme stále tam, kde jsem byli, akorát nám pomáhají glycerinové čípky, které syn však používá jako výmluvu u příbuzných, kteří nás za to neustále kritizují.,, já nebudu kakat, nemám medicínku,,. Pro nás to bylo východisko z nouze, a jsme vděčni za tento vynález. Máme ješte 15ti měsíční dceru, tak kaká na nočník a tlačí tak, že si i prdelku roztrhne, úplný opak! Všichni příbuzní ví, jak by se to mělo dělat, ale nikdy se s nimi nevykakal, a při každém kontaktu s nimi se řeší,, kakání,, a rozdílný pohled na řešení situace dohnal náš dlouholetý partnerský vztak, který nezlomila kdejaká krizová situace k totální krizi… Jsem tedy ráda, že to není nějaká abnormalita, a budu moc vděčna za jakoukoliv radu, která se osvědčila. Těším se na den, kdy uslyším spláchnutí záchodu a synek vyběhne a řekne:,, maminko, mě se tak ulevilo! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášený
26.3.13 07:39

Ahojky vím jak se cítíš, jak jsem také po 6 dnech kdy nešel kakat a pak plakal, sáhla po čípkách, dnes už dělají i glycerinové dětské. Pokud ti můžu poradit, tak zkus ten olivový olej 2krát denně ráno a večer po jídle. Je to myslím lepší než ty čípky, které jsou návykové a opravdu to dělá zázrak. Nebo alespoň u nás…
Držím palce!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze