Nechce kakat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Pavla23 tak to nevím jestli to zvládnem ale budeme muset. Malá mi řve už od chvíli kdy se jí chce, stoupne si na špičky a urputně naříká, a když sedí na wc, tak taky, včera se jí povedlo kousek vytlačit a pak jen chcudinak stála asi 10 minut na místě a naříkala, že jí bolí zadek
. Zkusíme to projímadlo, buď si nechá pomoct nebo bude naříkat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ebambino tak uvidis…snad to zvladne, protoze to zabira fakt paradne. Je to hodme mastne, tak to pak jde dobre ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ebambino jo akorat u nas v okoli to malokde v lekarne maji…vetsinou mi to objednavaji a je to az druhy den. Ale treba v Praze, ve vetsich lekarnach to maji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ebambino no to je jak u nás bobek na pul cesty ale řve ze ladit nechce ![]()
@Pherenike tak přemýšlím jestli to taky nekoupíte pze čipem už mi dvakrát vyprdnul takže účinek zádný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavla23 maximalne vyhodíš dvě stovky
Ale sama z vlastní zkušenosti vím, že bych vždycky dala cokoliv, hlavně aby to šlo bez řevu a pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@peggy.sl Peggy ta šaratice zabírá tak, že se jí chce kakat hned? je to něco jako projímadlo? Náš problém je v hlavě, vidím že se jí chce, řeknu poď kakat, začne řvát nenenene, jedině s glicerinovým čípkem, ten je super, bez něj ani ránu i několik dní
tak bych chtěla zkusit něco po čem musí jít hned, párkrát se stalo že šla sama, ale většinou to zadržuje. Má skoro 4r.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sagi77 píše:
@peggy.sl Peggy ta šaratice zabírá tak, že se jí chce kakat hned? je to něco jako projímadlo? Náš problém je v hlavě, vidím že se jí chce, řeknu poď kakat, začne řvát nenenene, jedině s glicerinovým čípkem, ten je super, bez něj ani ránu i několik dnítak bych chtěla zkusit něco po čem musí jít hned, párkrát se stalo že šla sama, ale většinou to zadržuje. Má skoro 4r.
Hned to nebylo, ale většinou ten den co jí vypila..jenže časem prokoukla, že jí to dávám, takže odmítala pít..musela si točit vodu do skleničky sama..
Ted jsem objevila v německu štávu ze sušených švestek a ta taky funguje, dokonce jí to chutná, takže jsme to vyměnili za šaratici..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj my měli uplně ten samý problém bylo to v hlavě ne o tom že měla zácpu, prostě to zadržovala, můžu poradit laktuozový sirup myslím se to jmenuje užívá se dlouhodobě a hoodně pít. V lékarně jde koupit od hipp švestková štavička tak použít s tím a třeba jí dát i ráno na lačno… hodně chválit a hlavně nekřičet a vysvětlit, že musí každý chodit kakat jinak by ho bolelo bříško
a že i zvířatka musí a tak no..
my zkoušeli opravdu všechno časem se to spravilo a dokonce se malá umí i v 5 letech pěkně pochválit, že umí vykakat hovínko
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brembusinka no přesně, jsme venku a ona že chce kakat, na travičku nechce, že až doma, dojdem dom, posadím na záchod a stejně nic. Doktorka nám poradila dávat 10dní easylax a pak jako že jí ho „šplíchnu“ do zadečku, když jsme to tak dělali poprvé, tak šla sama tak 2× a pak se interval prodlužoval až nešla třeba 10dní, tak jsem jí zase šplíchla. výjmečně se stane že si řekne sama že chce kakat, ale jedině se šplíchadlem, když nedám tak to prostě zadrží
nevím co s tím, potřebovala bych něco co nepůjde zadržet a donutí ju to vykadit.
o té laktoze jsem taky přemýšlela, píší dávat ráno púsobí za 2-10h, tak mám strach aby ju to nechytlo ve školce, bud zadrží a nebo nedejbože se pokaka a to by pak bylo ještě horší, ach jo, je to začarovanej kruh a nevím jak z něho.
@peggy.sl takže jsi jí to dávala ráno? píšou tam na lačno. u nás to bude asi taky problém, pije a jí málo a aby mi vypila hrnek během chvilky to nehrozí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sagi77 no řeknu Ti, že to bylo hodně o nervy, ale snažila jsem se na malé vypozorovat kdy se jí chce na velkou, ono to nebylo moc složité, začla přešlapovat a chovala se divně
, tak jsem ji šupla na zachod, byl to boj, ale pak jsem jí tam třeba i nechala o samotě bylo to lepší než, když jsem u ní seděla a čučela jestli kadí nebo ne, měla na to aspoň svůj čas. Vím co to je když nejde malá 10 dní i my jsme tak dlouho nechodili a já už byla zoufala jestli tam ve vnitř něco nepraskne
ta laktuoza se může brát i 2× denně ráno a večer a v lékarně mi říkala, že je to spíše i jako prevence, že když už je ta zácpa tak je pozdě.. uvidíš každopádně přeji pevné nervy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brembusinka třeba dneska, jdem ze školky, začla prdět a tak 10min od baráku, že se jí chce kakat, že půjde se šplíchadlem (easylax),tak sem se ptala jestli to bez toho nezvládne a ona že ne, za delší kousek už bylo vidět jak se jí chce, říkám pod na travičku, že ne až doma. Tak otevřu nevyslíkám, rovnou na záchod, zas řev že chce šplíchadlo, posadím na wc říkám že nemám že to zvládne bez toho, zase řev, že chce tatínka, šplíchadlo. říkám zatlač dám ti ruku, ne ne. Dopadlo to tak že se stejně nevykadila. Ted chodila 5dní s tím easylaxem, tak si nemyslím že by měla tvrdy bobky, i sladký jsem jí vysadila, snažím se dávat i celozrný pečivo, ale je problém se semínkama. Po tom easylaxu jde hned a v pohodě, už si na to asi zvykla, když nejde sama tak jí to šplíchnu a jde to. Možná bych měla považovat za uspěch, že si o to sama řekne, no ale jak dlouho jí to budu šplíchat, do 18? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vypadá to, že jsi na něho asi zvykla
a co na to doktorka? nemám s tím stříkadlem vůbec zkušenost, může to být navykové? Sladký jsme taky hodně omezily, ale pokud nemá ty bobky tvrdé tak těžko říct ve stravě ten problém nebude..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brembusinka s doktorkou jsem to ještě neřešila. Zvyklá už bude, řekne že chce se šplíchadlem, tak jí to strčím do zadku, ale nešplíchnu, no a jde se kakat, takže to má v hlavě. u babičky se vykakala normálně, sice s řevem, ale šlo to no a doma to ani bez toho nezkusí.
jen slíbí že druhý den to zkusí sama a pak skutek utek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mám to samý s 3 letou. chci kakat do plínky, řeknu, že jí nemám. tak to drží a na večer, když na noc má ještě plínku (pije před spaním mlíko) tak bobek do ní pustí… mluvila jsem s dr. doporučila sirup lactulosu, tak to spíš zjemnuje, ale už nevím co s tím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ccudlik my máme stejný problém, naše malá má 3 roky a noc jí dáváme ještě plenku, někdy je ráno suchá, někdy mokrá…chtěla mně kakat jen do plenku, bez plenky je to děs, pořád to zadržuje, zadeček má celý políčený, ale pořád tvrdí, že to kakat nejde…děs…vydrží to zadržovat i několik dní…max. bylo asi 7 dní a to jsem už nevydržela a byla s ní u mudr. ale ta řekla, že bříško asi ještě není plné, prohmatala ji, že mám vydržet ještě 3 dny a pak jí dát čípek. Nakonec se vykakala, ale s řevem. Nám čípek vůbec nepomáhá, dávám jí Fructolax, je to podobné jako ta Lactulosa, ale výsledek je ten, že stolice je sice měkká, není to tak tuhé, ale přesto to dokáže i tak dlouho - několik dní zadržovat..už jsme z toho všichni na nervy…snažíme se jí to všemožně vysvětlit, že všichni chodíme na záchod nebo malé děti na kakáček, ale ona to pořád nechce chápat…já myslím, že má nějaký psychický blok, bojí se toho hovínka, nebo se ho spíš štítí, když ho uvidí, tak začne hrozně křičet…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit