Nechce kakat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
590
1.10.14 12:00

Vysvětlování nepomáhá, odměny nepomáhají, čípek bych do ní ani nedostala. prostě kaká každý večer, ale do té pleny na spaní. ona má plenku vždy ráno nacucanou, protože hodně pije, takže nedat plenu prostě nejde.. na konci měsíce jdu k dr. na 3 letou prohlídku tak uvidím co mi poradí.. je to hodně o psychice.. zkoušela jsem vše možné a prostě nic.. čípek bych do ní ani nedostala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
1.10.14 12:03

@ccudlik to máš dobré, že ti aspoň kaká do té plenky každý den, zažívat, to co my, když ti nekaká několik dní, to bych fakt nepřála nikomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
1.10.14 12:06

Ona nezadržuje, ale čeká na plenku. když jí má ráno a já to nestihnu tak kaká i ráno. ona pokaždé kakala 2× denně, ráno a večer. ted jí ráno plenku po probuzení seberu tak už to nestihne a drží to až do večera. mezitím přes den několikrát žadoní o plenku a občas dělá hysterku, ale nedám. taky jsem četla, že dítěti se nic nestane, pokud týden nejde na záchod.. ale i tak je to o nervy. vidím, že chce, ale prostě nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
2.2.15 20:48

Ahojky maminky…
tak pročítám diskusi a koukám že tento problém má hodně dětí…nám to začalo cca před měsícem nekakala cca 4 dny volala jsem dr. poradila easylac ale ten nepomohl vůbec až duphlalac(laktuloza) to šla ihned do půl hodiny ale se řevem… od té doby kakala denně 4 dny a pak zase blok…už jsem se jí chystala dát opět duphalac ale najednou to pustila sama ale s knouráním…tak jsem si říkala dobrý…jenže pak to opět zadržela a pustila to dnes se šíleným hysterákem po 3 dnech a na 2×…Už mám nervy v kýbli… měla jsem 2,5 roky poporodní deprese a jen ustali tak toto… a nedá se jí nic vysvětlit, nikdy si zadeček nenatrhla, ani nemá prasklinku…jen jednou to zřejmě nešlo a musela víc tlačit a od té doby to trvá…cca měsíc. čtu tady rady a zkušenosti a je fakt že mi přestala jíst ovoce a vubec zlobí s jídlem tak to přikládám tomu, jinak nikdy neměla problémy s kakaním. :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
6.1.16 17:28

Zak už dorazily tyhle problémy i k nám :(
Dcera-3 roky z ničeho nic minulý týden nebyla na velké asi 4 dny a pak až v pátek po několika hodinách poskakování s tím, že ji kručí v bříšku, ale kakat nepůjde. Hrůza-strašný hysterický řev :( Bohužel pak i malinko krve na toaleťáku, jak byl bobek tvrdej. Pak další stejná scéna v pondělí, opět krev. V úterý jsem začala dávat lactulozu, jinak hodně pije, nejí žádné potraviny, co staví. Dávám teď lactobacil a dneska ráno jsem ji dala čípek. A nic.
Až teď opět šílená scéna, tekly ji slzy a vykakala se. Bez krve.

Je to teda děsný tohle zažívat.
Kdyby měl někdo nějaký tip, co ještě udělat, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
6.1.16 17:33

Mám 2čata a řešila jsem to hodně s jednou holkou, asi rok. Kakala mi vždy po čípku a měla velkou zácpu. Vždy to třeba na týden přešlo a pak znova. Pořád měla pokakaný kalhotky - jedla úplně to samé co její 1vaječná sestra a ta problémy neměla! U nás pomohly jahodový kompoty každý večer, od té doby kakala dobře. Je možné, že to přešlo i věkem, ale ty kompoty pomohly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
6.1.16 18:05

Předevčírem jsem zrovna byla s malým 2 roky, na pohotovosti. Vždycky kakal normálně až teď poslední měsíc scény, zácpa, drží to v sobě, boji se kakat. Musela jsem dát čípky a teď bere duphalac. Po něm má teda průjem ale aspoň se může vykadit. Uvidíme, jak to bude dál. Taky jsem si myslela, že se mu tohle vyhne. Asi si tím musí projít skoro každé dítko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
6.1.16 19:44

Je to hrůza:(

Teď se zrovna láduje meruňkovým kompotem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
4.8.16 17:12

Ahoj maminky, zlepšilo se to u vašich dětí časem? Dcera krásné chodí na nočník, chrání hlásí vždy a všude bez problémů, ale kakani je hrozny boj, nemá žádnou zácpu, vykaka se obden, ale ty scény u toho a potom. Když jsme začínali s nocnikem, tak se vykakala i vycurala všechno bylo ok, ale pak jak když utne, najednou přestala a ani do plenky nechtěla a když jsem ji plenku sundala, tak mi ji úplně nepricetna rvala z ruky a chtěla ji zpátky nasadit. Nevím, čím se to v ní zlomilo, povidam ji, jak je správně, ze kaka, že je to tak dobře a uklidnujuji, chválím i odměnu jsem zkoušela, nic nezabira :-( určitě je to psychicky, ale jak ji pomoct a nezhorsit to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.8.16 22:17

Ahoj.. Taky jsme si prošli tímto, troufám si říct-peklem. Malá začala asi ve dvou a půl letech chodit čůrat na nočník, ale kakat už ne. Když to na přišlo, sedla si na zem a tlačila to zpátky. Prostě měla hrůzu se vykakat. Měla neuvěřitelnou výdrž, úplně se u toho klepala, ale nepustila, ani do plenky. Prostě se v ní něco bloklo a nepomohlo žádné vysvětlování, domlouvání. Nikdy jsem na ni v žádném případě nekřičela. Vykakala se v noci v polospánku do plenky. To jsem u ní seděla a držela jí nožky na bříšku, aby se jí líp tlačilo. Tím, že to bylo v polospánku, tak se moc nebránila a pustila to, ale bylo to často s pláčem- i mým :,( Byly to fakt muka, když jsem viděla jak se trápí. Doktorka nás hnala na vyšetření, ale nechtěla jsem jí tím ještě víc stresovat. Instinkt mi nějak říkal, že je to blok psychický a chce to čas a trpělivost. A měla jsem pravdu. Sice to trvalo rok a půl, ale najednou se našla správná motivace a hlavně správný čas a ze dne na den bylo po problému. Pamatuju si, jak jsem manželovi posílala fotku prvního hovínka v záchodě :dance: Byl to svátek pro celou famílii, včetně babiček :Dˇ Už je to skoro dva roky v pohodě :palec:.. Myslím, že to bude u vás něco podobného. Jestli to má opravdu psychický blok, tak nezbývá, než vydržet. Hlavně v klidu, možná to bude trvat, ale určitě se to spraví :hug: Přeju pevné nervy a držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 19:48

Ahoj, mám stejný problém u syna (5let), jen s tím rozdílem, že jeho blok vznikl jako obava z průjmu. Párkrát do měsíce se stalo, že přišel ze školky a měl řidší stolici nebo sem tam i jednorázový průjem, bolelo ho bříško. Z ničeho nic se zasekl, že bude mít průjem a nešel kakat vůbec. Jak ho bříško tlačilo, o to větší má obavu z průjmu. Zkoušela jsem glyc. čípek s lactulosou, zadržel i to (řev hrozný, kroutil se snad 12h až do noci). Teď jsem dala na dop. Dr. Forlax (včera večer a dnes 3× po 5g) a stejně nic, kroutí se a zadržuje :( Když mu dát víc projímadla, tak to bude úplně začarovaný kruh, když po tom průjem bude opravdu mít. Nešel už 5dní. Nemáte některá stejnou zkušenost (strach z průjmu a proto zadržuje), popř. co pomohlo? Domlouvání, vysvětlování atd. zatím nepomáhá..jestli nepůjde ráno, tak budu muset dát čípky a dám i víc lactulosy, do nemocnice se mi nechce, byl by z toho hotový ( i o té ví, že tam jinak budeme muset jet, aby mu pomohli).

• Citovat
  • Upravit
975
26.10.16 20:08

Ahoj, řeším totéž u mého téměř tříleťáka. Má to po průjmu. Zatím jsme ve fázi zvýšení dávky Lactulosy na doporučení doktora. Pokud to do pondělí nepomůže, jdeme si pro Forlax. Čípky jsem zkoušela, ale bylo to bez úspěchu, doktor říkal ať je ani nedávám, zatím. Několikrát denně mi ukákne do slipů, nechce nic a ani nic nepomáhá. Pořádně nekakal už víc než týden. Asi bych zkusila taky zvýšit dávku Lactulosy, my dáváme 3×5ml. Držím palečky :hug:
Edit. překlep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 20:15

@kuchle a jak dlouho ti dr. říkal, že můžete čekat? O nemocnici a příp. klysmatu nic neříkal? On nepustí nic :( Taky se ti kroutí, že je vidět, že fakt už hodně potřebuje a je nafouklý? Co jsem tu pročítala diskuze, tak některé maminky píšou, že dítě má sice zácpu, ale nic mu není, nic ho nebolí..u nás v podstatě hned od 2 dne bolesti bříška :( byl zvyklý chodit 2-3× za den.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.16 20:49

Tak isto riesime blok s kakanim. Ale uz to ide lepsie. Napisem zoznam co pomaha
1. na maly nocnik chodili kakat vsetky hracky. 1.2.3 a zatlacili a hovienko bolo fuc
2. zazracny gelik na ritku po ktorom hovienko radostne skace do zachodu (faktu)
3. ked sa vykakas tak dostanes kinder vajce (ked viem ze drzi - a drzi dlho)
4. zatlacime spolu - tri, sty-riii
5. uz po - pozri ake male hovienko. Ved to vobec nic nie je.
6. rozptylovanie, slubim ze pojdeme zbierat gastany, co budeme citat… to su veci ktore som zistila ze funguju. Dookola vysvetlujem ze kakanie je dolezite. Ked deticky kakaju tak ich neboli brusko, su zdrave. Ked vidim ze kaka a uz dostava paniku a chce drzat tak jej poviem ze nech sa na mna pozrie a vazne jej poviem nech nepanikari. Uistim ju ze som tam a nic sa jej nestane, ze je vsetko v poriadku. Nech to hovienko rychlo vykaka a mozeme sa ist opat hrat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.16 20:51

Doma som este spravila ovsenu muku - namlela som ovso na kavovom mlynceku. Pridavam lyzicku-dve do polievok ked varim. Ovso obsahuje vela vlakniny a napomaha k vypraznovaniu a zmakcuje stolicu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step