Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky mě to nedá a musím se zeptat. Můj syn vypije klidně i 7 300ml lahví pití denně. Za noc mu chodím 2× dělat pití a 2× do rána přebaluji. Spotřeba plen je naprosto neskutečná.'Je mu 17měsíců ale tohle máme snad od roka co přešel z prsa na láhev. Zažila jste to některá? Nemůže to být náznak nějaké nemoci? Hledala jsem po netu ale nic jsem nenašla. Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Může to být nemoc, může to být i pitomý zvyk. Třeba to má místo dudání. V noci by mě teda ani nehlo..
A pije co, vodu? Pokud davas neco sladkeho, presla bych na vodu. Misto pripadne flasky hrnecek s tvrdym pitkem.
Pokud by i po teto uprave pil tolik, resila bych s dr, zda nema cukrovku, tam se hodne pije. Ale nejdriv bych predpokladala, ze mu to chutna a bavi ho to dudlat.
Vodu a obyčejný hrníček nebo pítko bez dudlíku, podle mě si nahrazuje prso. Ale samozřejmě to může mít i zdravotní důvody, určitě konzultuj s doktorem.
Já bych se na to holky klidně v noci bodla, ale on by mi kňoural a brečel až do rána.. a na to fakt nemám.. pije šťávu. Čaj mu ani nedělám protože to by vypil tech lahviček ještě jednou tolik..Když mu dám do lahve vodu tak za mnou běhá a řve že to nechce.
Savičku jsem mu sebrala a dala mu láhev od 12m nuk s gumovým pítkem v domnění že to pomůže a prd.
@Michaela99
Rozhodně bych to okamžitě řešila, protože mu zatěžuješ ledviny a navíc v té šťávě bude asi dosti cukru…
Dala bych vodu, nebo neslazený čaj, zvykne si, uvidíš.
Rozhodne ne stavu. tu bych davala jen u ditete, ktere naopak nechce pit vubec. a v noci stavu uz vubec. at chvili knoura. pokud ma zizen, tak se napije vody.
Zadnou stavu, dej vodu kdyz nechce a chce stavu tak nedat. Musis vydrzet. V noci nabidni napit, at se napije trochu vody na zizen a jinak utrum, zadny plny lahve stavy.
Stavu proste vyhod a rekni ze neni.
Já jako dítě hodně pila a měla jsem pořád žízeň, když to naši řekli před doktorkou, hned mě hnala na vyšetření kvůli cukrovce
ale to bylo před 30 lety. Naštěstí se to nepotvrdilo, ale moje ségra to měla taky a ta skončila z diagnozou vrozené ledvinové vady.
To množství který píšeš mi přijde dost, ale možná to je jen tím, že pije sladký a to provokuje žízeň, den neslazený čaj a nebo vodu.
Vis, kolik by mel vypit dospely clovek za den? Optimalne 2-3l, vsechno pres 5l je nadmiru. Pokud jsi se neupsala, tvuj syn vypije pres 7l denne. Seber se a bez s nim k lekari. Tohle neni zadna legrace.
@zuzana34 píše:
Hned me napadlo podezreni na cukrovku…
Mě také, první myšlenka. Lze rozborem krve snadno vyšetřit.
Pokud je zdravý, může jít o zvyk nebo o to, že mu šťáva chutná.