Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@KaterinaKK píše:
Vis, kolik by mel vypit dospely clovek za den? Optimalne 2-3l, vsechno pres 5l je nadmiru. Pokud jsi se neupsala, tvuj syn vypije pres 7l denne. Seber se a bez s nim k lekari. Tohle neni zadna legrace.
Pije 7×300 ml tedy 2100. Ne 7 l
Mno raději si tedy zajdu k DR.. snad mě nebude mít za blázna.. a zkusím naordinovat tu vodu
Díky ženy a pak dám echo co nám řekli. ![]()
@KaterinaKK píše:
Vis, kolik by mel vypit dospely clovek za den? Optimalne 2-3l, vsechno pres 5l je nadmiru. Pokud jsi se neupsala, tvuj syn vypije pres 7l denne. Seber se a bez s nim k lekari. Tohle neni zadna legrace.
Já jsem to také nejdřív pochopila jako 7l. Ale myslím, že to zakladatelka myslela jako 7 lahví o objemu 300ml, tedy 2,1 litru. Ale i tak mi to přijde dost. Nejspíš má ještě nějaké mléko, toto jsem pochopila jen jako pití. Kolem těch 2 litrů by měl vypít dospělý.
Diabetes mellitus to nebude, když už takhle pije 5 měsíců.
Taky bych zkusila změnu tekutiny. Pokud má žízeň, tak vypije i vodu. V noci zdravý člověk pít nepotřebuje.
Nám je teda 2,5 let ale už od miminka hodně pije což je i 10 lahví přes den po 250ml a také samozdřejmě hodně chodí na záchod… je zdraví pouze má potřebu hodně pít(řešilo se u Dr.) ![]()
Já bych nikam nešla, můj syn pije opravdu hodně má lahev 250ml a vypije jich několik za den ani to nepočítám. V noci mu nedávám, to by mě kleplo, max když kňoural, tak jsem mu řekla že mu dám, ale jen trošičku. Dala jsem na dno lahvičky, asi 40ml a nazdar. Ovšem pije takto hodně pouze z lahvičky. Jak dám pití do čehokoliv jiného, tak ho musím do pití nutit. Dávej mu pít normálně jak chce a občas to prohoď za hrneček, nebo pítko. V létě budeš ráda, že pije.
@Michaela99 píše:
To je 7 lahví o obsahu 300ml a jé 7 litrů
@Michaela99 a on pije ze savičky, jako je dudlík? Tak to sebrat okamžitě. Tu šťávu bych mu vzala určitě na noc a dala jen vodu. Mě se takhle povedlo odbourat noční kojení.
Ale jinak nevím, možná časem k dorktoce, ale známé malý dá taky klidně 4 půllitrové flašky denně. Pije z takových těch netekoucích lahví z membránou (Kubík). Stejně se mi zdá, že je to trošku uklidňující rituál, když vidím ten jeho výraz v obličeji
Taky šťávu, vodu odmítá. Ale ne v noci.
Já to holkám dávám doma flašku minimálně, jinak mají hrnečky nebo brčko.
@KaterinaKK píše:
Bylo to 7× 300ml lahvi, což je 2,1l. ![]()
Co ja bych dala za to, aby mi dite vypilo aspon jednu takovou lahev
tim nerikam, ze mas byt rada, ze tolik pije.. jen jsem se pozastavila nad tim, jaky jsou s detma starosti ![]()
@Michaela99 zkus dát jen vodu. Pokud má fakt žízeň tak vypije i vodu a pokud by té vody vypil tolik, tak bych ho nechala vyšetřit (vyloučit cukrovku, nebo diabetes insipidus). Pokud vodu pít odmítne, tak pije jen proto, že mu to chutná. Moje malá taky klidně vypije 4 lahvičky se šťávou a kdybych jí dala víc, vypije i víc, ale vodu moc nechce.