Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky, potřebuju poradit, malá mi už týden nejí, špatně pije-jen mateřské mléko, takže něco do ni dostat-nejde to! už jsme zkoušeli i stříkačkou, vyplivne. tím pádem do ni nedám ani kulíška, natož nějaké léky.
Má podezření na salmonelu, ale výsledky budou až ve středu.
můžete mi někdo poradit, kdo jste třeba tu salmonelu měli, jak to probíhá? jaké léky na ni dostaneme, popřípadě co vám pomohlo? měla i horečky,39,6…
je to nekonečné, je bílá, a já už fakt nevím, co dělat
Výsledky takhle dlouho? Malá měla taky podezření a výsledky byly za necelé 2 dny.
Výtěr nám dělali až vpátek, naše mudr měla záskok, jinak jsem přesvědčená, že by to bylo dávno ![]()
Měli jsme ji po novym roce, my s manželem jsme lehli děsně-40 horečky, zimnice, všechno nás bol, elo, neskutečný křeče, o hnačce nemulvě. holyk měli jen zvýšenku a hnačku. brali jsme hylak+laktobacily a enterol
No, ona právě jakmile kadí-tak je hotová a brečí, křeče musí mít ![]()
@vermace žádné léky, spíš dieta.. Možná jen něco na střeva - aby se ty hnusy lépe odplavily - ale to nejsou léky jako takové a možná rehydratační roztok.. MM je dobrý ![]()
Tak snad to bue jen strevni chripka… nejaka… salmonela je svinstvo a beh na dlouhou trat… a zvraci? nebo ma prujem?? a tou stikackou by si nevzala ani to MM? ze by jsi ji do toho pridala toho kuliska…
Do výsledků měla malá brát Hylac, dostala dietní plán a dr. říkala, že je super, že je kojená.
Dcera mela v pulroce - tenkrat jsme dostali ATB a Hylac - nastesti uz prvni kontrolni vyter byl ok. Taky byla kojena, vlastne jsme teprve zavadeli prikrmy, vubec netusime, kde k tomu prisla. Ma mala krev ve stolici? Nase mala nemela horecky, nic, jen zeleny prujem s nitkama krve.
@vermace píše:
Má podezření na salmonelu, ale výsledky budou až ve středu.Nám dělali vyšetření předminulý pátek a v úterý jsme si šli pro výsledky. Doktorka říkala, že nic ještě nepřišlo a že se nemám bát, že je to určitě dobré, protože když je to špatné, tak by nás hned v pondělí telefonicky uháněli a výsledky by laboratoř poslala i hygienické stanici, která by nás okamžitě navštívila.. takže si myslím, že salmonela to nebude:-)
@inap Ty jo a jak k tomu takhle malé děti přijdou? Já si vždycky myslela, že je to z jídla. Rok a půl je taky hrozné, ale půl ročák? zakladatelko, odstříkej mléko a kulicha do ní nacpi až bude spát. ![]()
Jak jsme k tomu prisli, nevime, doktorka rikala, ze je mozny, ze to mohla chytnout i na plavani, chodili jsme do MC na vanicky. Nebo jsem mohla sahnout na kureci maso apod. a pak na dudlik, tezko rict. Nastesti nemela nijak brutalni prubeh, jen ten prujem, ale to nebylo taky nic udesnyho, zvladli jsme to bez hospitalizace. Asi i diky tomu kojeni se z toho rychle dostala. Normalne se u pry ATB pri salmonele nedavaji, ale u toho pulrocniho ditete je dala. Doktorka tehdy rikala, ze nejaka maminka si u miminka prinesla salmonelu uz z porodnice.