Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co těhotenství to originál.
Jsem těhotná potřetí, takže mám srovnání a můžu ti říct, že i každé moje těhotenství bylo naprosto jiné a jedinečné. Druhý trimestr bývá fajn, buď ráda, že ti není špatně, břicho ti ještě naroste a na pohyby máš jako prvorodička ještě pořád čas.
U prvního jsem cítila pohyby až kolem 21.tt.
A že Ti nic není, buď ráda. Jsem těhotná podruhé a první 4 měsíce jsem prozvracela.
Fakt není o co stát.
A břicho mi hodně vyskočilo po tom 20.tt. Ale u každé je to jinak ![]()
Proč by to nebylo normální? Mé první těhotenství bylo úplně stejné jako tvoje. První pohyby jsem citila také pozdě, až okolo 21 tt. a bříško jsem neměla ani v 9. měsíci. Když jsem týden před termínem jela na kontrolu, ani mě lidi nepouštěli sednout, ale ne, že by nechtěli. Prostě na mě těhotenství nešlo vidět
Nevím, co jsou bolesti, poslicci, otoky, nevolnosti, chutě, nálady. A porod jsem měla krásný ![]()
Já jsem u prvního cítila pravidelné pohyby snad až po 28. týdnu. Taky jsem plašila a i několikrát letěla k dr. nebo na pohotovost ![]()
Druhý trimestr bývá nejméně problémové období.
Gratuluju taky jsem měla první těhotenství bezproblémový za to ted si to užívám i s úroky takže si toho važ
Ahojky holky tento týden začínám 19 tt ve čtvrtek:-) zatím nemám žadné extra příznaky a vlastně jsem je neměla od počátku těhotenství, žádné zvracení a tak. Čekám první. Na kontroly chodím pravidelně jednou za 4 týdny, mám za sebou první screening, který dopadl dobře, ale před sebou druhý. A jsem dost nervozní, naposledy jsem mimi viděla na ultrazvuku koncem března a krom toho, že i naposledy prý bylo vše ok, tak dosud žádné pohyby, břicho se moc nezvětšuje, teda spíš kila, protože jsem na rizikovým a žeru sladké. Vlastně ani specifické chutě na nic nemám. Je to normální? Mám pocit, jako bych ani v jiném stavu nebyla…