19TT bolest a strach

Anonymní
13.2.15 09:02

19TT bolest a strach

Dobrý den, doposud jsem měla těhotenství až moc klidné(pocit, že nejsem vůbec těhotná), avšak od včerejšího dne mi stále vyskakují pichlavé bolesti do podbříšku v levo. Jde to až od podbříšku k stydké kosti a občas píchne i u konečníku a na,,hrázi,,. Opravdu mě to po tom všem klidu a pohody znepokojuje a prosím Vás touto cestou o radu, nechci ihned běžet za dr., která mi stejně UTZ už nedělá protože už mám neplacené vyčerpané a ty placené, když jsem chtěla, tak se tvářila jak blbec. Prosím Vás trošku empatie a chápejte moje obavy, jsem po jednom nevydařeném těhotenství tři roky a tak je to pro mě otazka života :srdce: všem smilujícím se nademnou děkuji :D :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1077
13.2.15 09:16

Takhle na dálku nevím, ale tak před 14 dny mě dole bolelo všechno. Šlo to až do kostrče, vyloženě tam, kde já říkám, že mám ocásek. Pár dní mě taky bolelo jako při menstruaci, což mě tedy vyděsilo dost. Teď zaťukávám, odeznělo to samo. Zpětně podle doktora je to prý tím, jak se rychle roztahuje děloha, vazy, rozestupují se svaly, začínají se utlačovat orgány. Existuje nějaká úlevová poloha? Nebo tě to bolí pořád? I když si lehneš?
Pokud tvůj dr. je tykový, zajela bych na pohotovost do nemocnice s tím, že můj dr. zrovna neordinuje. Radši vypadat jako hysterka, než se pak doma zbláznit strachem. A ten strach mimochodem znám a cítím s tebou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
13.2.15 09:16

Nevím, jestli to uklidní, ale me takhle v podbrisku boli taky… Podle dr je vsechno v pořádku, bolesti prý takové bývají jak se roztahuje deloha, prcek tam ma uz min místa nez doted a nezbývá nez si na to zvyknout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
13.2.15 09:17

Ja Te chapu, taky jsem plasila..a stale plasim :) ale me stale někde píchalo, picha..a tak jsem si na to s postupem času zvykla..podle me to jsou pracující vazy a zvětšující se brisko celkove..pokud to nejsou fakt velké bolesti a nebo pravidelně se opakující bolesti a nekrvacis, rekla bych, ze je vse ok…ale víš jak..nejvíce uklidní pouze doktor..pokud mas nějaký problem, tak by neměl resit, placeny ci neplaceny utz a proste Te poradně vyšetřit…odpocivej..ono to přejde..a nebo Te zitra bude píchat někde jinde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
13.2.15 09:17

Přesně tohle píchání a tlaky jsem měla a mám taky, patří to k tomu dle dr. Udělala mi pro jistotu i vaginální uz, aby mrkla na čípek. Nejjednodušší by bylo zajít k dr aby ti udělala uz. Nějak nechápu, placené a neplacené uz. Mně je dělá při každé kontrole a nikdy jsem nic neplatila, ani nenaznačila, že mám něco nad rámec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
13.2.15 09:19

Tipla bych roztahování dělohy, neděs se.

S těmi ultrazvuky to ale tedy nechápu, už za týden by tě měl čekat velký ultrazvuk. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.15 09:24

@mandamagda Zlatíčko nejzlatější :)… já si koza myslela i že to je začinajici predcasny porod, protože to bylo jak kontrakce po dvou minutách. Pak třeba ale až po půl hodině. No já budu věřit v to, že to je jen to rozrahování všehomožného v bříšku. Jsi srdíčko a spása moc děkuji!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.15 09:25

@Melliska.M : Jsem ráda že jste ochotné a poradíte, moc děkuji, budu doufat že to je tak jak píšete :). Mockrát děkuji, opravdu mě to psychicky pomohlo víc než si snad dokážete představit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.15 09:27

@anairda na velký utz jdu 2.3 na veveří v brně, tam mě má dr. poslala na utz ve 20tt. no, ale výpočtem tam přijdu už tak ten 21-22.tt jak si to naordinovali tak to maj, raděj to neřeším a držím pusu, mohli by se na mě taky vy--- :D. Ale děkuji za reakci. Všem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.15 09:30

@andrea.sb : Já byla téměř v šoku, když jsem přišla na domluvenou kontrolu a jediné co bylo, tak že si vzala rukavici a prošmátla mě dvěma prsty cca na dvě sekundy a pak sem mělaa odejít. Říkam a utz nebude? A ona, a proč? No říkám, přišla jsem skrz to, že jsem měla stresové období a od té doby necítím vůbec nic co by naznačovalotěhotenství a ona, že všechny placené pojistovnou mám vycerpané a ted že si to leda mužu zaplatit 250kc, tak rikam, at mi to udelá, že radeji zaplatim za jistotu než jít a mít stále strach a stresové období skrz to ještě nadále.

• Citovat
  • Upravit
1240
13.2.15 09:38

Posílám odkaz na sice starý, ale hezký článek. Určitě je toho na netu víc. Já mám zase pořád tvrdé břicho, už od prvních pohybů. V prvním těhotenství mě to stresovalo a rodila jsem v termínu, teď už to tak neřeším, i když to zrovna nejpříjemnější není. Každá jsme jiná a opravdu než se stresovat, tak jít k doktorovi. Od toho tu jsou. A nebo si pořiď Angel sound. I když za chvíli budeš cítit pohyby a ono je to hoooodně uklidňující :-)

https://www.emimino.cz/…enstvi-4293/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
13.2.15 10:00

Pokud bude něco v nepořádku tak ti utz udělají, ale jinak jsou standardně 3 za těhotenství. plus když si platíš prvotrimestrální screening.
Prostě to takhel je někteří lékaři to možná dělají jinak nebo se u nich platí nějaký balíček.
U fyziologických těhotenství neni potřeba dělat utz vždyt dříve se utz nedělali vůbec a pak jen minimálně.
Důležité jsou ty mezníkové v určených týdnech.
Pohyby již cítíš nebo ne?

Také mě gynekolog vyšetřoval jen čípek dělohu měřil SF a poslouchal srdíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.2.15 10:07
@Anonymní píše:
@anairda na velký utz jdu 2.3 na veveří v brně, tam mě má dr. poslala na utz ve 20tt. no, ale výpočtem tam přijdu už tak ten 21-22.tt jak si to naordinovali tak to maj, raděj to neřeším a držím pusu, mohli by se na mě taky vy--- :D. Ale děkuji za reakci. Všem

Ahoj, pokud je vše jinak podle dr. v pohodě (uzavřený čípek a podobně), tak to píchání fakt můžou být vazy. Mě takhle v obou těhotenstvích občas píchlo břicho od začátku. Dr. mi to vysvětlila, že děloha už je těžká, ale v začátcích se ještě úplně neopře o břišní stěnu nebo tak nějak, takže ty vazy, které ji přidržují, jsou namáhané. Jinak ultrazvuk ve 21. - 22.tt je v klidu - byla jsem tam (právě na Veveří) teď, objednaná jsem byla na 21.tt, ve zprávě je, že velikost plodu odpovídá 22. tt, takže klídek.
Jinak podrobné vyšetření UZ mi dr. při běžné prohlídce taky nedělává, jenom se vždycky zeptá, jestli chci vidět srdíčko, tak tam tak akorát „blikne“, koukne, že srdíčko tluče a konec - trvá to asi 5 vteřin a nikdy žádný problém s placený/neplacený neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.15 10:43

Tak sem si ted dala sprchu, a k tomu všemu mi začli křížové bolesti zad a to bodání v tom podbříšku je furt. ch jo…

• Citovat
  • Upravit
68
13.2.15 11:16

Jestli je ti špatně, tak radši volej k dr. nebo tam zajdi, co ti může říct, nic! A budeš klidnější. Nebo rovnou do nemocnice, s tím, že si radši počkáš a případně sneseš blbé ksichty, ale budeš mít jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí