Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nemáte některá z vás zkušenosti se zvýšenou buněčnou imunitou a protilátkám v těhotenství. Léčila jsem se před otěhotněním - způsobovala potraty, teď jsem otěhotněla, ale je to pořád špatné. Budu brát kortikoidy do konce těhu - možná ještě navýší pětku Prednisonu a chodit na kontroly každé tři týdny. Jsem z toho trochu špatná. Myslela jsem, že když už jsem ve 14 týdnu, tak že už imunita nezasáhne, ale bohužel to tak být nemusí
![]()
@Nikola 81 taky beru kortikoidy cele tehu..i kdyz z to neni jen kvuli imunite, ale i kvuli nemoci..da se to vydrzet..
@JayLee píše:
nemuzes brat prednison do konce tehu to je nesmysl po 2 mesicich se musi vysadit jinak si telo na nej zvykne a nebude to mit ten ucinek jakej ma mit navíc ani není dobry brat kortikoidy v tehuněkdo b tu léčbu mel ridit a me ji ridili v Podoli ale kolem 8tt jsem u nich mela KO a vysadili mi ho BI byla ok srovnala se
tohle me tea rekli v Podoli, ze to ani dele nez max 12 tt nedavaji vse se po nem vysazuje takze nevim jakeho mas Dr ale snad vi co dela - osobne bych ho nebrala jestli je to prosperujici tehu tak se udrzi tak jako tak ale jen názor za me
Ja kortikoidy beru cele tehu..v standartnim davkovani do 8mg/den se muze..neni to uplne koser, ale kdyz to bez nej nejde, tak se holt bere..jinak v Praze by mi medrol uz kolem 20tt imunolozka vysadila, revmatolozka nechava..
@JayLee jasny, hlavne zalezi na dr a na zdrav. stavu..neda se to skatulkovat ![]()
@JayLee no já beru kortikoidy pět let, jsem nemocná, tak tohle zobání pěti miligramů mi nedělá problém
. Spíš aby to nedělalo problém miminku, ale nejdůležitější je, aby se ta imunita potlačila, už mi způsobila potrat a 2 biochemické… je to na hlavu… ![]()
@jalisca tak uvidíme, jestli mi zvýší a na kolik, normálně k Prednisonu taky beru Solumedrol na onemocnění, teď mám vlastně nejnižší dávku kortikoidů za posledních pět let, tak o mě vůbec nejde. Spíš o tu imunitu… snad to ty lékaři pohlídají a bude všechno v pořádku ![]()
Díky holky za reakce!
Já jsem brala Prednison od 1dc do konce 12tt, takže nějaké 3 měsíce, pak jsem měla vše vysadit. Dali mi ho kvůli předešlýmu potratu..
@Nikola 81 já jsem to měla zjištěné po vyšetření na imunologii po ZT.
Hodnota byla 51 (0-20). Měla jsem doporučení na ET, ale nedošlo k tomu a otěhotněla jsem přirozeně, ale musím říct, že partner má spermio hodně dobré.
Hned na začátku těhotenství jsem dostala Prednison a brala ho do 12.týdne