Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Caroli píše:
Tasemnice: přesně jak píšeš, nevybrala jsem si letos ani žádnou dovolenou, jako bych to tušila..Mám v plánu ji využít přesně na tenhhle počáteční režim klidu! Bude odpočívat, budu v klidu a hezky to embryjko přemlouvat, ať se tam hezky zarochní!
správně
![]()
Caroli píše:
Tu dlabu tak, že mám pocit, že ráno ze mne bude špenát…
a jestli můžu poradit ještě jednu věc-FEMIGARD..........najdi si stránky www.hemann.cz a tam si ho objednejte.Chtělo by to začít pokud možno hned-srovná to pochody v ženském těle.....a mě to hooooodně pomohlo.je to roztok
Děkuju za tip…Já beru skoro všechno co jde..Hlavně tedy už 4 měsíce Prednison…a Alveo na detoxikaci, biokatnivní kyselinu listovou, Calibrum BP…a střídavě ještě Utrogestan
podle situace..:-D
Tasemnice: když nám dělali gen. testy, tak u mě zjistili translokaci 21. chromozomu a tudíž 30% riziko Dawnova sy. (mám dva chromozomy spojené nožičkama do jednoho), ale já se snažím na to nemyslet. Navíc v rodině nemáme jediného Dawna a to moje mamka byla těhotná 10× (má jen 2 děti, zbytek byly samovolné potraty), já už jednou taky potratila a myslím si, že to spolu souvisí… Můj názor na věc je takový, že naše dislokace způsobí tak rozsáhlé poškození embrya, že se prostě přestane vyvíjet, budu tedy doufat, že budeme mít dostatek kvalitních vajíček a budeme moct zavést taky tři a alespoň jedno se udrží… ![]()
To je můj plán…
musí to vyjít… ![]()
Malý je překrásný, moc gratuluju, bude ti dělat určitě jen samou radost… ![]()
Caroli: Tak to sis taky zažila, já bych to po tom jednom potratu nechtěla už nikdy znovu zažít.
A jak píšeš o té dovolené, já dostanu nemocenskou už 3.den menstruace a budu doma až do konce těhu, pokud by to nevyšlo, tak minimálně 3-4 týdny. To mě překvapilo, že musíš brát dovču.
xCharlie: no já na tom budu obdobně, bude-li výsledek takový, jaký si přejeme! Ale už od toho druhého těhu, to takhle bylo. Ale pořád nosit neschopenku z gyn/por nic moc kredit v práci, víš. Tak jsem se tentokrát rozhodla, že to udělám takhle. Vezmu si dovolenou, hezky si to udělám podle sebe a až to bude jistý ( což ono jistý to není nikdy), ale myšleno až tam budou // a srdíčko,půjdu na neschopenku… ![]()
app. ty 3 SP předtím jsem ještě nějak zvládla, daleko horší sprcha bylo teď to mimiděložní, když museli vzít i jeden vejcovod a šance se tedy opětovně snížila. Ještě k tomu byla hystologie naprosto v pořádku a plod byl ok, jen prostě byl na špatném místě..To jsem myslela, že exploduju…!!
Tasemnice: kyselinku papkám…teda už tři roky, ale Caroli, bát se nemusíš, zelenat jsem ještě nezačala.
A Femigard jsem si objednala na tento cyklus, ale četla jsem, že některým holkám to posune menstruaci i o 14 dní, tak jsem měla strach, že by to mohlo k IVF rozhodit cyklus, tak jsem ho brala jen 14 dní, to jsem taky četla na netu, že se může a pak vysadila, pokud by náhodou, což se nestane to IVF nevyšlo, tak ho nasadím na tu 3-í měsíční kůru.
Caroli, ty budeš nacpaná vitamínkama a podpůrnýma látkama tak, že to prostě jinak než dobře ani nemůže dopadnout, prostě to mimčo přesvědčíš, že když se má tak dobře už teď, tak teprve co ho čeká po porodu…
![]()
Caroli: promě byl teda náročný i ten jeden SP, takže doufám, že byl prvnmí a poslední ![]()
xCharlie: No jasně, bude ve vatě:-)dělám pro „něj“ co můžu už dlouho, tak to by v tom byl čert!! ![]()
No to věřím s tím SP, napoprvé to byla šupa a hned s revizí a strašným doktorem na pohotovosti:-( Ale člověka to vždycky zasáhne…Akorát je blbý, že si člověk vypěstuje, byť nechtíc, takový strach, že // ještě nic neznamenají..a bojí se každého píchnutí v podbřišku.. ![]()
jj, to máš pravdu Caroli, a nejspíš máme i podobnou zkušenost, já přišla v sobotu na pohotovost s krvácením, příjmací Dr. byl super, pak jsem ležela na oddělení a vlastně nic mi nikdo neřekl, ale v pondělí po třetím odběru HCG mi přišel takový mladý nafoukaný Dr. a ze dveří na mě začal: „Tak to nevypadá prognosticky dobře - kdy to vyčistíme, dneska?“
Bez nějakých bližších informací, bez vysvětlení…bez ohledů… já zůstala jen hledět, byla jsem tak v šoku, že jsem se ani hned nepustila do breku.
A perlička byla, když asi po půl hodině přivezli na pokoj vyřehtanou slepici (asi 25 let) a ta pronesla se širokým úsměvem… „Tak co? Taky na mini? Já už se nemůžu dočkat, až to ze sebe dostanu.“ (myslela miniinterupci) To byl teda kopanec do břicha, opravdu opakuju se, ale nikdy už to nechci zažít… ![]()
Tasemnice: a tys Femigard brala jak dlouho a kolikrát denně?
xCharlie píše:
jj, to máš pravdu Caroli, a nejspíš máme i podobnou zkušenost, já přišla v sobotu na pohotovost s krvácením, příjmací Dr. byl super, pak jsem ležela na oddělení a vlastně nic mi nikdo neřekl, ale v pondělí po třetím odběru HCG mi přišel takový mladý nafoukaný Dr. a ze dveří na mě začal: „Tak to nevypadá prognosticky dobře - kdy to vyčistíme, dneska?“
Bez nějakých bližších informací, bez vysvětlení…bez ohledů… já zůstala jen hledět, byla jsem tak v šoku, že jsem se ani hned nepustila do breku.A perlička byla, když asi po půl hodině přivezli na pokoj vyřehtanou slepici (asi 25 let) a ta pronesla se širokým úsměvem… „Tak co? Taky na mini? Já už se nemůžu dočkat, až to ze sebe dostanu.“ (myslela miniinterupci) To byl teda kopanec do břicha, opravdu opakuju se, ale nikdy už to nechci zažít…
No tak to bych jí snad dala prá facek a jsou to teda nýmandi, že dali na společný pokoj někoho kdo o mimi přišel nedobrovolně s nějakou dorotou!!!
No mne zase odvezl manžel už s krvácením do špitálu,kde jsme čekali na příjmu hodinu a půl a já už jsem tam omdlévala na té židli a pí.Dr. propouštěla pacientky na oddělní! Nikdo se s ničím nepáral, jen pronesla mezi svým"knírem"…:„hmm, no tak bohužel, zrevidujem to a pak si dojděte v pondělí ke svému dr. pro neschopenku!“ Toť vše…