1. IVF Září 2011

3764
26.7.11 11:08

1.IVF Září 2011

Ahoj,
hledám informační zdroje a sdílné dušičky, které si budou ochotné se mnou povídat o IVF, které mě poprvé čeká v Září. Je mi 28 let a o miminko se snažíme už 3 roky, v Září 2008 jsem vysadila antikoncepci a v Září 2009 otěhotněla, bohužel jsme ale o mimi přišli, tak jsme se snažili znovu, ale neúspěšně… :zed: :nevim:
Obrátili jsme se teda v Lednu 2011 na CAR (Fertimed) a prošli 6-ti IUI všemi bez úspěchu a rozhodli jsme se pro IVF, to nás čeká jak už jsem psala v Září.
Doufám, že tady najdu někoho s kým to budu moct probrat a event. se poptat a upřesnit si některé informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
482
26.7.11 12:24

Ahoj, já teda nejdu na první IVF, mám už tři za sebou, ale v září jdeme taky na IVF…na rozdíl od Tebe jsme se rozhodli pro nativní cyklus - tzn.oplodnění našeho vajíčka…budu držet palce, aby to dobře dopadlo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3764
26.7.11 12:28

Ahojky Kasporko, jsem ráda, že píšeš :dance: , já jsem nepsala, že pujdem na IVF s darovaným vyjíčkem, taky budeme oplodňovat vlastní, je tam sice riziko dawna, ale uděláme genetiku a uvidíme…
Když už máš tři IVF za sebou, můžeš mi teda napsat, jak to probíhalo??? event. na co si mám dát pozor a co si pohlídat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
26.7.11 12:36

Charlie, já se špatně vyjádřila… :lol: ten nativ znamená, že je to bez stimulace hormony, proto jsem psala vlastní vajíčko, víš ? :mrgreen:
Pro každou z nás je IVF jiné, volí se jiný typ protokolu… já měla vždycky krátký - tzn. že od cca 2 dne ms jsem si začala píchat hormony, pak jsem jela cca 2-3 x na ultrazvuk vaječníku - tedy to, jak rostou folikuly… pak je punkce - v celkové narkóze - nebolí to, je to jen jako bolesti při ms - a podle toho, jestli máš prodlouženou kultivaci, nebo ne, se pak plánuje transfér…tzn. 2 - 5 dní cca…no a pak následuje ta nejhorší část, kterou už znáš, to je čekání na výsledek…během něho bereš zase hormony pro udržení těhotenství…buď pícháš injekce, nebo gel do pochvy… je toho hrozně moc, jestli Tě zajímá něco konkrétního, tak se zeptej :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3764
26.7.11 13:00

:mrgreen: :mrgreen: aha, už tomu rozumím, takže půjdeš bez hormonální substituce rovnou na odběr vajíček??? a myslíš, že narostou a budou v pohodě??? Proč jste se rozhodli pro tuto variantu???

Mě Dr. říkal, že pro mě naplánuje dlouhý protokol, vůbec nevím, co to znamená :nevim: , ale doufám, že vědí, co dělají. :think:

Zatím se mám stavit 17.dc v Srpnu abychom vše naplánovali a dostanu první hormony, prý taky sprej do nosu… :lol: nevím teda, ale co má nos společného s těhu…to je mi záhadou… :mrgreen:

A taky jste se měli rozhodnout o tom, jestli chcete investovat do lepších hormonů? myslíš, že se to vyplatí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
26.7.11 13:10

Pro mě je nativ lepší varianta, protože špatně reaguju na hormony…při posledním IVF jsem měla jenom jedno vajíčko, které mám i při tom přirozeném cyklu…a je to taky o dost levnější… my jsme na výběr nedostali, vždycky jsme brali to, co nám dali…ale ten 17 dc bude zřejmě proto, aby zjistili hladinu hormonů z krve…ohledně těch hormonů bych se možná poradila s Tvým gynekologem… někde to totiž jede jako továrna na peníze…netvrdím, že je to případ Tvého CARu, ale nezávislý názor nic nepokazí, ne ? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3764
26.7.11 15:59

Tak to bych se asi rozhodovala stejně, pokud ty hormony nic nepřidají, tak proč je do sebe cpát… :wink:

Já jezdím do Polanky a nebo do Olomouce do Fertimedu a všude jsem na ně slyšela jen samou chválu, i můj Gyndař mi je doporučil a sestřička byla ráda, že jsem se nerozhodla třeba pro Ostravu, že prý tam z lidí tahají jenom peníze a žádný efekt… :-(
No na ty hormony speciálně jsem se ho neptala, ale zkusím to, uvidíme co mi poradí.

A tys měla všechny tři IVF v jednom centru???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
26.7.11 22:25

Taky jsem to o Ostravě slyšela, takže jsem je taky vynechala :mrgreen:
já jsem dva cykly měla v Brně v Unice a jeden pak u Apolináře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
26.7.11 22:30

Ahojky,můžu vstoupit?Můžu doporučit klidně i Sanus Pardubice-bylo to v pohodě,akorát mě zaráží-ty budeš mít sprej do nosu?Ten se používal před 15 lety,když bylo IVF jaksi skoro v plenkách.....Já tenkrát přibrala strašně moc kil po těch všech hormonech a bylo to bez úspěchu.Loni jsem nepřibrala ani deko a mám krásnýho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
26.7.11 22:37
Tasemnice píše:
Ahojky,můžu vstoupit?Můžu doporučit klidně i Sanus Pardubice-bylo to v pohodě,akorát mě zaráží-ty budeš mít sprej do nosu?Ten se používal před 15 lety,když bylo IVF jaksi skoro v plenkách.....Já tenkrát přibrala strašně moc kil po těch všech hormonech a bylo to bez úspěchu.Loni jsem nepřibrala ani deko a mám krásnýho syna.

Gratuluju k malému…je nádherný :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
26.7.11 22:38
kasporka píše:
Tasemnice píše:
Ahojky,můžu vstoupit?Můžu doporučit klidně i Sanus Pardubice-bylo to v pohodě,akorát mě zaráží-ty budeš mít sprej do nosu?Ten se používal před 15 lety,když bylo IVF jaksi skoro v plenkách.....Já tenkrát přibrala strašně moc kil po těch všech hormonech a bylo to bez úspěchu.Loni jsem nepřibrala ani deko a mám krásnýho syna.
Gratuluju k malému…je nádherný :srdce: :srdce:

děkuju-je vyloženě vymodlený-15 let jsem na něj čekala..... :-) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
26.7.11 22:43

Tý jo…15 let ? Tak to před Tebou smekám… :pankac: :pankac: seš dobrá, žes to nevzdala… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
26.7.11 22:52
kasporka píše:
Tý jo…15 let ? Tak to před Tebou smekám… :pankac: :pankac: seš dobrá, žes to nevzdala… :hug:

děkuju,bylo hodně změn a ta poslední stála za to,že jsem s ní chtěla dítko o to víc..... :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3764
27.7.11 06:56

Ahojky, Tasemnice… :mavam: , tos mě teda moc nepotěšila, já jsem hrozně náchylná k přibírání z hormonů, za těch 6 IUI jsem přibrala 8 Kg… :-(
To se na to budu muset poptat, ale slyšela jsem, že se ten sprej používá dodnes ve více centrech, může to být už něco jiného, než se používalo kdysi, jen je to v nosním spreji… teda doufám :think:

A jinak se přidávám ke Kasporce,…smekám až k zemi, protože 15 let je opravdu síla… :pankac: :potlesk:
Na IVF jsi byla kolikrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
27.7.11 07:23
xCharlie píše:
Ahojky, Tasemnice… :mavam: , tos mě teda moc nepotěšila, já jsem hrozně náchylná k přibírání z hormonů, za těch 6 IUI jsem přibrala 8 Kg… :-(
To se na to budu muset poptat, ale slyšela jsem, že se ten sprej používá dodnes ve více centrech, může to být už něco jiného, než se používalo kdysi, jen je to v nosním spreji… teda doufám :think:A jinak se přidávám ke Kasporce,…smekám až k zemi, protože 15 let je opravdu síla… :pankac: :potlesk:
Na IVF jsi byla kolikrát?

Ahojky :mavam: na IVF jsem byla celkem 3× včetně IUI-několikrát-bezvýsledně.První IVF s prvním manželem neklaplo,posléze přestávka-rozvod.....s druhým mužem druhý IVF to klaplo,ale bohužel na 6tt SP,posléze pauza kvůli mužově těžkém úraze-nevěděli jsme,jestli vůbec bude chodit,poslední IVF už jako samoplátce,bohužel jsme to nestihli a pro můj věk se to jinak nedalo,to klaplo a mám krásného synka.U nás v CAR se nosní sprej prý už léta nepoužívá,tak já nevím......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí