Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Honzík bude mít za chvilku rok a já už přemýšlím co mu koupit k narozeninám. Tak mamči,inspirujte mě. Jaké hračky atd.
.
Taky přemýšlím jestli dort koupit nebo vytvořit doma.
A poslední dilema mám ze samotné oslavy. Máme celkem malej byt a obe naše rodiny se k nám nevejdou
. Tak jsem myslela že u nás udělám oslavu s mojí rodinou a a pak druhý den by jsme jeli k manželovo rodičům. Jenže to budu muset dělat dva dorty? Ach jo fakt nevim. Viďte,že mi poradíte
![]()
No, my jsme měli oslavu u tchánovců (mají nejvíc prostoru) s tím, že přijeli i naši. Takže jsme to sfoukli při jednom. S jedním dortem.
Ale záleží, kolik máš energie na dvojí oslavu, mě by kleplo, já to moc nemusím ![]()
U nás to taky bylo u našich, mají prostor a přijeli tcháni.Na dvakrát to dělá kámoška, taky k vůli prostoru a je pokaždé vyřízená,dort dělá jen jeden.Já taky.Naší malé jsme dali pejska od Fiser Prise, zmáčkneš nos nebo ucho a on hraje.mÁ 3 roky a tahá ho dodnes. Přejeme hezké narozeninky a malému hodně štěstíčka ![]()
tak my máme velikou rodinu (manžel je ze 6 sourozenců), takže abych to nemusela dělat na 2×-udělali jsme oslavu o tři měsíce dřív, ještě v září, dokud se dalo sedět na terase, páč prostory máme taky malé, my i moje mamka,takže není kde jinde.
a dárek…ten pejsek je super, my ho teda nemáme, ale kdekoli ho malý vidí, tak si s ním hraje a to už má taky 3 roky. Mně se ještě líbí takové ty aktivní hrací stolečky, to ho taky hodně bavilo-bohužel taky jen u druhých, páč jsem to objevila, až on už na to začínal být velký a už by se to nevyplatilo, ale mám ho v plánu potom koupit slečně ![]()
co mě dál napadá při pohledu na naše fotky kolem rku, co měl malý za hračky,tak třeba ještě nějaké zvukové knížky-měl třeba oblíbenou se zvuky zvířátek apod., houpací koník, vkládací domeček, tříkolka s vodící tyčí, bazének na léto, nějaké tahací hračky…joo a samozřejmě tu velkou klasickou tatru, ta asi nemůže chybět žádnému klukovi ![]()
pejska od FP už máme
a taky se mu moc líbí,pořád ho pusinkuje
. No což, já bych to taky mohla udělat u tchánovců,ale můj táta je strašnej bručoun a nesnáší oslavy,tam by prostě nejel. Já jsem ráda,že přijde alespoň k nám
. Tak musim hold dělat oslavu na dvakrát ![]()
Brusek píše:
tak my máme velikou rodinu (manžel je ze 6 sourozenců), takže abych to nemusela dělat na 2×-udělali jsme oslavu o tři měsíce dřív, ještě v září, dokud se dalo sedět na terase, páč prostory máme taky malé, my i moje mamka,takže není kde jinde.
a dárek…ten pejsek je super, my ho teda nemáme, ale kdekoli ho malý vidí, tak si s ním hraje a to už má taky 3 roky. Mně se ještě líbí takové ty aktivní hrací stolečky, to ho taky hodně bavilo-bohužel taky jen u druhých, páč jsem to objevila, až on už na to začínal být velký a už by se to nevyplatilo, ale mám ho v plánu potom koupit slečně
co mě dál napadá při pohledu na naše fotky kolem rku, co měl malý za hračky,tak třeba ještě nějaké zvukové knížky-měl třeba oblíbenou se zvuky zvířátek apod., houpací koník, vkládací domeček, tříkolka s vodící tyčí, bazének na léto, nějaké tahací hračky…joo a samozřejmě tu velkou klasickou tatru, ta asi nemůže chybět žádnému klukovi
jéje tatra, tu určo koupíme ![]()
no jinak taky oslavujeme min. na 2× i běžné narozeniny, kam nezveme tolik lidí. Jenže třeba moje ségra má 3 děcka už velké teda a ještě sebou všude vozí tchýni, která s nima bydlí, ale je moc hodná a nechtějí ji pořád nechávat samotnou doma, takže když k nám přijedou oni, přijde zároveň i mamka jakože teda z mojí strany všichni-a to je 10 lidí, což je maximum, co do obýváku dáme, takže když si chci zavolat ještě někoho jiného než jen mou ségru, tak musím holt zase jindy. Taky mě to štve, páč taky nemusím furt takové akce, je to vysilující a taky to leze do peněz. Takže až budu příští rok slavit 30-najmu si tady sál na pálenici, není to tak strašná položka a pozvu tam všechny najednou-na oběd rodinu mou a manžovu a později kamarády a kolegy ze zpěvu a divadla a bude to při jednom a teĎ mě vlastně napadlo, že vzhledem k tomu, že je budu mít v lednu a malá se narodí v únoru, tak to pak můžeme oslvit při jednom zrovna i její první rok a budou to dvě mouchy jednou ranou
švagrovci jsou hrozní vtipálci a vždycky vymyslí nějaké srandičky, zvlášť když na to mají dostatek prostoru, takže pak není o zábavu nouze, zkusím schválně přihodti fotku z květnových kulatin jednoho z nich ![]()
Tak mi mame taky malej byt a tak jedna oslava byla v sobotu s tchanovcema a pritelovou rodinou a v nedeli prijela moje rodina ![]()
Mi jsme delali Samikovi jeden dortik doma a jeste tchyne prinesla masinku a v nedeli segra privezla dalsi dort
vsechno jsem rozdala.
A darky?? Mi kupovali hopsadlo,knizku,hraci pianko…s rodici jsme byli domluveny,ze nam daji penize a mi za to koupime obleceni a pliny.
Ahoj,
tak my jsme dělali oslavu u nás, ale je pravda, že přijeli akorát tcháni. Dorty byly dva, takový ten fotkový a pak ten na jezení, ovocný. Oba jsem nechala dělat…pečení mi nejde a ani mě nebaví ![]()
A dárky, no od nás dostali odrážedla (puky pukylina) a svítící pejsky do postýlky, od tchánů skákacího koníka Rodyho a ještě jim přivezli Mluvícího pejska od FP.
Jo tatra je super, tu dostali týden na to k vánocům s další hromadou dárků…a nehnou se od ní. Ještě máme interaktivní domeček a to je taky hit. Hraje od rána do večera a pořád ho vláčí po bytě.. ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
tento..
Taky už přemýšlím jak to udělat.každopádně se matesovi a moje narozeniny spojí v jednu oslavu.máme to totiž jen o týden:).bude to asi u moji mamky-má větší byt a vůbec nevím co mu koupit.Kubovi jsme kupovali autosedačku.jenže tu už dostal:(.hraček taky máme dost…
joo ještě dostal malý od kmocháčků stolek se židličkama, aby se učil baštit sám u svého.
tak a teď se normálně stydim. Manžel má narozeniny ve stejnej den jak prcek a já jsem na něj uplně zapoměla
. No,ale třeti dort dělat nebudu ![]()
Jinak ten interaktivni domeček je taky dobrej ![]()
Taky přemýšlím co synovi k 1.narozeninám hrací stoleček máme pejska také máme hrací knížky také.Uvažuji od odstrkovadle nebo ted ten domeček jak jste dávali odkaz ![]()
My jsme slavili 1. narozky nedávno. Máme maličký byt, ale 17 lidí se do jedné místnosti v poho vešlo
Z toho tam byly 4 děti. Takže to byl pěknej bugr. Dorty jsme dělali dva, ale ten jeden jsme pak dojídali ještě týden
Od nás dostal trojkolku s vodící tyčí. Od příbuzných - houpacího koníka, kostky, obrázkové knížky, houpačku, dřevěný vláček, auta, takové ty kuličky na drátcích z Ikei, hromadu oblečení a hrací piánko. Takže hned po přívalu dárků na Vánoce - další hromada
A to nechci vidět až mu bude tak 5, to se asi budem stěhovat do většího jen kvůli hračkám
Tolik hraček jsem neměla za celé dětství ![]()