1.screening - Downův syndrom 1:780

Anonymní
25.10.21 16:05

1.screening - Downův syndrom 1:780

Ahoj holky, prave jsem přijela z Gennet Praha. Kam jsem se objednala s pocitem kvalitního ultrazvuku za 1800,–. Uvnitř jsem byla 5 minut, výsledek negativní, ovšem krev vyšla trochu špatně a riziko na DS 1:780 8o. Doporučuje se další odběr krve.
Nosní kustka přítomna, šijové projasnění 1,00. Tedy v normě.
Fotku mam rozmazanou, profil obličeje neni videt. Hruza :zed: Už tam nikdy nejdu, ovšem jsem teď dost vystresovaná. U syna jsem mela 1:1200. :?

Měl nekdo neco podobného? :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19
25.10.21 16:34

Ahoj,
a u jakého doktora jsi byla? Byla jsem na screeningu v Gennetu před 3 týdny a velká spokojenost. Doktor byl stručný, ale vše jasně vysvětlil. Nepáral ses tím, což mi vyhovuje. O fotku jsem si vyloženě řekla - četla jsem přímo o něm, že je lepší si hned říct. Ale určitě má i vliv, jak bylo mimčo natočené. A oni přece za ten poměr, co ti vyšel, nemůžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
25.10.21 16:43

Ten výsledek hodně ovlivňuje i tvůj věk. Kazdy rok je znát. Verim že to bude dobré a že by lékař případnou anomálii zjistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
25.10.21 17:10

Tak 5 minut se mi zda málo, Nicméně screening vysel negativní a 1:780 taky zadna hruza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.21 17:35

Byla jsem u p. Doktorky Kilijanove, nebo tak nejak :D.. opravdu jsem cekala cas pul hodiny. U prvního syna to tak bylo, ale jinde. Jeli jsme hodinu a půl cesty a 5 minut z toho :roll:… Jen si rychle zkontrolovala nohy ruce hlavu srdce nos a nashledanou. Mam špatné zkušenosti předešlé a cekala jsem trochu zájem, jeste jsem ji rikala ze jsem nervozni :,(

• Citovat
  • Upravit
1785
25.10.21 18:21

Já na prvním kvalitním screeningu za 1500,– byla asi 15 minut. Doktor zkontroloval vše, co měl a zdrželo nás to, že jsme dělali oba ultrazvuky, protože se malá špatně otáčela.
Zase co tam chceš dělat, když doktor vše zkontroluje? Koukat, jak se miminko houpe v děloze?
Fotka mohla být lepší, to ano, ale vždyť tam je houby co poznat ;) Druhý screening je mnohem hezčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2861
25.10.21 19:52

Taky jsem by v gennetu, screening byl tedy dlouhý, ale protože mimco bylo špatně natočené, jinak to mohla mit do 10 minut hotové. Každopádně proč to píšu. Riziko downa jsem mela 1:650, díky horší krvi, uzv v pořádku jako u tebe. Norma pro můj věk je 1:750 cca. No sice screening negativni, ale doktorka mi to podala tak, že je téměř jistě že má downa a ze musím na další testy. Z mého pohledu mi to tak hrozné nepřišlo, ale pěkně mě vystresovala, takže jsem za týden šla na prenascan. Jako za tu jistotu mi to stalo, jestli to ale bylo potřeba… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.21 20:02

U prvniho sem měla riziko na ds asi 1:20000. Teď u druhého 1:540. Rozdíl 2 let a hranici 35 let sem nepřekročila. Screening byl extra rychlý. Skoro na vše řekli, že neni vidět, ani nezkoušeli vnitřní utz. Nebyla jsem teda v gennetu.
Přemýšlela sem jít na krev, ale pak jsem usoudila, že stejně bych na potrat asi nešla a že i se super negativnim výsledkem se ti postižené dítě stejně může narodit.
Na druhý sem šla právě do gennetu. Údajně k jednomu z největšich odborníků. Ani jeden z typických znaků ds na utz prý neviděl. Nicméně existuje mnoho mozaiek ds a to prý nepozná na ultrazvuku.
Takže jen doufám, ze vše bude ok. Co jiného.

• Citovat
  • Upravit
18177
25.10.21 21:11

Tyjo, tak já byla na prvním screeningu asi 45 minuta a to nebyl žádný problém 8o Další už byl kratší a když mi třetí dělala moje gynekoložka, trval asi 5 minut, což mě překvapilo. Takže se, zakladatelko, nedivím, že jsi zklamaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.22 15:28

Holky prosím já byla na 1.screeningu. Vyšel celkově negativní.
Upravené rizika mi vyšli takto
Triz.21 - 1 z 4348
Triz. 18 - 1 z 10836
Triz.13 - 1 z 20000
je tam doporučeno genetické vyšetření, plus superkonziliarni UZV ve 20 tt. - vzhledem k věku matky (36). Tak jsem z toho jelen. Je to ok. Nebo ne :? Teď si to čtu a fakt jsem zmatená. Od doktora jsem chtěla vědět jen, jestli je vše v pořádku on mi řekl, že v naprostém. A teď toto. :roll:

Plus jsem si teď všimli, že tam žádali špatnou tělesnou váhu. Tak snad to nemá na výsledky vliv.
Máte zkušenost někdo?

Anonym (ještě jsme to nerekli nikomu).

• Citovat
  • Upravit
18177
12.9.22 16:22
@Anonymní píše:
Triz.21 - 1 z 4348
Triz. 18 - 1 z 10836
Triz.13 - 1 z 20000
je tam doporučeno genetické vyšetření, plus superkonziliarni UZV ve 20 tt. - vzhledem k věku matky (36). Tak jsem z toho jelen. Je to ok. Nebo ne :? Teď si to čtu a fakt jsem zmatená. Od doktora jsem chtěla vědět jen, jestli je vše v pořádku on mi řekl, že v naprostém. A teď toto. :roll:

Plus jsem si teď všimli, že tam žádali špatnou tělesnou váhu. Tak snad to nemá na výsledky vliv.
Máte zkušenost někdo?

Tyjo, tohle se hrozně blbě radí, ale ja bych se na to asi vyprdla. Za mě hezkej negativní screen a tes se na miminko 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.22 16:37

@Ba-stet nj ale znáš to.. Jsem po třech ZT, nervy v p… A dokud jsem nečetla zprávu, uz jsem se i začala tesit.
Já jediné co jsem po dr chtěla vědět bylo, jestli je vse v pořádku. Řekl že v naprostém. A teď čtu toto. Tak jako nevím. Doporučení pouze vzhledem k věku matky. Dávali mi i leták s Prenescanem. Tak jsem se ho ptala na co to potřebuju když to mám podle něj v pořádku. A on že musí. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.22 16:39

@mroe nemůžeš mi poradit? Všimla jsem si, že jsi dr, nebo spíše více rozumíš tomuto tématu. :andel:

• Citovat
  • Upravit
211
12.9.22 18:50
@Anonymní píše:
Triz.21 - 1 z 4348
Triz. 18 - 1 z 10836
Triz.13 - 1 z 20000

Máte zkušenost někdo?

Ahoj, za mě taky buď v klidu, mě vyšel ve 24 letech down 1:68, syn downa nema ;) zalezi nejvíc na ultrazvuku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
13.9.22 22:02
@Anonymní píše:
Triz.21 - 1 z 4348
Triz. 18 - 1 z 10836
Triz.13 - 1 z 20000

Máte zkušenost někdo?

Vaha ma vliv. Ale jinak za me tve vSysledky uplne v pohode. Ja mela 1:284 asi a taky nikdo nic neresil. Proste negativ. U prvniho sem mela asi 1:16 000 a zvazovali poslat me na genetiku kvuli veku otce (pres 50). Nakonec genetika zavolali a ten nad tim mavl rukou, ze to by na konzultaci mel pomalu kazdy druhy par, kdyby meli chodit kvuli veku.

Jinak me dost na nervovani pomohlo uvedomit si, ze to stejne nema cenu hrotit. Kolikrat jsou vysledky i tehotenstvi ukazkove a riziko minimální.. A narodi se postizene ditko. A mnohdy zas klidne u rizika 1:5 nebo 1:2 se narodi zdrave. Mit zdrave dite je proste vabank

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí