Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré odpoledne všem,
již delší dobu mě trápila ccystička,která se neustále vracela a s každým cyklem vstřebávala. Před týdnem jsem začala špinit,říkala jsem si hm - už zase ovulace a pak jsem začala krvácet. Včera jsem se konečně dostala ke své doktorce a ta na nic nečekala a poslala mě ihned do nemocnice,kde jsem byla na sonu a zjistili,že cysta je zkolabbovaná a půjdu na kyretáž.Na vyšetření před zákrokem se lékař podíval na výsledky testů a zděsil se, že mám hodnotu těhotenského hormonu na 46,2 a tudíž velká pravděpobobnost,že cysta není cysta,ale mimoděložní těhotenství… Málem jsem to neudýchala,rozbrečela jsem se mimi bych určo chtěla,řekl,že už by bylo asi stejně pozdě a já podstoupila kyretáž. Dnes ráno po vyšetření krve šel hormon dolů,takže mě pustili.Je mi hrozně,cítím se pod psa… ![]()
Jsem ráda,že jsem Vás našla a vidím,že nejsem sama.
Přeji všem pěkný den a hodně štěstí ![]()
ahoj Pistacie, ale jestli to bylo mimoděložní, tak bys na zákrok musela v každém případě… v čem je teda problém? trošku jsem to nepochopila
špatně se přece nemusíš vůbec cítit. prostě počkáte na jeden dva cykly a začnete si užívat snažení nanovo! ![]()
Myslím,že jde o to,že pistacii je líto,že pokud to mimoděložní těhu bylo,jak to dopadlo.
Já jsem měla podobnou zkušenost asi před devíti lety. Tehdy mi taky lékař objevil cystu a poslal do nemocnice na odstranění. Tam mi taky zjistili z krve vysoké hcg (snažili jsme se tehdy o mimi) a tak se nakonec laparka vůbec nekonala, protože cysty v začátku těhotenství jsou naprosto běžné. Musel při mě tehdy stát anděl strážný, protože jsem už byla připravená na operaci, dostala jsem i léky a čekala až si pro mě přijedou a vezmou na sál. Místo toho přišel doktor a řekl, že operace nebude, že jsem těhotná a jedná se o doprovodnou cystu v těhotenství.
Ahoj Lidičky, mám podobný problém…V pondělí 16.7 jsem byla na vyšetření jelikož se už půl roku snažíme o mimi a ted mi vyšel hodně slabě pozitivní test. Lékařka mi s krevních testů těhotenství potvrdila, prozatím hodně nízká hladina HCG. Mimo to mi nohužel našla cystu která mě dost vyděsila s tím že se bude muset hlídat. A jelikož je ještě moc brzy a na ultrazvuku není nic vidět ješte se může jednat o mimoděložní těhotenství musím počkat několik dnů na další testy…mám docela strach z výsledků proto budu ráda za vaše skušenosti…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.