Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Veroniko,tobě taky děkuju za posílení naděje:). Ani jsem nemohla věřit, že tam tu druhou čárku vidím, i když slabou, ale že tam je. Člověk si to prohlíží jak zjevení
. Ale jak říkám, raději nad tím nebudu příliš přemýšlet ( i když to úplně nejde) a počkám na mestruaci, případně si udělám nový test až v den očekávané MS nebo později, pokud se nedostaví.
Určitě se nedostaví ![]()
Já jse m taky testovala 4 dny před MS a byl tam duch, byla jsem šťastná jak blecha!!!
Moc držím palečky ať duch sílí a je všechno v pořádku ![]()
Mayyaa píše:
Veroniko,tobě taky děkuju za posílení naděje:). Ani jsem nemohla věřit, že tam tu druhou čárku vidím, i když slabou, ale že tam je. Člověk si to prohlíží jak zjevení. Ale jak říkám, raději nad tím nebudu příliš přemýšlet ( i když to úplně nejde) a počkám na mestruaci, případně si udělám nový test až v den očekávané MS nebo později, pokud se nedostaví.
Ahojky, tak já měla stejné duchy na testu už asi 8 dní před očekávanou MS. Koukala jsem na to jak na zjevení, nešlo mi to do hlavy a vůbec jsem to nečekala, že by mohlo tak brzy. Každým dnem byla čárka silnější a v den očekávané MS byla stejně silná jak ta druhá. Že jsem těhotná jsem pocítila ještě dříve, bylo mi dost divně. Nikdo mi nechtěl věřit ![]()
Buterfly - já jsem to měla úplně nepravidelné, jen vím, že jsem si v únoru nechala vyndat tělísko Mirenu, pak jsem to hned dostala (to bylo v pořádku), začali jsme se snažit, ale za 20 dní jsem to dostala znovu, takže první pokus nevyšel. V dalším cyklu jsme se snažili opět, MS nepřicházela, ale test vycházel pořád neg., takže jsem zašla asi 38.den cyklu k dr. a ten mi píchl Agolutin na vyvolání MS (nejdřív mě zkontroloval vniřně i vag. ultrazvukem, aby vyloučil graviditu), měla jsem zvětšenou sliznici, což může být i počátek těhu, ale i to bývá těsně před MS..Měla jsem to do 14 dnů dostat, ale po týdnu (kdy MS nepřicházela) jsem nevydržela a na popud vnitřích pocitů, jsem si udělala test a byl tam právě ten slabý duch, za týden jsem šla k dr., celá natešená, ale dr. v děloze nic neviděl, následoval odběr krve a čekání, co bude…Hodnota Hcg byla velmi nízká (kolem 400), takže buď bylo těhu hodně mladé, nebo šlo o mimoděložní. Pak jsem šla za dva dny zase na odběr a to už jsem se začínala pomaloučku těšit, Hcg bylo přes 1000 jednotek. Za další týden následoval další UTZ a tam už byl maličkatý gestační váček, za další dva týdny potom už prcík 1,8 cm veliký se srdíčkem, od té doby je díky Bohu vše v pořádku a Filípek řádí jak ďas… ![]()
Holky moc Vám všem děkuju, jste vážně moc hodné, že jste si na můj dotaz udělaly čas. Ta podpora z vaší strany je skvělá:). Jsem opravdu ráda, že jsem do diskuse napsala a mohu s někým sdílet tuto záležitost, jelikož svému okolí zatím nechci prozrazovat nic, dokud nebudu vědět, že je to definitivní:).
Ahoj Holky tak jsem rano delala test byli hned po 30 vterinach //,hodnota HCG dnes je 3.169,a na UZ vnitrnim je krasna fazolka-zloutkovy vacek.
Vsem dekuji za podporu…a doufam,ze nas bude vic Kata
![]()
Ahoj holky, hlásím se, jak jsem slíbila, abych se s vámi podělila, jak to vše pokračuje:). Tak jsem nevydržela a test si udělala den před menstruací a druhá čárka už není žádný duch:), ale plnohodnotná čárka. Dnes je den očekávané menstruace a zatím se nic neděje, takže z toho usuzuji, že s největší pravděpodobností jsem těhu. Počkám ještě nějaký den a znovu otestuji. Při této příležitosti jsem se chtěla zeptat,v kolikátem týdnu je nejvhodnější navštívit gynekologa? Moc Vám děkuji za odpověď:).
Mayyaa píše:
Ahoj holky, hlásím se, jak jsem slíbila, abych se s vámi podělila, jak to vše pokračuje:). Tak jsem nevydržela a test si udělala den před menstruací a druhá čárka už není žádný duch:), ale plnohodnotná čárka. Dnes je den očekávané menstruace a zatím se nic neděje, takže z toho usuzuji, že s největší pravděpodobností jsem těhu. Počkám ještě nějaký den a znovu otestuji. Při této příležitosti jsem se chtěla zeptat,v kolikátem týdnu je nejvhodnější navštívit gynekologa? Moc Vám děkuji za odpověď:).
Ahojky, tak to je jasný ![]()
Já když měla na testu „ducha“, který byl bohužel falešný, tak napodruhé už se neukázal. Ale když ti čárečka sílí, je to na dobré cestě. ![]()
Mayyaa píše:
Ahojky, tak to je super
Já byla poprvé u gynekologa v končícím 6 týdnu (tedy 6 týden od prvního dne poslední menses) a to už mi dělala ultrazvuk a šlo tam něco vidět ![]()
xxpetka píše:Mayyaa píše:Ahojky, tak to je super
Ahoj holky, hlásím se, jak jsem slíbila, abych se s vámi podělila, jak to vše pokračuje:). Tak jsem nevydržela a test si udělala den před menstruací a druhá čárka už není žádný duch:), ale plnohodnotná čárka. Dnes je den očekávané menstruace a zatím se nic neděje, takže z toho usuzuji, že s největší pravděpodobností jsem těhu. Počkám ještě nějaký den a znovu otestuji. Při této příležitosti jsem se chtěla zeptat,v kolikátem týdnu je nejvhodnější navštívit gynekologa? Moc Vám děkuji za odpověď:).Já byla poprvé u gynekologa v končícím 6 týdnu (tedy 6 týden od prvního dne poslední menses) a to už mi dělala ultrazvuk a šlo tam něco vidět
Děkuju za tip, no asi ještě jednou pro jistotu otestuji, pokud se mi skutečně nedostaví MS ani do pátku a pak se pomaloucku polehoucku objednám k doktorovi:). Jsem na to zvědavá. Je to první, tak ani netuším, co všechno mě čeká:). Potřebovala bych takový nějaký rychlokurz
.
Hogata píše:Mayyaa píše:Ahojky, tak to je jasný
Já když měla na testu „ducha“, který byl bohužel falešný, tak napodruhé už se neukázal. Ale když ti čárečka sílí, je to na dobré cestě.
No už to tak vypadá, ač je to k nevíře. Asi se z toho všeho ještě teprve vzpamatovávám a nemohu tomu uvěřit. Připadám si, jak nevěřící Tomáš:).
Mayyaa píše:xxpetka píše:Děkuju za tip, no asi ještě jednou pro jistotu otestuji, pokud se mi skutečně nedostaví MS ani do pátku a pak se pomaloucku polehoucku objednám k doktorovi:). Jsem na to zvědavá. Je to první, tak ani netuším, co všechno mě čeká:). Potřebovala bych takový nějaký rychlokurzMayyaa píše:Ahojky, tak to je super
Ahoj holky, hlásím se, jak jsem slíbila, abych se s vámi podělila, jak to vše pokračuje:). Tak jsem nevydržela a test si udělala den před menstruací a druhá čárka už není žádný duch:), ale plnohodnotná čárka. Dnes je den očekávané menstruace a zatím se nic neděje, takže z toho usuzuji, že s největší pravděpodobností jsem těhu. Počkám ještě nějaký den a znovu otestuji. Při této příležitosti jsem se chtěla zeptat,v kolikátem týdnu je nejvhodnější navštívit gynekologa? Moc Vám děkuji za odpověď:).Já byla poprvé u gynekologa v končícím 6 týdnu (tedy 6 týden od prvního dne poslední menses) a to už mi dělala ultrazvuk a šlo tam něco vidět
.
Také jsem nevěřila, že můžu být těhotná, vůbec jsem to nečekala, že tak brzy. Dělala jsem snad víc jak 10 testů
a čárka neustále sílila. U doktora ti udělají ultrazvuk, možná krev - ale mě nebrali a já jsem teď ve 12tt, tak mi před týdnem asi brali krev na různé nemoci a příští týden jedu na screening na Downuv syndrom. Pokud jsi těhotná, čeká tě toho opravdu hodně
Jak dostaneš těhotenskou průkazku, tu já dostala asi v 9 týdnu, tak zajdeš na potvrzení k obvodnímu, k zubaři a na plicní. No a ještě mě poslala na nějakou přípravu - tj. nějaké cvičení, příprava k porodu nebo či co. Jenže jsem tak lenivá, že jsem tam dosud nedošla - je to jednou týdně a můžeš tam kdykoliv
Jinak se ptej, co tě zajímá ju ![]()
Ahoj holky. Vidíte tam taky tu druhou čárku? Z návodu moc chytrá nejsem, snad není neplatný :/
Ahojky, potřebuji se poradit Podle mé mentruace jsem měla 5 dní zpoždění a 5 ty den jsem si udělala TT a vyšel mi tam slabý duch, ale následně jsem začala slabě krvácet, oproti mojí menstruaci. Nemáte s tím někdo zkušenost? Dnes jsem 16 dní po IUI. Moc děkuji za odpovědi ![]()