Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Mám 7. den po vynechání MS. testy opakovaně ukázaly slabou druhou čárku. Doktorka mi řekla, ať příjdu až za čzrnáct dnů, to bych ale byla až v 7.tt. Zdá se mi to hodně pozdě. Kdy vzali doktoři vás?
Díky
šla jsem tam tenkrát hned, ale klidně stačí 7-8 tt. bude to jistější ![]()
sedmý týden je tak akorát na potvrzení srdíčka. Když přijdeš brzy, není na UTZ vidět nic ![]()
Já jsem byla v 7.tt a srdíčko ještě nebylo, potvrdilo se až v 9.tt. Pokud nemáš problémy, nic tě nebolí, nekrvácíš, zkusila bych vydržet. Na druhou stranu, když půjdeš, tak ti přinejhorším řekne, že máš přijít znovu za 14 dní, že je to brzo ![]()
V každém případě, když půjdeš v tom 7.tt, tak to nevadí absolutně ničemu.
Ahojky. U prvního jsem šla v 7. týdnu, dřív jsem se tam kvůli práci ani nedostala a teď u druhého jsem si myslela, že už jsem taky aspoň 6 týdnů a ultrazvuk ukázal teprve 4. Holt se nám to nepovedlo tak, jak je teoreticky psaná ovulace, ale až někdy později… Vidět na ultrazvuku to je,ale je fakt, že jsem tam byla za týden znova, páč jsem začala kapánek špinit, dostala jsem utrogestan, pak znova kontrola za 2 týdny - no těžko říct,co radit, jestli jít brzo nebo čekat, možná kdybych čekala, tak teď mimi nečekam. ![]()
Já jsem šla poprvé v 7tt.Dr.si mne pak objednala za 14 dní na další kontrolu a to už jsem dostala i první fotku z ultrazvuku.
Oprava - myslela jsem jako že mimi je vidět na ultrazvuku, ne srdíčko,aby si někdo nemyslel..... Pardon
Já jsem čekala týden po termínu MS a pak dělala test, // tak jsem hned mazala k doktorce, bylo to totiž druhý měsíc po ukončení předchozího těhu, a doktorka byla ráda, protože mi zkontrolovala výšku děložní tkáně a taky zkontrolovala zda se miminko zakouslo tam,kde mělo, aby to třeba nebylo mimoděložní, no a pak si mě pozvala až za měsíc, aby zkontrolovala srdíčko.
No každá máme jinou zkušenost ![]()
Já byla na první kontrole, když jsem měla být v sedmém týdnu a na UTZ nebylo fakt nic
Mimino se objevilo až za skoro 3 týdny a to sem byla 5+4 ![]()
Ahoj, za sebe radím - nechoď tam dřív než před 7tt, fakt.
Určitě si říkáš proč, že? Takže tu má story ![]()
Jednou ráno mě nějaká vyšší instance, nějaká intuice trkla, že bych už sakra teď někdy měla dostat menstruaci. Tak jsem koukla do kalendáře - byl 31. den cyklu, a tak jsem jen tak „ze srandy“ šahla po těhutestu (snažili jsme se 4. měsíc, tak mi jeden kousek z dvojbalení Mamatestu zbyl) a byl pozitivní. Hned druhej den jsem celá natěšená vyrazila vítězoslavně na gyndu. Doktor se tedy choval seriozně a hned mě položil k ultrazvuku a NIC neviděl. VŮBEC NIC. Poslal mě domů, že to může být zamlklé těhotenství nebo mimoděložní těhotenství a ať přijdu až za další 2 týdny nejdřív. Jako můžu ti říct, že ty dva tejdny byly naprostý peklo - byla jsem psychicky v čudu, furt jsem se sledovala, jestli mi jakože asi už nepraská vejcovod mimoděložním těhotenstvím atd., furt přilepená na internetu jsem sjížděla zamlklý těhu, mimoděložní těhu … hlavu jak meloun z toho všeho.
Neboj - má to happyend, za 2 týdny tam už aspoň viděl „jeden kus plodového vejce bez srdeční akce“ (z toho jsem byla taky totálně vysr*ná, že jde o zamlklé těhu), ale naštěstí za další 2 týdny už srdíčko bušilo, tzn. v 8tt.
NAPROSTO ZBYTEČNĚ JSEM SI PŘIDĚLALA MĚSÍC ŠÍLENÝCH STRESŮ, místo toho abych celá šťastná chodila po světě, že čekám miminko, jsem seděla celá rozklepaná a furt jen myslela na to, že je něco špatně.
Takže radim - jít tam fakt až později než moc brzo. Určitě se k sobě chovej jako k těhotný, ale k doktorovi se s tím letět hned nemusí. Takže přísun vitamínů, odpočinek, kyselina listová, správná těhotenská strava, žádný jedy a rizika, že?
Gratuluju a hodně štěstí.
Já jsem k doktorovi volala 14 dní po zpoždění a objednal mě až když jsem byla v 9tt..To si myslím,že je ideální..Srdíčko už je vidět
Doktorka měla dovolenou, takže jsem přišla až v 8.tt, a vesele mi sdělila: „ale já tam vidím dvě! A u obou už je srdeční akce.“
Jak tu psali přede mnou, dokud nemají srdeční akci, stejně nevíš nic. Jako že jsi těhotná, to víš, testu bych věřila, a pokud by nebyly potíže (křeče, krvácení, bodavé bolesti podbřišku - což by mohlo nasvědčovat nějakým problémům), spočítej si dle poslední MS, v jaké jsi týdnu a objednej se na ten 7.-8. týden. Třeba tě taky potěší dvojčátky ![]()
Mě sestra chtěla objednat až na 9tt, ale protože jsem po mimoděložním, tak jsem si vydupala kontrolu „už“ v 6+4, byl vidět jakýsi „flek“, který měl už srdíčko, ale to byla jen náhoda, většinou je vidět později. Kdybych nebyla po mimoděložním, dřív jak v 8tt bych tam nešla. ![]()
ahoj, já byla v 6tt. asi týden po vynechání ms jsem si dělala test, pak jsem ještě chvíli počkala abych si ho udělala znovu a ujistila se, že to těhu být může. sestra mě objednala asi za týden, takže mi dr. pak řekl, že jsem v 6tt