2 děti blízko u sebe?

Anonymní
20.1.13 14:43

2 děti blízko u sebe?

Zdravím všechny :mavam:
Potřebovala bych váš kritický pohled na věc. S manželem jsme vždy chtěli děti blízko u sebe, aby byli parťáci, ideálně 2 roky od sebe. Nyní máme doma 9 měsíční dítko a já čím dál více uvažuji, že se začneme snažit už teď, aby další bylo ještě blíže k prvorozenému. Jenže se ve mě stále mísí obavy a očekávání zároveň. Nevím, jak bych to se svou celkem výbušnou a nervózní povahou zvládla :oops: A další lehkou překážkou je císař, díky kterému přišlo naše první dítě na svět. Sice podle doktora vše v pořádku, jizva je krásná, ale i tak :think: Chtěla bych, abyste mi napsali, co vy byste dělali :mrgreen: Jestli byste do toho šli, nebo raději počkat. Případně jak to zvládáte vy maminky, co máte takhle dítka blízko u sebe, ideálně chtěně. Raději anonym, nevím, jestli se tady nepohybuje rodina a zatím nechci, aby se to vědělo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
613
20.1.13 14:50

Mam od sebe deti necele dva roky presne 22mesicu. Otehotnela jsem kdyz prvnimu byl rok, bylo to narocne-to musim priznat, jak tehotenstvi tak zacatek kdyz se druhy narodil, ale nakonec jsem moc rada. Prvni se velmi rychle osamostanil, vsechno umi sam. Blbe bylo ze musim rocni dite obcas nosit, kdyz ti je blbe tak musis fungovat a tak, ale da se to. Rozhodnout se musis sama, drzim pesti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
20.1.13 14:52

Po cisari, nevim. To asi konzultace s dr., mam obe deti prirozenne. Takze neporadim, promin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
20.1.13 14:53

Já bych řekla, že první pocit, ještě bez přemýšlení, je nejlepší. Těžké to může být s dvouletým i šestiletým odstupem, dokonce i s původně hodným prvorozeným dítětem. Do budoucnosti bohudík nikdo nevidí :nevim:. Já mám odstup malý, chtěla jsem to tak. Na pochyby, jestli jsem zvolila dobře, jsem měla jen těhotenství. Osobně můžu potvrdit, že po porodu už člověk co by kdyby neřeší :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
20.1.13 14:56

Mám 3,mezi posledníma je rozdíl 2 roky a plánovaně bych do toho nešla, těhu bylo náročný a Oli se mi zaseknul, venku chodit nechce takže máme dvojkočárek a doma ho musím krmit, uspávat, nikdo jiný to dělat nesmí a bohužel je to čím dál horší:(Sice si časem vyhrajou, ale ted je to náročné. Sice je to víceméně šikovný dítko, ale vyčůraný. Ted mi třeba přijde říct že chce čůrat, ale dokud mu neřeknu aby šel na nočník tak nejde…prostě chce abych mu u všeho asistovala a podobně. Večer čeká až se vykoupu, poklidím a pak jde až spát se mnou a celou noc mě drží za ruku-…to dřív nedělal:(Bohužel je to pořád horší a horší:(Přitom se mu věnuju pořád hodně:(Nemůžu ani do obchodu bez něj jít, že ho chce třeba pohlídat babička…neexistuje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.13 15:05

Ahoj, já mám děti od sebe 13 měsíců, obě jsem rodila císařem. Druhý dítě šlo císařem právě proto, že jsem otěhotněla brzo po tom prvním. To je asi ta jediná nevýhoda, kterou vidím. Jinak první jsem měla kluka, a ten se i díky druhému miminku hodně osamostatnil a jak malá roste, tak se od něj hodně učí. Teď jsou klukovi 3 a holce 2. Malá už od něj umí mluvit ve větách, naučila se díky bráškovi na nočník atd. Jsou si asi i díky malému věkovému rozdílu hodně blízcí. Jak říkám jen ten druhý císař mě mrzí, jelikož teď čekám dvojčata, tudíž nemám na vybranou a musím rodit zase císařem. Rozhodnutí jestli chceš druhé je jen na tobě, já bych neměnila, i když je to občas hodně náročné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
20.1.13 15:08

Souhlasim, ze nekdy je lepsi nepremyslet. Ono stejnak nemuzeme tusit co bude a jak se pak situace vyvine. Opravdu to je narocne…Nicmene taky chci jeste treti, ale kdy to bude to taky radeji neplanuju. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.1.13 15:09

Rozdíl mám chtěně 22 měsíců. Ne po císaři. Neměnila bych, je to bezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
20.1.13 15:12

Já mám děti od sebe 2 roky a měsíc, plánovaně a zatím v pohodě (mladší jsou 2 měsíce). Sice dvojkočár máme taky, koupila jsem ho ještě před porodem, i když spousta lidí tvrdila, že je to zbytečné - a nelituju, když se ten starší někde zasekne a nejde dál, tak ho prostě naložím a jedu.
Těhotenství bylo místy náročnější, musel se naučit chodit po schodech :mrgreen: teď už se zas tedy nosí, ale proč mu to nedopřát ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
20.1.13 15:15

Ja mam deti dav roky od sebe, tudiz jsem otehotnela kdyz bylo dceri 16 mesicu. Cerstve zacala chodit, bylo mi dost zle, takze to bylo narocny.
Ted ma syn ctyri mesice a je to s nima docela dost zahul, jako nelituju, ale priste bych volila malinko vetsi odstup. Jsem taky nervak, s nulovou frustracni toleranci :mrgreen:, takze nekdy jsem fakt dost vyrizena.
Dcera teda nastesti chodi do skolky, bez toho bych to asi nezvladla, nemame zadne babicky, jsme na ne vicemene sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
20.1.13 15:17

Ale jinak se citim tak nejak vic naplnena nez s jednim :mrgreen:.

jo a bez dvojkocaru ani ranu, uplne ho miluju :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.13 15:22

Ahoj, já mám dítka 8 let, 18m a 3m. Musím říct, že nejvíc práce mám se školákem a mrňousci jsou úplně v pohodě. Vlastně jsem se toho taky bála a teď jsem šťastná :-) tak jen směle do toho.

• Citovat
  • Upravit
7376
20.1.13 15:23

Poraďte někdo dvojkocar, pohodlný, do mhd dostupný a pro různé staré děti. Jedno mimusacek druhé 18 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.13 15:24

Já bych řekla, že je to o tom, jaké máš těhotenství a jak se cítíš…Třeba já jsem měla těžké těhotenství, bylo mi moc zle a měla jsem šílenou únavu, musela se potit v kompresních punčochách a kdyby to mělo být i v dalším těhu s malým dítětem v náruči, asi bych to nedala. Též porod nebyl růžový a císařem…

A jizvu myslel doktor na děloze nebo na kůži?? Protože mě doktorka řekla, že zatěžovat dělohu ppo císaři drívě jak za rok a půl po porodu je riskantní i pro matku. A navíc teď 2roky po porodu mi zjistili, že mám špatnou jizvu na děloze, moc tenkou s nějakým drobným defektem…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.13 15:26

@MarieOVMUC Kamarádka mají Phil a Teds, jsou moc spokojení, mají od sebe děti o 19měsíců…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin