Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám děti 11m od sebe a máme kočárek Baby jogger city select a naprostá spokojenost. Mimčo jezdilo v korbičce otočené ke mně a starší v sedačce po směru. Výhodou u tohoto kočárku je spousta možností nastavení sedaček a hlavně jdou i při sportovní verzi obě sedačky do lehu. ![]()
@Anonymní píše: Ženy a když už tak uvažuju nad dalším dítkem, jaký sourozenecký kočárek byste doporučily? Kdyby se přece jen zadařilo a byla bych nucena koupit kočár, nechci vedle sebe, jsou hrozně široké a tady u nás bych nikde ani nenakoupila. Hodně si chválí prý Phil and Teds, ale nelíbí se mi, jak je dítko moc u země.
Právě ten P&T nebo Britax B-Dual
. Kdybys chtěla šetřit a chtěla nový, tak ještě Hauck Freerider. Především proto, že jsou z nich pak slušné monokočárky a nebudeš to za půl roku zase prodávat. Z těch napevno Jané Powertwin nebo Peg-Pérego Duette.
@Pe-G Promiň, Baby Jogger taky patří do seznamu. Vlastně by to měl být jeden z favoritů a on mi takhle vypadne.
Ahoj, mám děti od sebe 11,5měsíce…Jsou jako dvojčata a to doslova…:-) Jsem taky tak trochu nervák, a každý kdo mě zná, si myslel, že to nezvládnu…a já to zvládla a zvládám…NAvíc bych děti nechtěla mít od sebe třeba 5let, to bych nedala…takže jsem ráda, že je mám tak brzo po sobě…jsou jako dvojčata..mají se rádi, jsou spolu za jedno-bez sebe ani ránu…začátky byly-no, těžké v tom, že mě pustili domů z porodnice a 1.den doma jsem měla dvě děti a byla na to sama-přítel daleko v práci..jinak se to dalo..
Phil @ Teds jsme měli, ale mě osobně nevyhovoval..stejně v něm jezdilo jen mimčo..a před tím malá…takže pak šel malej do trojkombinace…Jinak známá měla sourozenecký kočárek Graco…Já bych jej mít nemohla, páč jsem malá a hubená, takže bych vidět nebyla, ale ona si nestěžovala…
Ten Britax B- Dual i Baby Jogger City Select se mi líbí, ale nemáte někdo zkušenost, jestli se s nimi dá jet po horším terénu, polňačky, rozbité chodníky, aniž bych dětem vytřásla duši? Nebo to jsou vyloženě městské kočárky?
Zakladatelka
Máme Baby joggera a řekla bych že je spíše městský kočárek. Jako byli jsme s ním i na polní cestě i v lese a zvládl to, ale na každodenní ježdění to není. Hlavně v té spodní sedačce to dost drncá.
Máme Philla a za mně spokojenost hlavně s velikostí, je jako kočárek pro jedno dítě, dobře skladný, všude projedeš, vejdu se do výtahu atd. I když je pravda, že pro mimi a větší byl super, teď když oba už sedí, tak to spodní sedátko není ideální, ale pro staršího na kousek cesty se to dá. Jiný jsem ale nezkoušela a ten Baby Jogger CITY SELECT vypadá taky dobře a skladně.
Kotyk
tak to klobouk dolu, to bych nezvladla.
Mam obcas co delat se dvema. Co mate za bydleni s tolika detma? manzel chtel velkou rodinu?
![]()
@berushkacz Mě právě od Philla odradilo to že ta sedačka pro druhé dítě nejde do lehu, což si v našem případě nedovedu představit, my tam i spíme. A monokočár jde z joggera taky udělat, vycvakne se sedačka a jede se jen s jednou..A podvozek se skládá na placku. Vlezl se nám do golfa.
Důležité je si uvědomit pro jak staré děti kočár pořizuju, jak dlouhé cesty budu podnikat a v jakém terénu. A podle toho vybírat, každému vyhovuje něco jiného ![]()
@Pe-G píše:
@berushkacz Mě právě od Philla odradilo to že ta sedačka pro druhé dítě nejde do lehu, což si v našem případě nedovedu představit, my tam i spíme. A monokočár jde z joggera taky udělat, vycvakne se sedačka a jede se jen s jednou..A podvozek se skládá na placku. Vlezl se nám do golfa.Důležité je si uvědomit pro jak staré děti kočár pořizuju, jak dlouhé cesty budu podnikat a v jakém terénu. A podle toho vybírat, každému vyhovuje něco jiného
Jasně souhlasím, my máme rozdíl 2 roky, takže to už se dá, ale když je staršímu rok a narodí se mimi, tak jsou lepší obě sedačky polohovatelné. Naše malá spí i v sedě, když je unavená, ale nejlepší to samozřejmě není. Ten jogger vypadá dobře, když jsme kupovali philla, tak jsem na něj nekoukala, protože jsem chtěla tříkolku, ty malé kolečka se mi moc nelíbily, ale kdybych to řešila teď tak bych měla možná jiný názor. ![]()
@maca24 Normální 4+kk. Chtěli jsme větší rodinu, ale tak nějak o pár let dřív ![]()
Zakladatelko, oba jsou spíš městské, co si občas poradí s troškou terénu.
Ahoj, my máme holky 22 a 9 měsíců, otěhotněla jsem, když starší byly čtyři měsíce. Náročné to bylo, je a bude, ale neměnila bych v žádném případě! A delší odstup bych nechtěla, jsou si tak blízko…Argument, že když je starší dítko větší a samostatné, tak je to pro matku snažší, jsem slyšela už mnohokrát (hlavně v těhu), ale moc s tím nesouhlasím, každý věk má své pro a proti a „snadné“ to mít ani snad nechci, takhle je to fuška, ale krásná
Někdy si i říkám, že kdybych to měla jednodušší, tak bych se nudila
Hlídání a pomoc od rodičů žádná, takže zvládáme sami a zatím snad zdárně.
První porod děs běs, nejhorší zážitek v životě, druhý porod nádhera, rychlovka a nejkrásnější zážitek v životě, oba „normální“ cestou.
Kočárek máme sourozenecký Chic 4 baby, stál cca 7.000,– a je supr, nemůžu si na nic stěžovat. Když starší už nechce jít, naložíme a jedeme.
Takže žádné strachy a hurá na to. Rozhodnout se musíte Vy sama podle svého srdce a na rozum a rozumné odrazovací věty se neohlížejte. Přeci jsou to Vaše děti a Vy se o ně budete starat a ne ti, co Vám to další mimi rozmlouvají… Kdybych se spolíhala na rozum a „radiče“, tak nemám ani jedno dítko a buduju kariéru a jiné nezbytnosti. Snad jsem pomohla.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny
Potřebovala bych váš kritický pohled na věc. S manželem jsme vždy chtěli děti blízko u sebe, aby byli parťáci, ideálně 2 roky od sebe. Nyní máme doma 9 měsíční dítko a já čím dál více uvažuji, že se začneme snažit už teď, aby další bylo ještě blíže k prvorozenému. Jenže se ve mě stále mísí obavy a očekávání zároveň. Nevím, jak bych to se svou celkem výbušnou a nervózní povahou zvládlaA další lehkou překážkou je císař, díky kterému přišlo naše první dítě na svět. Sice podle doktora vše v pořádku, jizva je krásná, ale i tak
Chtěla bych, abyste mi napsali, co vy byste dělali
Jestli byste do toho šli, nebo raději počkat. Případně jak to zvládáte vy maminky, co máte takhle dítka blízko u sebe, ideálně chtěně. Raději anonym, nevím, jestli se tady nepohybuje rodina a zatím nechci, aby se to vědělo.
taky jsem výbušná a nervozní povaha
a děti mám od sebe necelé 2roky.
první porod byl císař, takže u druhého těhu jsem chodila do rizikovky a tam mě teda přemluvily rodit normálně..
porod dobrý, ale vyvolávání, to byl děs-běs… Karolínce budou 3roky a Berunce rok. těch 10měsíců od porodu bylo teda fakt krušných - záhul jak blázen, ptž jsem na vše sama. teď se těším, až bude mimi chodit a bude to zase ok. tak hodně štěstí
Ahoj holky, zajímal by mě váš názor.. máme první mimčo, momentálně jí jsou 3 měsííce.. taky jsme přemýšlely že chcem ještě jedno dítě..ale ted kdy je vhodná doba.. bydlíme ještě u přítelových rodičů, a chtěli bychom se odstěhovat do svého.. jenže já nemam práci a po rodičáku bych si musela shánět něco nového.. kdybych chtěla mimčo až p tom..tak mi přijde jako blbost chodit třeba jen dva roky do práce a jít zas na mateřskou.. tak nevím jestli je lepší to vzít jedním vrzem a nebo počkat.. chci chtěla bych se mimču věnovat..a nevím jestli se dají zvládnout dvě najednou..ale zas bych chtěla doma dva kámoše.. aby si spolu hráli a tak.. poraďte..
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.