Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mám nejspíš takovou stupidní otázku, ale co…?
Zajímalo by mě, když máte dvě děti (miminko a dvouleté), jak s nimi chodíte ven, když jste samy? Miminko máte v kočárku a to větší? Nejspíš jdete na krátké procházky, které to dvouleté mrně zvládně pěšky, že?
Jojo, chodila jsem přesně takto, jen ze začátku místo kočárku šátek.
Mám sice rozdíl 2,5 roku, ale poměrně nezdatné starší dítko ![]()
My chodily s motorkou. Ještě jsem na ni měla vodítko na psa a když už nechtěla, tak šla pěšky (motorku jsem hodila dolu do kočáru) nebo jsem ji táhla.
Halka
Hmm, přemýšlím, že si na takovéhle procházky pořídím sourozenecký kočár Phill a Teds, ale má to vůbec cenu? ![]()
Tak tohle budu řešit za měsíc taky.
Chlapeček 2,5roku a miminko.
Dneska jsem objednala surfer na kočárek aby se na něj mohl postavit když už nebude moci.
Jinak už tak 4měsíce trénujeme a jsme bez kočárku ale bylo léto tak to bylo fajn. V zimě bude hůř.
Ahoj, my teda máme první dvě děti od sebe 19 měsíců a musím říct, že bych se bez tandemu nehla
Teda, řešením je šátek, ale zatím jsem k němu nedospěla ![]()
co kombinace šátek a sporťák, co jde do lehu? Já sporťák do lehu mám, takže pokud se někdy v brzké době zadaří, tak to tak plánuju dělat, tandemový kočar je sice hezký, ale za prvé, nechce se mi za něj utrácet a za druhé, Mates byl poměrně velký, takže by se konkrétne do PT vešel tak ze začaátku maximálně do 4m a sednul si až v 11m a mám pocit, že tandem má dole tu „troubu“, která je velikostně omezená a pak už má rovnou sedátko ![]()
mám rozdíl u děti 2,5 roku, ale v pohodě jsme chodili na delší procházky, starší syn začal chodit pozdě, až v 19 měs, ale zase teď dlouho vydrží chodit bez problémů, takže šel hezky s držením za kočárek, nebo jel na motorce. asi je to i o tom, jak zdatné máš starší dítko…je to fakt individuální.
My chodili s motorkou a na kočáru byl standartně skejt, jinak bychom nikam nedošli. Děti mám od sebe dva roky. Tandem jsem původně měla, ale špatnou sérii, stahovali ho z prodeje, tak jsem pak už jiný nepořizovala a přežili jsme to. Ovšem bez skejtíku bych zimu nepřežila. ![]()
chodime ven tak na hodku obvykle. starsi pesky, obcas s odrazedlem a na kocaru vozim skate. pokud nemam skate, tak manducu.
Holky, díky za rady
U mě tandemový kočárek nehrozí, protože máme malý výtah a sotva se tam vlezu s Murou ![]()
Mne za chvíli čeká podobné dilema, do dvou týdnů se narodí druhé dítko. Zatím máme objednaný skate za kočár a asi ještě budu brát odrážedlo. Počítám s tím, že ze začátku moc na výlety jezdit nebudeme. Jo a pokud to půjde, zkusím miminko do šátku, třeba abysme přeci jen mohli alespoň do ZOO - hlavně kvůli staršímu. Ale když to s šátkem nepůjde, lámat přes koleno to nebudu …
16 mesicu od sebe a phil teds. Je fakt malinkej, vjedu s nim do vytahu v pohode. Garazovala sem ho v aute a v klidu. Pocitam s nim do 3 let starsiho, uvidim, jak bude mit vydrz.
Njn, to jste mě zas nahlodaly s tím tandemem. My budem mít rozdíl 25 měs. Zas ale fyzioterapeutka mi kladla na srdce nepřetěžovat a že do tří let má nárok na kočár, zatím je na chození líný jak veš. No ještě si to radši rozmyslím.
My na tuto kombinaci používáme skejt za kočárek. Je to vynikající a dá se s tím ujít i dvě hodiny téměř v kuse. Mladého to moc baví.
Je to něco jako tohle
http://www.detskyraj.cz/…a-za-kocarek
JEn pozor an to jak se kočárek brzdí aby to nepřekáželo skejtu.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.