Sourozenecké usínání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
18.7.10 19:34

Sourozenecké usínání

A ještě jedna věc mi nedá spát, holky, a to spaní. Uspáváte děti dohromady, zvlášť, dělíte si je s tatínkem? My ty naše, 3 a 1 rok, zatím uspáváme většinou zvlášť, protože večer to bůh ví proč dohromady nejde. Přitom v poledne uspávám sama, čtením a usnou cobydup, zato večer malá strašně řádí a odmítá zůstat v postýlce.Takže když není manžel doma, máme čoromoro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
18.7.10 19:38

Já dávám malýho spát na cca sedmou a větší jde mezi osmou a devátou. Oba naštěstí usínají v pohodě sami, takže to jde. Ale kdybych je zkusila tam dát najednou, to bych asi taky viděla „spánek“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
18.7.10 19:40

Naši kluci usínají většinou odpo i večer spolu a uspává tatínek,teda pokud je doma.Někdy jsou rozjívení,ale to by byli i každý zvlášť.Myslím že to jde zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
18.7.10 19:48

My jsme kluky naučili usínat zhruba, když jim bylo půl roku, takže neuspáváme, spát chodí od roka mladšího ve stejnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21965
18.7.10 19:53

Mladší zatím spí v ložnici, starší v pokojíku, takže doma si je s tátou dělíme.

Trávíme-li týden u tchánovců, spíme všichni v jednom pokoji, ale vždycky nejprve uspíme mladšího a teprve pak do pokoje uložíme starší, jinak ho budí, protože si před usnutím povídá a zpívá…

Až bude Marek starší, budou usínat spolu, ale zatím bude určitě ještě pár měsíců u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11325
18.7.10 20:06

Na společné večerní usínání jsme přešli, když bylo mladšímu tak 1,5 roku (možná o něco méně). Uspávající rodič si lehl do ložnice mezi děti (mladší byl v postýlce přiražené k manželské posteli) a četl pohádku na dobrou noc. Když starší usnul, byl přenesen do své postele v pokojíčku. Tím si mladší navykl na pohádku před spaním, a když se o pár měsíců později stěhoval mladší ke staršímu do pokojíčku, bylo usínání v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.7.10 22:09

my uspavame kazde dite zvlast - jiny rodic, v jine mistnosti, v jiny cas. Ted jsem si okusila v ozdravovne spolecne uspavani a to je naprosty horor. Tomik u mlika skoro usne, pak si vzpomene, ze je tam i Emca, sedne si, oba dostanou zachvat smichu a zacnou strasne radit… Takze uspavani asi tak na hodku, ja uplne vytocena..... :-( :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
19.7.10 12:51

od té doby co mladší večer už nekojím, tak je uspáváme dohromady. starší teda musela začít chodit do postele o něco dřív než byla zvyklá, protože malá ségra dýl jak do 19,30 zatím nevydrží. u nás se klasicky čte pohádka. většinou já, když chci někam vyrazit, tak táta. mladší je v postýlce, starší ve svojí posteli, ale sedí u předčítače a kouká na obrázky :lol: . mladší většinou usne během čtení. po obědě to děláme úplně stejně. jinak teda u nás nečeká až děti usnou, přečte se pohádka, dám pusu, dobrou noc, zhasnu a jdu :lol: pravda, když je starší málo unavená, tak na po nás pokřikuje různé svoje požadavky, ale to je asi normální :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
4.2.11 14:06

Ahoj holky, máte prosím někdo nějaký tip nabo radu?
Mám 2 holčičky, 3-letou a 4-měsíční.
3-letá spí se mnou v pokojíčku, malá spí bez problémů v kuchyni v košíku. Musela jsem ji tam přestěhovat z pokojíčku, protože jako čerstvé miminko v noci plakala a budila starší. která plakala taky.
A náš problém je ten, že bych potřebovala přesunout mladší ke starší do pokoje a nevím, jak to mám udělat :nevim: .
Malá se v noci už nebudí, ale s uspáváním je to šílený. Hodně brečí a hlavně si na košík v kuchyni zvykla tak, že v postýlce v pokoji se jí nelíbí vůbec. Brečí už když jí tam pokládám :think: . Řešila jste to některá?
Navíc se jejich spaní kříží. Velká ještě někdy spí po obědě a když nespí, je zvyklá v posteli poslouchat pohádky a do toho jí tam přece nemůžu dát malou, která brečí 8-o .
Mohla bych ji šoupnout i do ložnice, ale nehci opustit tu starší, aby si neměla pocit, že je odstrčená, když spíme všichni kromě ní v ložnici :cry: .
Myslíte, že by si zvykla na denní spaní třeba v ložnici a večerní v pokoji :?: ?
za každou radu moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
4.2.11 14:33

Uspávám je oba najednou při pohádce,ale mladšího pak přenáším,protože se po půl hodině vzbudí a je ještě vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21965
4.2.11 14:40
deni001 píše:
A náš problém je ten, že bych potřebovala přesunout mladší ke starší do pokoje a nevím, jak to mám udělat :nevim: .

A nemůže mladší prostě ještě chvíli spát s Vámi v ložnici? Proč to lámat za každou cenu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
4.2.11 15:26

Deni mě usíná mladší dřív v pokojíčku a až usne , ta třeba za půl hodiny tam dám starší, tak usne bez problémů nebo ji potichu řeknu pohádku, takže spí obě v pokoji a nebudí se.
Nemohla bys teda mladší taky dát dřív a až se vybrečí a usne, tak potom dát spát starší?? Nešlo by to?
Jinak dorotka taky byla ze začátku zvyklá v ložnici s náma a když jsem ji učila na pokojíček taky plakala, ale do týdne si zvykla. Já teda nechávala vyřvat, ale většinou stačilo půl hodiny a usla, den za dnem to byla kratší doba a do týdne bez řevu. Ale ne každá to zvládnem, že? A taky ne každé dítě se to naučí tak brzo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
4.2.11 15:38

Ahoj, já řeším podobný problém, mám taky 2 holčičky, jedna 3 roky, druhá 6 měsíců. My teda všichni spíme v ložnici, aby si holky na sebe zvykaly, protože nemáme místo na dětský pokoj. Ze začátku to bylo tak, že malinká večer nemohla usnout, pořád plakala, první 3 měsíce měla večerní koliky, takže jsem ji většinou uspávala chováním v obýváku, a potom ji přenášela do ložnice. Když to ustalo, zkoušela jsem, aby holky usínaly spolu. Ze začátku to vůbec nešlo, malá pořád plakala a starší plakala, když jsem jí tu malou odnesla :lol: . Asi měsíc pak usínaly v jiný čas (ta která byla unavenější, tu jsem dala spát dřív a tu druhou potom umyla a nakrmila a ta první mezitím usnula). Někdy jsem tam ležela s nimi, držela menší za ručičku apod. Teď už holčičky usínají většinou spolu skoro ve stejnou dobu. Ta malá, když ví, že tam není sama, většinou nepláče a usne. Poslouchá, jak si ta starší povídá. Myslím, že to ještě bude „běh na dlouhou trať“. V noci se mi budí navzájem, malou min. 4× v noci kojím, starší se budí na čurání :cry: Takže u nás ty noci nestojí za nic. Snad to časem půjde. :roll: Myslím, že to vše chce čas a trpělivost, jako všechno, co se dětiček týká :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
4.2.11 15:57

bohunka: nevím, jestli sis přečetla to, co píšu. ložnici obydluje manža sám. já spím od narození straší dcery s ní v pokojíčku a máme tam připravenou i postýlku pro tu mladší, která spí zatím v kuchyni v košíku.
V košíku ji ještě můžu nechat, ale asi ne dlouho. Už se obrací a mohla by se převrátit i s košem. Bude muset brzo do postýlky. Řešení je, přestěhovat postýlku do kuchyně, ale nechci, aby byla odstrčená. Mohla by být s náma.
Zkoušela jsem ji dávat spát do pokojíčku, ale nechce tam být. Brečí. Dneska jsem to zkusila 2× a usínání bylo hrozný. Teď jsem ji dala do košíku a usnula hned bez breku a sama.
Asi si zvykla na ty zvuky a na to, že tu chodíme. Cejtí nás a slyší nás.
To je situace....... :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
4.2.11 16:01

pípánek: starší už moc nespí po o, tak chodí většinou dřív než mladší. mladší večer usne převážně u kojení a spí bez probuzení až do rána, takže bych mladší mohla dát ke strší.
ALE - když starší usne po o, tak sice od devíti večer leží, ale nespí a poslouchá pohádky na cd a to tam přece mladší nemůžu dát :nevim: . vzbudila by se.

a domluva bohužel v této situai nefunguje, je to prostě její rituál. přečteme pohádky, ale před usnutím ještě poslouchá :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin