Sourozenecké usínání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
429
4.2.11 16:03

EKL: u nás je alespoň řešení to, že je malá zvyklá spát v kuchyni a může tam teda být. je to jediné řešení, kdy je ona v pohodě.
ale jako že to bude běh na dlouhou trať, to je teda svatá pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21965
4.2.11 17:39
deni001 píše:
bohunka: nevím, jestli sis přečetla to, co píšu. ložnici obydluje manža sám.
Četla jsem to… a považovala tuto situaci za nouzové a provizorní řešení. Nikoli za trvalý stav, který chceš, aby přetrval - v tom případě se samozřejmě omlouvám za OT radu.

Asi proto, že mám stejně starou dceru, připadá mi zvláštní spát s takto starým (samozřejmě zdravým) dítětem v pokojíčku a manžela nechat jinde. Proto jsem navrhovala obvyklé řešení - rodiče s miminem v ložnici, dokud lépe nespí (resp. neusíná), starší dítko ve vlastním pokojíčku.

Případně obě děti v pokojíčku, což je ovšem ta problematická fáze, která třeba u nás zatím také nefunguje, protože obě děti se zkrátka navzájem ruší natolik, že pořádně nespí ani jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
4.2.11 18:06

bohunka: u nás to tak prostě je. spím s dcerou, protože manžel ráno vstává podstatně dřív než my a chodí spát podstatně déle než já. budil by nás.
a mladší má problém se spaním jinde než v košíku v kuchyni.
jsme prostě asi jiní … :lol:
mně to zvláštní nepřijde, že máma spí s dítětem. byť mu jsou 3 roky. a proto bych chtěla spát s oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
2.3.11 18:46

malýmu už je 11 měsíců,tak usínají spolu a je to bez problémů pouze,když starší hned usne,jinak si přeleze k malýmu do postýlky a blbnou :-( ,ale to je málokdy…dokud se budil v noci na jídlo,tak spal s námi v ložnici,aby Ondru nebudil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10933
8.3.11 23:50

Mám dvě děti necelé 3roky a necelý rok.
Spíme všichni v ložnici … a nemůžu si to vynachválit. Starší je víc v klidu, že je s námi. Nebudí se navzájem, máme krásné klidné noci. Starší chodí spát kolem desáté, mladší v osm a ještě se budí kolem půlnoci na jídlo … oba vstávají ráno současně po osmé ráno, někdy až v devět půl desáté :pankac:

Není to o nedostatku prostoru, máme 3+1 a děti už mají vlastní pokojíček, ale je spíš dělaný jako herna, kde mají trampolínu, skluzavku, hračky, válendu ;-) Nechci odsunout staršího do pokojíčku, aby si myslel, že musel vyklidit prostor sourozenci … do pokojíčku půjdou oba až budu cítit, že to oba zvládnou. Až pro dcerku nebude problém slézt z postele aniž by si nabila čuňu například … :-)

Já vím, že to někomu může připadat divný, ale já jsem spokojená a klidnější. Vím o obou dětech, nechodím je přes noc kontrolovat, protože slyším jejich dech :-) Přestože spíme všichni v ložnici, každý má svoje místečko :-) My s manželem manželskou postel, dcera je v dětské postýlce a syn v dvoupatrovce dole :-) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
9.3.11 15:43
Markytkaaa píše:
Mám dvě děti necelé 3roky a necelý rok.
Spíme všichni v ložnici … a nemůžu si to vynachválit. Starší je víc v klidu, že je s námi. Nebudí se navzájem, máme krásné klidné noci. Starší chodí spát kolem desáté, mladší v osm a ještě se budí kolem půlnoci na jídlo … oba vstávají ráno současně po osmé ráno, někdy až v devět půl desáté :pankac:

Není to o nedostatku prostoru, máme 3+1 a děti už mají vlastní pokojíček, ale je spíš dělaný jako herna, kde mají trampolínu, skluzavku, hračky, válendu ;-) Nechci odsunout staršího do pokojíčku, aby si myslel, že musel vyklidit prostor sourozenci … do pokojíčku půjdou oba až budu cítit, že to oba zvládnou. Až pro dcerku nebude problém slézt z postele aniž by si nabila čuňu například … :-)

Já vím, že to někomu může připadat divný, ale já jsem spokojená a klidnější. Vím o obou dětech, nechodím je přes noc kontrolovat, protože slyším jejich dech :-) Přestože spíme všichni v ložnici, každý má svoje místečko :-) My s manželem manželskou postel, dcera je v dětské postýlce a syn v dvoupatrovce dole :-) :pankac:

jééé,tak to se mi líbí,myslím,že to máte hezky zařízený,k nám do ložnice by se kluci nevešli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
3.4.11 22:08

tak spaní vyřešeno. k ńašemu údivu zcela bez problémů. manžílek dále okupuje ložnici a já jsem s holkama v pokojíčku. slyšim je obě, mám je po ruce. starší je ráda, že tam má mladší a přestala se v noci kupodivu budit 8-) . mladší sice začala v noci 1-2× vstávat, před tím se nebudila vůbec, ale starší nebudí. ztatím v pohodě :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
23.6.15 19:52

Ahoj. Poradi někdo. Jsem z těch dvou divochů už fakt unavená. Kluci 3a5let. Společný pokojík. Oba skolkovy. Ráno nechtěj vstávat a večer usínat. Ve školce spi oba dobře. Každý večer problém. Dělaj kraviny. Blbnou. Nechtěj usnout. Když už to nevydržím tak jdu buď k nim a nebo jednoho dávám do ložnice. Většinou pak usnou ráda bych večer už trošku klidu. Ale hlavně do školky vstávají v 6rano a včera třeba usnuli až po desáté, protože já jsem musela něco dodělat.
Já to řešíte vy? Necháte je býti nebo..
Někdy si připadám jako hlídací pes, když jsem s nimi v pokojíku, aby neudělali z pokojíčku kůlnu na dřiví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
23.6.15 19:57

Mám stejně staré děti, vstávají 6-6.30. Po obědě mladší většinou spí, starší ne. Večer je beru do pokoje po 20h a většinou do 21h spí. Bývám tam s nimi, každý si vybere jednu pohádku, někdy jich čteme víc, pak ukolébavka..a pak si ještě vymýšlejí, chtějí čurat, pak zase pít, přikrýt, odkrýt, pomazlit..no včera usli 21.45. Já se jim ani nedivím, do 21h je světlo. Nechat je v pokoji samotné nefunguje, stejně chodí ven za mnou, nebo tam dělají blbosti. Takže já uspávám a jsem tam s nimi dokud neusnou. S mladším po obědě taky. Večer bych trochu klidu chtěla taky, ale vlastně ho mám předtím, kdy si ještě před nebo po koupání hrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
23.6.15 20:08

Já mám holky 4 a 6 v jednom pokoji. Pokud mladší nespí ve školce, usnou dobře obě okolo osmé, ale vždy tam jeden z nás musí být, nikdy neusnou samy v pokojíčku. Pokud mladší usne ve školce, jde starší spát v osm a mladší usíná okolo desáté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
23.6.15 20:16

Ano pokud nespí po obědě usunaji dobře. Chápu je ze je světlo, nebo ze nejsou unavení, ale ráno je dostat z postele nejde bez breku q
A protestů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
23.6.15 20:38

Tak já si pamatuju že jako starší sestra jsem musela jít spát zároveň s bráchou, jinak nechtěl v pokoji být a spát. A potom až usnul tak jsem teprve šla zpátky do obýváku za našima k telce :mrgreen: Nesnášela jsem to :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
23.6.15 20:55

Máme stejný problém a rešení nemam žádné :mrgreen: Davam je do pokoje v 7.30 a pak se jdou xkrat napít, vycurat atd, pak chtějí byt spolu v posteli, pak zase ze ne, popřípadě se ještě poperou :pocitac: :zed: No, nejradši bych je pretrhla, protoze nepomáhá po dobrem (pohádka, mazlení, celkově moje pritomnost) ani po zlem (křik a občas přes zadek :oops: ). Ale za prve mam u nich vyzkousene, že čím dýl je světlo, tím hůř usínají a za další Máme ted ještě urvane mimčo, takže i když už to vypadá, že by spali, tak spustí řev mala siréna a to je slyšet az k nim do pokoje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.6.15 12:50

Dvě děti, necelé dva a necelé tři roky. Usínají spolu, když se řehtají, povídají si, tak tam nechodíme. Jak přidají na intenzitě (vztekání, že nechtějí spát, nebo začnou vyhazovat věci z komody), tak tam vlítnu, zařvu, uklidím co je potřeba, naženu do postelí, zavelím, ať už spí, nikam nechodí a jsou potichu. Obvykle to zabere, v případě potřeby opakuju. Maximálně třikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
24.6.15 19:37

Tak to vypadá, že budu stále chodit a dětmi spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin