2 děti v 1 ložnici

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
22.9.08 20:58

2 děti v 1 ložnici

ahojte…chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti…
za chvilku budeme mít mimi…já pořád přemýšlím, jak to zvládne šimon v noci.(o manžela strach nemám, ten si hodí polštář přes hlavu,jak to dělá do ted) v jedné místnosti, když mimi začne křičet, že má hlad a chce přebalit. šimon se budil každé 3 hod. doufám že tedka to bude po delších frekvencích…
samostatný pokoj pro šimonka není možný..
jak jste to zvládaly vy?
díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
22.9.08 21:06

Ahoj, mám věk. rozdíl 2r a 4 měsíce, taky jsem z toho měla strach, ale v pohodě… Vítek se párkrát vytřeštěně vzbudil, když mimčo začlov noci plakat, byl vyvalený celkově z nového člena rodiny. Velice rychle si zvykl a dnes může malej řvát jak pardál (snmažím se omezit kojení) a nevzbudí se, max. se třeba otočí na jiný bok…S manželem to je horší, ten spí na půl oka:)
Horší problém bylo uspávání, nejdřív jsme zaháněli strašího a mimi uspávali později, pakjsme to přehodili a nejdřív chodilo mimino a dodnes chodí, a starší šel za ním spát, až když malý spal. No ale naučit dvouleté děcko, že v ložnici se už musí šeptat a být potichu, to bylo horší…dnes už je to v pohodě. Ale zatím jsem neměla odvahu je tam vrazit spolu, at usnou, jak umějí. Navíc mladší chodí večer tak o hodinu dřív. A starší se nám zas kvůli tomu rozhodil s usínáním-byl v pohodě zvyklý, že se usíná v ložnicic a sám, no a ted jak čekával, až usne malej, a býval s námi v obýváku u TV, tak si na naši přítomnost navykl a nechce do postýlky sám, bud tam s ním někdo musí poležet, popř. usne u TV a my ho přenášíme:/
ale celkově vzato to jde, na pláč si starší rychle zvykne!
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
22.9.08 21:09

Ahoj,
neboj, určitě to zvládnete ;-) My máme kluky od sebe o 2r 3m a taky jsme spávali všichni v jedné ložnici. Teda ne že by Tomík neměl pokoj, ale chodil v noci za náma do postele. Na noční „život“ Ondráška nereagoval a to mu kolikrát malý ječel fakt za uchem :roll: Naopak, přišlo mi to nakonec jako výhoda, že na sebe byli odmalička zvyklí a pak nebyl žádný problém, když měli spát spolu v dětském pokojíčku. Spí společně v pohodě přes noc i po obědě (o víkendech) a ještě se nám sand nestalo, že by jeden druhého v noci vzbudil, když jsou třeba nemocní a špatně spí.

Ono se to samo nakonec nějak vyvrbí, uvidíš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
22.9.08 21:13

Ahoj, mám věk. rozdíl 2r a 4 měsíce, taky jsem z toho měla strach, ale v pohodě… Vítek se párkrát vytřeštěně vzbudil, když mimčo začlov noci plakat, byl vyvalený celkově z nového člena rodiny. Velice rychle si zvykl a dnes může malej řvát jak pardál (snmažím se omezit kojení) a nevzbudí se, max. se třeba otočí na jiný bok…S manželem to je horší, ten spí na půl oka:)
Horší problém bylo uspávání, nejdřív jsme zaháněli strašího a mimi uspávali později, pakjsme to přehodili a nejdřív chodilo mimino a dodnes chodí, a starší šel za ním spát, až když malý spal. No ale naučit dvouleté děcko, že v ložnici se už musí šeptat a být potichu, to bylo horší…dnes už je to v pohodě. Ale zatím jsem neměla odvahu je tam vrazit spolu, at usnou, jak umějí. Navíc mladší chodí večer tak o hodinu dřív. A starší se nám zas kvůli tomu rozhodil s usínáním-byl v pohodě zvyklý, že se usíná v ložnicic a sám, no a ted jak čekával, až usne malej, a býval s námi v obýváku u TV, tak si na naši přítomnost navykl a nechce do postýlky sám, bud tam s ním někdo musí poležet, popř. usne u TV a my ho přenášíme:/
ale celkově vzato to jde, na pláč si starší rychle zvykne!
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
22.9.08 21:36

Tak teda my máme větší věkový rozdíl a byt nudli. Ložnici uprostřed dvou dětských pokojíků a malý Jonáš rychle putoval z ložnice do pokoje na druhou stranu od staršího. Protože ho rušil ten starší. Máme takového neuklidnitelného raráška a ten malého budil a budil a nedal si vysvětlit, že musí být potichu.
Pravda je, že Jonáš Vítka v noci nebudil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
22.9.08 22:44

Ahojky.
My máme děti 3 a dětský pokojíček jen jeden. Každé mimi spávalo 5 měsíců s náma v ložnici a pak šupajdilo do pokojíčku. Teď tam spinká 6ti letý, 2,5 letý a 8 měsíční. A docela to jde. Ti dva starší usínají ve stejnou dobu. Mimi většinou usne u kojení a pak ho dávám do pokojíčku. Fakt je, že nejmladší občas v noci řve jak pardál a chce se kojit. S těma staršíma to ani nehne. Tak jen doufám, že se to u nás nějak nepokazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
22.9.08 23:40

Ani u nás řev nejmladšího ty starší nevzbudí…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
23.9.08 02:17

Tak u nás jo. Tedy myslím k ránu (kritická doba mezi pátou a šestou :evil: ). Akorát že u nás řvou na střídačku obě děti a pravidlo je asi takové, že když jeden v noci ječí, druhý je z toho tak hin, že se ráno dlouho dospává (ovšem co je mně to platné, když ten první vstane brzy :twisted: ).
Jestli to někoho neruší, tak je to tatínek. Ten ovšem v případě, že jsou obě děti ticho, mluví ze spaní, příp. vykřikuje „Štěpáne, lehni! Mikuláši, ticho!“. Tři chlapi v chalupě. Mám, co jsem chtěla :lol: :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
23.9.08 07:36

My zase nemáme tu ložnici. Vojta spí od narozenív dětském pokoji. Ze začátku jsem tam spala s oběma dětmi, teď už spí sami. Většinou se neruší. Když nám tedy nerostou zubu, jako právě teď. :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.08 11:08

Ahojky,
my máme taky 2 děti v ložnici- 1,5 letého syna a novorozenou dceru.
Dceru nikdy nenechám plakat- jak se začne kroutit, tak jí hned vezmu, přebalím, nakrmím.....takže ani nezapláče. Tím pádem ani nevzbudí syna.
A když syn usíná, tak ještě než usne blbne v postýlce (chodí, leze, mluví, křičí, směje se i pláče) a malou to ani nevzbudí.
Takže zatím v pohodě.
Ale kolem 2 let se ho chystáme dát do pokojíčku k nejstaršímu 5 letému synovi.
Nevím, z jakého důvodu se vám starší syn budí po 3 hodinách (ještě jídlo :?: ), ani proč ho nemůžete dát do pokojíčku (malý byt :?: ), ale přeji, aby jste to měli taky tak pohodové (snad na pořád :D ) jako my nebo i jiní co psali přede mnou.

Ahoj Martina a spol :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.9.08 11:49

my mame taky jen jednu loznici.starsi chodi spat driv a mladsi usina s nama v obyvaku a do loznice ji nosim az kdyz jdeme spat.zatim problem neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
23.9.08 14:03

Tak u nás to bohužel tak v pohodě neprobíhá a Sofi Viktorku budí. Spí spolu v pokojíčku a když nevystartuji hned jak začne mladší kňourat (polsední dobou spím tak tvrdě že fakt někdy neslyším i pořádný jekot a budí mě manžel), tak pak chodím ještě podávat pití a na záchod se starší. :wink: No zas večer to je v pohodě a strkám je tam plus mínus stejně a i když jedna druhou proberou, vzápětí usínají. Nad ránem si mimino stěhuji k sobě do postele, jinak bych vstávala ve čtyři a to odmítám. :lol:

Jééé já bych se tááák chtěla vyspat - aspoň dvě noci celé prospat. :-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
23.9.08 19:18

Ivo - a zlaté hodinky s vodotryskem bys nechtěla :lol: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.9.08 21:26

Ahoj Lentilko:-)

Jo tak unavená, jo??? Poslední 3 noci jsem usnula v Jonášovo pokoji na křesle u kojení a pokaždé se vzbudím se spícím Jonášem na ruce, brnící nohou a rukou a zablokovaným krkem:-) Ale je pravda, že jsme měli náročnější září. Tak se těším, až jednou po nakojení zas odkráčím do ložnice a nebudu kulhat a nebudou se mi třást ruce, jak v nich kvůli brnění nemůžu Jonáše nandat do postýlky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
23.9.08 21:36

Holky já bych se taky tak vyspala! :lol:
My máme obývák a dětský pokoj,kde spí starší a mimi zatím s námi.Chceme ho pak přestěhovat taky do dětského pokoje,ale zatím se budí 2-3 x na kojení,naštěstí v noci vůbec nepláče,jen vyjímečně,když ho hodně bolí břuch.
Adutko nějak to půjde,musí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin