2. Dítě a nástup do zaměstnání

14.6.16 12:57

2 Dítě a nastup do zaměstnání

Dobry den holky, damy, paní, slečny…
Poradi prosím někdo, nebo ma alespoň někdo podobnou situaci?
Mam dcerku které bude 27.srpna 3 roky, to znamená, ze bych 28.mela nastoupit do práce?
No jenže mi bychom ještě radi druhé mimi o které jsme se tě začali snažit. Kdybych tě otěhotněla musím stejně toho 28 nastoupit do práce? Do kdy bych musela pracovat? Už sinto moc nepamatuji, ty dva měsíce před porodem bych skončila? A mam právo pak v práci na vybrani dovolené? A cp kdybych mela rizikové těhotenství, to bych musela byt na nemocenské. Co kdyby mel zaměstnavatel problém s tím ze tam budu pracovat jen par měsíců?
Moc krát dekuji za odpovědi. A omlouvám se za mě hloupé dorazy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andreaandrejka
14.6.16 12:58

Tak pokud ještě těhotná nejsi tak ano, nastoupila bych normálně do práce. Nebo chceš být doma zadarmo? Otěhotnět můžeš hned, nebo taky za rok, tomu neporučíš.

• Citovat
  • Upravit
6866
14.6.16 13:10

Pokud těhotná nebudeš tak nastoupíš normálně do práce. Pokud otěhotníš tak buď nastoupíš těhotná nebo půjdeš na nemocenskou. To není moc výhra mít jen vycházky když už máš dítě. Nevím jak by to bylo s mateřskou, ale dovolenou čerpat budeš. A jestli bude mít zaměstnavatel problém to nevím. Můj by asi neměl. Máme takhle jednu kolegyni co přišla v únoru a vedoucí ví, že se snaží a počítá s tím, že se může kdykoliv zadařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
14.6.16 13:11

I pokud budeš do té doby těhotná, tak bys měla nastoupit. Pokud budeš mít rizikovku, tak samozřejmě ne, budeš doma a musíš dodržovat vycházky, pak bys 8 týdnů před porodem nastoupila na mateřskou a měla bys opět nárok na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
14.6.16 13:12

Pokud ti 27. 8. končí rodičák, ano 28. 8. bys měla nastoupit do práce. Pokud se máš kam vrátit, nevidím v tom problém, spíš výhodu. Pokud v té době již těhotná budeš, tak bych stejně nastoupila. První dva měsíce (pokud to povaha tvé práce dovoluje) bych o těhotenství nemluvila a poté ho normálně ohlásila. Záleží jakého máš také zaměstnavatele. Můžu-li dát svůj vlastní příklad: rodičák mi končil 2.10. a dcera od září nastoupila do školky. Já se se svým zaměstnavatelem dohodla a nastoupila jsem 13. 9. zpět do práce. V té době jsem byla podruhé těhotná a zaměstnavatel to věděl, protože dopředu jsem ho musela seznámit s tím, že 18. 11. nastupuji na druhou mateřskou dovolenou. I tak mi ty dva měsíce a kousek umožnil chodit do práce a normálně pracovat. Výši peněžité pomoci v mateřství to neovlivnilo, sociálka její výši vzala podlé první mateřské. Ale neměla jsem tam žádnou díru v pojištění a podobných věcech. Druhá moje možnost byla nastoupit 3. 10. na nemocenskou a poté v listopadu na mateřskou, ale přišlo mi to blbý a divný. Zvlášť když můj zaměstnavatel mě v práci chtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
14.6.16 13:18

Mně takhle vycházelo, že bych chodila do práce cca 2 měsíce (měla jsem dvouletý rodičák). Se zaměstnavatelem jsem se dohodla, že to nemá smysl a ani soukromou školku se mi nechtělo platit a hlavně stresovat dceru, chodila by tam dva měsíce a pak už ne (školka byla u práce, bydlím 30 km daleko). Ale kdybych to měla za rohem, školku státní a práci s rychlým zapracováním, šla bych tam a o těhotenství nějak moc brzo neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.16 13:18

Moc dekuji, on sám sef o tom nic moc neví a nevěděla jsem kde se zeptat, na pracáku mi moc neporadili… Jen doufám v to, ze v práci s tim nebude problém. Zvedají se tam i 20 kg pytle, ale v prvním těhu jsem to taky zvládla. Myslím, ze ho na to asi připravím dopředu. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.6.16 14:18

@Nikita1989 máš stále v práci smlouvu? pokud ano, nastoupíš toho 28-předem se ale domluv, zda pro Tebe mají místo atd.. co se týče zbytku - pokud je práce nevyhovující pro těhotnou, mají Ti takové místo najít.. zatím těhotná nejsi, tudíž to zatím neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.16 14:34

Tak resit to určitě chci abych věděla do ceho jdu a na co se připravit a prostě abych vedela, šéf o tom neví vůbec nic tak abych věděla alespoň ja a byla v obraze. Jasně vím, třebase stane ze ani neotěhotním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat