2-leté dítě a nástup do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7725
3.3.14 09:40

@Jenda33 Já v těch „jeslích“ takovou tragédii nevidím, ba naopak :) - mě to příjde pro dítě lepší než babička nebo chůva.

Záleží asi na zkušenosti každého, já jsem spokojená s naší soukr. školičkou a asi kdybych měla babičku po ruce (jakože nemám), tak i přes to bych dávala dceru raději do školičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
3.3.14 09:41

Tak já si myslím, že dvouleté dítě už je dost staré na to, aby bylo bez mámy. Ten můj, když je u babičky, tak po mě ani nevzdechne. A kdybych neplánovala druhé dítě, tak už si dovedu dost dobře představit jít do práce a nechat ho buď babičce nebo např. v jeslích. Už je samostatný a být jen s mámou ho už asi taky štve…
Takže si myslím, že do práce můžeš s klidným srdcem jít. Já bych šla… Buď ráda, že máš hlídací babičku a práci, kam můžeš jít… Dítě určitě mít trauma nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
3.3.14 09:43

@danali v tomto souhlasím. Asi bych možná taky uvažovala spíše nad jeslemi popř. miniškolka. Protože vidím, jak ten můj klučík je rád v kolektivu a když vidí někde děti, tak je z nich tak nadšenej a chce jít hned za nimi, takže si myslím, že až půjdu do školky, tak bude spokojený a maminky či babičky si užije taky dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.3.14 09:45

Taky nechápu, z čeho by měla mít trauma. Dva roky není žádný mimino. Pokud musíš jít do práce, tak v klidu jdi, navíc je u babičky, ne ve školce, ale ani tak by ji to neublížilo. Hrozně se s tím nadělá :nevim:

já mám děti ve školce od dvou a od 15 měsíců a zvládají to dobře, dost se tam i těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.3.14 09:45

Jj školičky jsou asi lepší, dítě je ve společnosti, má program, atd..bohužel každý na to finančně nemá, kdyby to stálo jako normální státní školka tak nad tím asi nikdo nepřemýšlí, ale takhle bohužel vyhrávají babičky..

• Citovat
  • Upravit
14856
3.3.14 09:46

Jinak pokud je dvouleté dítě pořád jen s mámou, tak už v tom teda pro něj taky nevidím moc prospěch. Na druhous stranu, aby bylo celodenně ve školce víc jak 8 hodin, aby matka zvládla plný úvazek mi přijde moc pro obě strany. Návrat ze školky je taky celkem krušný.

Asi bych nakombinovala babičku s jesličkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
3.3.14 09:48

@danali Já myslím, že pokud to jde, tak je ideální kombinace obojího… u nás třeba malý byl na 2 dny v soukromé školičce, 1 den s babičkou a 2 dny se mnou (o víkendu tedy taky plus i s tatínkem) a vyhovovalo mu to, má rád změny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
3.3.14 09:49

@smurfka tak mi tady třeba ani miniškolku nemáme. Takže i nehledě na finace, by tato varianta u nás nešla. Takže buď jesle nebo babička, která je sice bez práce, ale to by se taky mohlo změnit. Když jsem nad tím uvažovala, že bych se vrátila do práce a druhé dítě bychom měli později, tak jsem jako reálnou možnost brala to, že bych měla vlastně dál rodičák + plus plat, takže bych za to mojí mamce „platila“ aby nebyla škodná a nenutilo jí to tak moc do práce… Ale pak jsem se rozhodla pro druhé dítě hned, takže uvidíme, třeba to podniknu až s druhým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
3.3.14 09:52

@j.a.n.i1 Asi ano, já to beru z pohledu, že babičky nemám po ruce, takže jinou možnost jsem neměla - buďto chůva nebo miniškolička. Chodí zatím jen 2× v týdnu, od září začne 3× za týden, zbytek jsme doma.

Taky záleží na dítěti, někdo není společenský tvor, může s tím mím problémy. Dcera si naštěstí zvykla během měsíce, a od té doby se do školky těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.3.14 09:55

@areca
no tak mi po ruce babičky nemáme a ve městě máme jediné jesle - které jsou samozřejmě narvané a pořadnik dlouhý..takže u nás nehrozí jít dřív do práce, protože na soukromou školku není a chuvu na 8 hodine denně 7 dní v týdnu bych taky neměla..

• Citovat
  • Upravit
175
3.3.14 10:48

@smurfka u nás je to úplně stejné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat