Práce na Jižní Moravě

15319
2.3.14 12:30

Jižní Morava, to je velmi široký pojem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7240
2.3.14 12:33

Jsem z jižní Moravy a je tu hezky, takový klídeček a pohoda. :-)
Prodavačka a číšnice mají hrubého cca 10 000, ve fabrice čistého 9 - 10 000. Ale to se týká menších měst, řekněme 8000 obyvatel. Třeba v Třebíči už je to o fous lepší. Pošťačky do 12 000 čistého, víc žádná.
Pro chlapa ve fabrice, které jsou placené nejlíp, max. 15 000 a to by dělal 12ctky a přesčasy.
Ve středních městech - Třebíč, Jihlava atd. - je to o fous lepší, ale spíš v tom, že v kanceláři můžeš mít víc peněz, i v té fabrice. Ale ne jako prodavačka, tam tak do deseti čistého.

Bydlení podle mě vcelku laciné. My jsme město 4000 obyvatel, byty se tu kupují řekněme za 800 000 až 1 200 000, nový, nic není potřeba dělat. Nebo horší a spravit si ho.
Náklady na bydlení asi 4 000 se vším pro dva až tři lidi. Všude po okolí, co jsem se tak ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
2.3.14 12:36

A co si zadat na webu nějaké stránky co nabízejí práci, zadat si to město a vidíš hned co se nabízí, jaké požadavky, jaký plat…

Jsem ze Znojma, že by tu bylo levněji mi nepřijde vůbec. Když jedu k sestřenici do Prahy, příjde mi mnohé levnější a víc možností výběru.

Jo It s kvalitní anglinou tu hledají skoro pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.3.14 12:37

@rejžička Třebíč a Jihlava nejsou na jižní Moravě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
2.3.14 12:39
@Nelisa píše:
@rejžička Třebíč a Jihlava nejsou na jižní Moravě. :nevim:

ale hodně spolu sousedí ;)
A třeba tady ze Znojma jezdí hodně lidí za prací do Jihlavy /Bosh/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@Nelisa píše:
Jižní Morava, to je velmi široký pojem. ;)

Ona i ta pozice IT, je docela rozdíl, jestli si makala v Microsoftu nebo někde počítače zbavovala virů :nevim: :mrgreen: Vzdělání si taky nenapsala (nebo jsem slepá).
Na jižní moravě si myslím seženeš práci kolem 9-15 000 Kč, záleží na štěstí a velikosti konkrétního města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@Nelisa píše:

Taky jsem si říkala :mrgreen: Od moravy to má dost daleko, obzvlášt, když píše, že nechce dojíždět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
2.3.14 12:41

Ahoj, nejlépe zjistit jaké firmy jsou v okolí, kam se budete stěhovat. Pokud myslíš jižní Jižní Moravu - Břeclav, Hodonín apod? Nebo blíže k Brnu? Opravdu nejlépe sehnat práci půjde ve větším městě, takže když ne Brno, tak Hrušovany, Hustopeče, Břeclav apod. Jinak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140235
2.3.14 12:46

S prací je to tady špatné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
2.3.14 12:48
@Nelisa píše:

Tak já taky nechci psát přímo, odkud jsem. ;-)
Jinak Znojmo, Třebíč, Jihlava - cca stejně velká města, stejné možnosti práce i plat. My jsme mezi, takže s prací mám zkušenosti na všecny strany. :-)
Brno už je určitě lepší, je to vleké město, práce hodně možností, mnohem lepší plat. Ale nejlepší googlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
2.3.14 12:50

Zakladatelko, napioš jestli jde o vesnici nebo město, protože já jsem to pochopila tak, že chcete na vesnici…v Hodoníně bys asi neřešila, jestli seženeš prácu v IT..my byslíme na JM, vinařská oblast. Máme štěstí, přímo v obci jsou 2 velké fabriky kde si ženská na těch 10-12 čistého příjde, takže pokud ze začátku preferuješ spíš mín penež ale být ve dvě doma, tak to bude to pravé pro tebe ;) rohodně nečekej nic nad 15 tis. na místě, kde by ses zvládala starat o školkové děti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
2.3.14 12:52

Přidám Zlínsko, tady se práce dá sehnat, jako nic moc výběr to není, chlapi ve fabrice ještě jakž takž, ženský horší, ale pořád to není extra strašná krize jako v některých jiných regionech. Jižněji směr Hradiště a Brod se to ještě trošku horší, ale pořád je tady možnost dojíždění :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
2.3.14 12:54
@mojmira píše:
S prací je to tady špatné

ajo…to se dá ale takhle říct všude, tohle nemám ráda, kldyž někdo zahlásí, že je to špatné s prací - jasně asi to není jako v praze, že jo, ale NĚJAKOU normální práci sežene podle mě trochu slušně vzdělaný člověk vždy…se základkou bez jazyků nikomu nikdi 15 tis. nedá, ale to snad dnes je jasné všem, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
2.3.14 12:56

@Kalla1412 Prosím tě a kde jsou ty dvě fabriky, kde seženeš práci, o kterých píšeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
2.3.14 12:58

A já přidám za Hodonínsko, tady je to bída s prací! Z Prahy bych nikdy neodcházela být váma, radši si koupit jen chatku na JM a jezdit sem o prázdninách a volnech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat