Práce na Jižní Moravě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jsem z jižní Moravy a je tu hezky, takový klídeček a pohoda. ![]()
Prodavačka a číšnice mají hrubého cca 10 000, ve fabrice čistého 9 - 10 000. Ale to se týká menších měst, řekněme 8000 obyvatel. Třeba v Třebíči už je to o fous lepší. Pošťačky do 12 000 čistého, víc žádná.
Pro chlapa ve fabrice, které jsou placené nejlíp, max. 15 000 a to by dělal 12ctky a přesčasy.
Ve středních městech - Třebíč, Jihlava atd. - je to o fous lepší, ale spíš v tom, že v kanceláři můžeš mít víc peněz, i v té fabrice. Ale ne jako prodavačka, tam tak do deseti čistého.
Bydlení podle mě vcelku laciné. My jsme město 4000 obyvatel, byty se tu kupují řekněme za 800 000 až 1 200 000, nový, nic není potřeba dělat. Nebo horší a spravit si ho.
Náklady na bydlení asi 4 000 se vším pro dva až tři lidi. Všude po okolí, co jsem se tak ptala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co si zadat na webu nějaké stránky co nabízejí práci, zadat si to město a vidíš hned co se nabízí, jaké požadavky, jaký plat…
Jsem ze Znojma, že by tu bylo levněji mi nepřijde vůbec. Když jedu k sestřenici do Prahy, příjde mi mnohé levnější a víc možností výběru.
Jo It s kvalitní anglinou tu hledají skoro pořád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelisa píše:
@rejžička Třebíč a Jihlava nejsou na jižní Moravě.
ale hodně spolu sousedí ![]()
A třeba tady ze Znojma jezdí hodně lidí za prací do Jihlavy /Bosh/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelisa píše:
Jižní Morava, to je velmi široký pojem.
Ona i ta pozice IT, je docela rozdíl, jestli si makala v Microsoftu nebo někde počítače zbavovala virů
Vzdělání si taky nenapsala (nebo jsem slepá).
Na jižní moravě si myslím seženeš práci kolem 9-15 000 Kč, záleží na štěstí a velikosti konkrétního města.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelisa píše:
Taky jsem si říkala
Od moravy to má dost daleko, obzvlášt, když píše, že nechce dojíždět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nejlépe zjistit jaké firmy jsou v okolí, kam se budete stěhovat. Pokud myslíš jižní Jižní Moravu - Břeclav, Hodonín apod? Nebo blíže k Brnu? Opravdu nejlépe sehnat práci půjde ve větším městě, takže když ne Brno, tak Hrušovany, Hustopeče, Břeclav apod. Jinak nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelisa píše:
Tak já taky nechci psát přímo, odkud jsem. ![]()
Jinak Znojmo, Třebíč, Jihlava - cca stejně velká města, stejné možnosti práce i plat. My jsme mezi, takže s prací mám zkušenosti na všecny strany. ![]()
Brno už je určitě lepší, je to vleké město, práce hodně možností, mnohem lepší plat. Ale nejlepší googlovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, napioš jestli jde o vesnici nebo město, protože já jsem to pochopila tak, že chcete na vesnici…v Hodoníně bys asi neřešila, jestli seženeš prácu v IT..my byslíme na JM, vinařská oblast. Máme štěstí, přímo v obci jsou 2 velké fabriky kde si ženská na těch 10-12 čistého příjde, takže pokud ze začátku preferuješ spíš mín penež ale být ve dvě doma, tak to bude to pravé pro tebe
rohodně nečekej nic nad 15 tis. na místě, kde by ses zvládala starat o školkové děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidám Zlínsko, tady se práce dá sehnat, jako nic moc výběr to není, chlapi ve fabrice ještě jakž takž, ženský horší, ale pořád to není extra strašná krize jako v některých jiných regionech. Jižněji směr Hradiště a Brod se to ještě trošku horší, ale pořád je tady možnost dojíždění ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojmira píše:
S prací je to tady špatné
ajo…to se dá ale takhle říct všude, tohle nemám ráda, kldyž někdo zahlásí, že je to špatné s prací - jasně asi to není jako v praze, že jo, ale NĚJAKOU normální práci sežene podle mě trochu slušně vzdělaný člověk vždy…se základkou bez jazyků nikomu nikdi 15 tis. nedá, ale to snad dnes je jasné všem, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kalla1412 Prosím tě a kde jsou ty dvě fabriky, kde seženeš práci, o kterých píšeš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já přidám za Hodonínsko, tady je to bída s prací! Z Prahy bych nikdy neodcházela být váma, radši si koupit jen chatku na JM a jezdit sem o prázdninách a volnech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit