Změna kvalifikace bez kurzu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Změna kvalifikace bez kurzu?
Ahojky, mám takový menší problém ve stávající práci. Ale nemůžu jen tak dát výpověď. Můžu, ale musela bych mít práci. Jsem z toho celá špatná a novou práci bych mít mohla. A tady začíná má otázka. Moje maminka je živnostník, už přes 30 let dělá holičku, chci se zeptat, když mě zaměstná, musím si udělat rekvalifikační kurz? Nebo stačí praxe, kterou u ní nabudu? V současnosti je to jediná má možnost a na kurz za min. 15 tisíc nemám.
Budu moc ráda za každou radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No mam pocit ze by jsi mela mit kvalifikaci, takze RK..praxe nestaci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná jsem to měla napsat trošku jinak. Spíš mi jde o to, jestli můžu vykonávat pod někým zkušeným tuto práci, i když na ni nemám kvalifikaci, když mě zaměstná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nina38 píše:
Možná jsem to měla napsat trošku jinak. Spíš mi jde o to, jestli můžu vykonávat pod někým zkušeným tuto práci, i když na ni nemám kvalifikaci, když mě zaměstná.
Ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pro případnou živnost bys bez vzdělání potřebovala 6 let praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V budoucnu bych si tento kurz dodělala, teda pokud by byl potřeba. Nebyla jsem si jistá, jestli vůbec můžu pracovat jako holička, i pod zkušenou holičkou, když nemám žádné vzdělání v tomto směru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nina38 Můžeš, co se týká živností, tak předepsaná odborná způsobilost pro osoby vykonávající přímo danou činnost pod podnikatelem je stanovena v příloze 5 živnostenského zákona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji, určitě se na to podívám. Nevěděla jsem jen, kde si to najít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nina38 píše:
Moc děkuji, určitě se na to podívám. Nevěděla jsem jen, kde si to najít.
Kadeřnictví tam není. Tudíž není předepsaná kvalifikace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit