2-leté dítě a nástup do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To musíš přeci vědět Ty. Nejsi první ani poslední, kdo musí do práce. Buď ráda, že hlídá babi a né např cizí chůva
Já bych toto až tolik neřešila - dítěti to řekni, nezatajuj, jasně formuluj, kdy přijde - až se vyspí a pod. I když je malé, tak to vnímá. Když ho na to připravíš, bude to v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu, že tě to mrzí ale pokud je to nutné, asi se nedá nic dělat.
Snaž se to brát pozitivně, svým způsobem si od malé odpočineš, budete se na sebe víc těšit…snažila bych se s ní po práci trávit co nejvíc času a určitě bude vše ok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako mě se sestrou máma taky odložila k babičce - nastupovala do práce už v roce mého věku a v sestřině dvou let..kdyby mi to neřekla tak to ani nevím, nepamatuju si na tu dobu a ani sestra ne..na druhou stranu musím říct že ani jedna nemáme s mámou nějaký super vztah - takový ten pravý maminkovský. Ale možná to není tím odložením ( když si ho ani nepamatujem ), možná jo, člověk nikdy neví..
Ve dvou letech to je myslím už v pohodě, pokud bych musela tak bych taky šla do práce, a lepší k babičce než do jesli.. ![]()
- Citovat
- Upravit
V naproste vetsine zemi musi vetsina matek do prace jeste driv. bydlime ve spanelsku a cast mate je sice doma s detma, ale nejmin polovina jde do prace do roka ditete. traumatizovane mi ty deti neprijdou ![]()
zacni ji postupne zvykat, at to neni sok ze dne na den a hlavne ty se k tomu stavej jako k prirozene a pohodove zazelitosti. pokud z toho budes delat drama ty, tak se to na dite prenese. pokud zvladnes to brat s nadhledem a usmevem, tak bude mala taky v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že dvouleté dítě už je dost staré, aby to zvládlo bez mámy, a když bude hlídat babička, vůbec bych to neřešila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě to zvládne
- myslím že větší problém s tím má matka.
Já chodím do práce na dva dny v týdnu a malá do souk. školky od jejich 15m, a prospělo nám to všem - oddechnu si, holka je spokojená, pozná něco nového, zajímavějšího než jen nervózní matku.
Babička je si myslím výhoda, dítě jí zná, nemusí do cizího prostředí.
Určitě to zvládne a ty taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky holky,
potřebovala bych poradit, předčíst si vaše názory.
Dostali jsme se do špatné fin. situace, kdy by bylo nejlepší, abych nastoupila do práce i já. Jsem na rodičáku a mám doma dvouletou dcerku.
Babičku už máme v důchodě, tak mi nabídla hlídání v době, kdy bych byla v práci. Já se ale bojím, aby z toho malá neměla nějaké trauma..že se jí bude stýskat a hlavně, aby si to nevykládala jako, že na ní kašlu. Nerada bych něco zanedbala. Mrzí mě, že přijdu o tolik času s ní, ale nic jiného asi nezbývá
Holky co si o tom myslíte? Díky
Trauma z čeho? Že jí nebudeš stát celý den za zadkem?
Myslím, že řešíš zbytečnosti, navíc sama píšeš, že jít do práce je nutnost, tak tak nějak nechápu smysl
Každopádně s malou o tom hovoř, úplně normálně, aby situaci vzala jako běžnou věc, uvidíš sama, že to půjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by měla mít trauma? Všude ve světě se chodí matky do práce pár měsíců po porodu. Rodičovská 4 roky snad nikde není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se
Díky za reakci
no pokusím se to dcerce nějak, snad to zvládneme. Dost se toho bojím, malá na mě hodně visí ( jsme spolu pořád ).Jen si neumím poradit s těmi pocity, co v sobě mám
Momentálně se cítím jako ta nejhorší máma na světě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@martina.se
Díky za reakcino pokusím se to dcerce nějak, snad to zvládneme. Dost se toho bojím, malá na mě hodně visí ( jsme spolu pořád ).Jen si neumím poradit s těmi pocity, co v sobě mám
Momentálně se cítím jako ta nejhorší máma na světě.
tenhle pocit má asi každá máma, když jde do práce. A věř jedné věci - ty děti to prožívají mnohem míň a ve větší pohodě, než ty mámy
Já měla poprvé kluka ve 3 letech 14 dní u babi - zatímco já celou dobu téměř nespala, nevěděla jsem coby, tak kluk nadšený, ani po mě nevzdechl
a to byl ukázkový mamánek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mělo mladší dítě 2 roky, vrátila jsem se zpátky do práce - na kratší úvazek (2,5 dne). Firma potřebovala, abych se vrátila a i mně to vyhovovalo. Starší dítě chodilo do školky, mladší hlídala babička. Moje děti jsou tedy na babičku od narození zvyklé, jsou s ní téměř každý den ve styku, moji rodiče bydlí 200 m od nás a babičku mají moc rády. Syn to zvládl levou zadní, s babičkou byl moc rád a vůbec žádnou újmu mu moje nepřítomnost nezpůsobila. Do jeslí bych dítě nestrčila, hlídání babičkou bylo fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji od necelých sedmi měsíců dítěte, kluk je doma s tatínkem. Že je maminka pryč je mu zcela šumák, když je tam s ním jiná osoba, na kterou je zvyklý. Myslím, že problém mají matky, ne děti. Chce to překonat svůj pocit nepostradatelnosti. Když je v pohodě máma, bude v pohodě i dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky holky,
Dostali jsme se do špatné fin. situace, kdy by bylo nejlepší, abych nastoupila do práce i já. Jsem na rodičáku a mám doma dvouletou dcerku.
Babičku už máme v důchodě, tak mi nabídla hlídání v době, kdy bych byla v práci. Já se ale bojím, aby z toho malá neměla nějaké trauma..že se jí bude stýskat a hlavně, aby si to nevykládala jako, že na ní kašlu. Nerada bych něco zanedbala. Mrzí mě, že přijdu o tolik času s ní, ale nic jiného asi nezbývá
Tak v první řadě je obrovská výhoda, že máš babičku v důchodu a nemusíš dceru takhle malou šupnout někam do školky.
Vůbec bych se toho nebála:-) Když bude mít s babičkou program, půjdou ven atd. uteče jí to, neboj:-) Spíš si myslím, že to hůř poneseš ty, než dcera. Ona si za pár dní zvykne na novou situaci.
A když máš strach, že přijdeš o hodně času s ní, tak co si najít něco na poloviční úvazek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, naši mne dali do jeslí v 8 měsících - bylo to nutné. Já si to vůbec nepamatuji a pamatuji si až to, že ze školky mne vyzvedávala babička s dědou. Byla jsem šťastné dítě a s rodiči mám výborný vztah. Pokud se dcerce budeš věnovat po příchodu z práce, o víkendech, tak v tom problém nevidím. A buď ráda za hlídací babičku, my budeme muset schánět jesle
Tak ať to proběhne co nejlépe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky,