2-leté dítě a nástup do práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.3.14 08:58

2-leté dítě a nástup do práce

Ahojky holky,
potřebovala bych poradit, předčíst si vaše názory.
Dostali jsme se do špatné fin. situace, kdy by bylo nejlepší, abych nastoupila do práce i já. Jsem na rodičáku a mám doma dvouletou dcerku.
Babičku už máme v důchodě, tak mi nabídla hlídání v době, kdy bych byla v práci. Já se ale bojím, aby z toho malá neměla nějaké trauma..že se jí bude stýskat a hlavně, aby si to nevykládala jako, že na ní kašlu. Nerada bych něco zanedbala. Mrzí mě, že přijdu o tolik času s ní, ale nic jiného asi nezbývá :(
Holky co si o tom myslíte? Díky ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.3.14 09:01

To musíš přeci vědět Ty. Nejsi první ani poslední, kdo musí do práce. Buď ráda, že hlídá babi a né např cizí chůva :think: Já bych toto až tolik neřešila - dítěti to řekni, nezatajuj, jasně formuluj, kdy přijde - až se vyspí a pod. I když je malé, tak to vnímá. Když ho na to připravíš, bude to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.3.14 09:02

Chápu, že tě to mrzí ale pokud je to nutné, asi se nedá nic dělat.
Snaž se to brát pozitivně, svým způsobem si od malé odpočineš, budete se na sebe víc těšit…snažila bych se s ní po práci trávit co nejvíc času a určitě bude vše ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.3.14 09:03

Jako mě se sestrou máma taky odložila k babičce - nastupovala do práce už v roce mého věku a v sestřině dvou let..kdyby mi to neřekla tak to ani nevím, nepamatuju si na tu dobu a ani sestra ne..na druhou stranu musím říct že ani jedna nemáme s mámou nějaký super vztah - takový ten pravý maminkovský. Ale možná to není tím odložením ( když si ho ani nepamatujem ), možná jo, člověk nikdy neví..
Ve dvou letech to je myslím už v pohodě, pokud bych musela tak bych taky šla do práce, a lepší k babičce než do jesli.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11117
3.3.14 09:03

V naproste vetsine zemi musi vetsina matek do prace jeste driv. bydlime ve spanelsku a cast mate je sice doma s detma, ale nejmin polovina jde do prace do roka ditete. traumatizovane mi ty deti neprijdou ;)
zacni ji postupne zvykat, at to neni sok ze dne na den a hlavne ty se k tomu stavej jako k prirozene a pohodove zazelitosti. pokud z toho budes delat drama ty, tak se to na dite prenese. pokud zvladnes to brat s nadhledem a usmevem, tak bude mala taky v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
3.3.14 09:04

Myslím, že dvouleté dítě už je dost staré, aby to zvládlo bez mámy, a když bude hlídat babička, vůbec bych to neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
3.3.14 09:04

Dítě to zvládne :) - myslím že větší problém s tím má matka.

Já chodím do práce na dva dny v týdnu a malá do souk. školky od jejich 15m, a prospělo nám to všem - oddechnu si, holka je spokojená, pozná něco nového, zajímavějšího než jen nervózní matku.

Babička je si myslím výhoda, dítě jí zná, nemusí do cizího prostředí.

Určitě to zvládne a ty taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.3.14 09:05
@Anonymní píše:
Ahojky holky,
Dostali jsme se do špatné fin. situace, kdy by bylo nejlepší, abych nastoupila do práce i já. Jsem na rodičáku a mám doma dvouletou dcerku.
Babičku už máme v důchodě, tak mi nabídla hlídání v době, kdy bych byla v práci. Já se ale bojím, aby z toho malá neměla nějaké trauma..že se jí bude stýskat a hlavně, aby si to nevykládala jako, že na ní kašlu. Nerada bych něco zanedbala. Mrzí mě, že přijdu o tolik času s ní, ale nic jiného asi nezbývá :(
Holky co si o tom myslíte? Díky ;)

Trauma z čeho? Že jí nebudeš stát celý den za zadkem? :lol: Myslím, že řešíš zbytečnosti, navíc sama píšeš, že jít do práce je nutnost, tak tak nějak nechápu smysl :think: Každopádně s malou o tom hovoř, úplně normálně, aby situaci vzala jako běžnou věc, uvidíš sama, že to půjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
3.3.14 09:07

Proč by měla mít trauma? Všude ve světě se chodí matky do práce pár měsíců po porodu. Rodičovská 4 roky snad nikde není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.14 09:07

@martina.se
Díky za reakci :) no pokusím se to dcerce nějak, snad to zvládneme. Dost se toho bojím, malá na mě hodně visí ( jsme spolu pořád ).Jen si neumím poradit s těmi pocity, co v sobě mám :( Momentálně se cítím jako ta nejhorší máma na světě.

• Citovat
  • Upravit
72725
3.3.14 09:09
@Anonymní píše:
@martina.se
Díky za reakci :) no pokusím se to dcerce nějak, snad to zvládneme. Dost se toho bojím, malá na mě hodně visí ( jsme spolu pořád ).Jen si neumím poradit s těmi pocity, co v sobě mám :( Momentálně se cítím jako ta nejhorší máma na světě.

tenhle pocit má asi každá máma, když jde do práce. A věř jedné věci - ty děti to prožívají mnohem míň a ve větší pohodě, než ty mámy ;) :mrgreen: Já měla poprvé kluka ve 3 letech 14 dní u babi - zatímco já celou dobu téměř nespala, nevěděla jsem coby, tak kluk nadšený, ani po mě nevzdechl :lol: a to byl ukázkový mamánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
3.3.14 09:12

Když mělo mladší dítě 2 roky, vrátila jsem se zpátky do práce - na kratší úvazek (2,5 dne). Firma potřebovala, abych se vrátila a i mně to vyhovovalo. Starší dítě chodilo do školky, mladší hlídala babička. Moje děti jsou tedy na babičku od narození zvyklé, jsou s ní téměř každý den ve styku, moji rodiče bydlí 200 m od nás a babičku mají moc rády. Syn to zvládl levou zadní, s babičkou byl moc rád a vůbec žádnou újmu mu moje nepřítomnost nezpůsobila. Do jeslí bych dítě nestrčila, hlídání babičkou bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
3.3.14 09:24

Pracuji od necelých sedmi měsíců dítěte, kluk je doma s tatínkem. Že je maminka pryč je mu zcela šumák, když je tam s ním jiná osoba, na kterou je zvyklý. Myslím, že problém mají matky, ne děti. Chce to překonat svůj pocit nepostradatelnosti. Když je v pohodě máma, bude v pohodě i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.3.14 09:25
@Anonymní píše:
Ahojky holky,
Holky co si o tom myslíte? Díky ;)

Tak v první řadě je obrovská výhoda, že máš babičku v důchodu a nemusíš dceru takhle malou šupnout někam do školky.
Vůbec bych se toho nebála:-) Když bude mít s babičkou program, půjdou ven atd. uteče jí to, neboj:-) Spíš si myslím, že to hůř poneseš ty, než dcera. Ona si za pár dní zvykne na novou situaci.
A když máš strach, že přijdeš o hodně času s ní, tak co si najít něco na poloviční úvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
3.3.14 09:32

Ahoj, naši mne dali do jeslí v 8 měsících - bylo to nutné. Já si to vůbec nepamatuji a pamatuji si až to, že ze školky mne vyzvedávala babička s dědou. Byla jsem šťastné dítě a s rodiči mám výborný vztah. Pokud se dcerce budeš věnovat po příchodu z práce, o víkendech, tak v tom problém nevidím. A buď ráda za hlídací babičku, my budeme muset schánět jesle :? Tak ať to proběhne co nejlépe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat