Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedávno jsem řešila stejný problém - MS přišla po dvou měsících. Dva dny na to mi praskla cysta, která to zpoždění způsobila. Za doktorem bych na tvém místě zašla.
Ahoj holky, nechci zakládat nové téma tak se přidávám sem, jestli někdo nemá podobnou zkušenost? Budu ráda za jakýkoli názor…
je mi 31 let - Antikoncepci (Logest) jsem brala nějakých cca 9let Neměla jsem štěstí na partnery a vždy když se začala řešit otázka vysazení HA a nějakého dalšího plánování většinou vztah zkončil.
Ve 28 letech jsem se rozhodla HA vysadit ze zdr. důvodů, i gyndařka mi to doporučila, zkracovala se mi MS, kterou jsem už vlastně ani vůbec neměla nebo z náznakem krve trvala pár hodin - a já začala mít obavy, abych neměla potíže, které měla moje mamka a to, že téměř od 35 byla udžovaná hormonově, aby nešla do přechodu tak brzo.
Takže 2roky jsem byla bez HA ze začátku se mi cyklus jakoby trošku nastartoval, špinění jsem měla třeba i dva dny, ale postupně všechny příznaky MS zase pomalu mizely, mezi tím jsem si našla přítele a nechtěla nic odkládat - měli sme se rádi - on byl též bezdětný tak jsme si řekli, že to zkusíme - i když mi vždy dr říkala, že s mým cyklem budu mít problém přirozeně počít. - No podařilo se hned - Jenže kvůli těžkým VVV jsme museli těhu v 2. trim ukončit - Poslední den šestinedělí přišla MS (v mém případě silnější než jsem měla normálně) Ale třídenní špinění s krví - Dle doporučení Gynekologa jsem opět (i z psychických důvodů) začala brát HA - po třech platíčkách HA Logest při té 7denní pauze jen hrozné MS bolesti, s mírným zašpiněním bez známky krve na intimce) udělala jsem si TT (asi spíš jen ze zvědavosti, věděla jsem že těhotná být nemůžu) - a tam druhá sice slabá ale puhým okem viditelná čárka) v tu chvíli jsem se splašila a jela k dr, že asi něco nění v pořádku, dr mi předepsal silnější HA - Marvelon. Již sem dobrala první platíčko a opět lehké zašpinění na intimku, pak už jen vždy při běžné potřebě na toaleťáku - bez krve. Řešili byste to nějak dál, když o tom gyn ví? ![]()
Mám jít na gyndu nebo byste ješté počkaly? těhotná být nemohu, nemám vejcovody.