Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
pokud uz nekojis a potrebujes vypnout, nic na tom spatneho neni
je lepsi vypnout jeden den nez aby si byla potom psychicky horsi a horsi ![]()
Tak já bych takové malé mimčo doma nenechala,ale já bych ho nenechala ani v roce
Takže pokud to tatka zvládne,tak nevidím důvod,proč si někam nezajít
A stejně,budeš na mobilu,takže kdyby něco,tak se vrátíš dřív, ![]()
Já byla poprvé někde asi v dceřiných pěti nebo šesti měsících, a to sem byla asi jen do deseti
Kojila sem, takže to ani jinak nešlo.
A co kdybys svolala kamarádky k vám domů a udělaly ste dámskou jízdu doma? My to tak s kamarádkama děláme i teď
Tatínek si zaleze a lítá za malou, když se rozebere (když je hodně náročná, tak mu pomůžu, kamarádky se na chvilku zabaví samy) ![]()
Já na tom rozhodně nic špatného nevidím
Pokud nekojíš a o dítko se postará tatínek tak běž a odreaguj se ![]()
Proc bys proboha mela byt kvuli par hodinam spatna matka… ani se nejedna o cely den, prcek ani nebude vedet ze jsi pryc… Tatka se urcite zvládne postarat neboj…
Lepsi na par hodin vypadnout nez se za par tydnu sesypat…
Pokud nekojíš a manžel se zvládne postarat tak jdi. Já bych nešla, ale já jsem blázen ![]()
klidně běž, pokud máš o dítě postaráno, tak bez výčitek. Odpočineš si a bude líp. Vůbec bych neměla žádné výčitky ![]()
Jde o to, když už teď máš takový výčitky, jestli si to pak ve finále vůbec užiješ a nebudeš pořád přemýšlet, co se děje doma
![]()
tripetri píše:
Jde o to, když už teď máš takový výčitky, jestli si to pak ve finále vůbec užiješ a nebudeš pořád přemýšlet, co se děje doma![]()
O tohle jsem se bála já… byla jsem sice jen jednou co je maličká a jen na 4hodiny… ale nakonec jsem to zmákla dobře ![]()
Taky si myslím, že pokud už nekojíš, mimi spí celou noc a bude u něj tatínek, tak proč bys nešla ![]()
No bohužel už nekojím. Jinak bych nad tim ani neuvažovala. Moc díky za podporu a pěkná slova ![]()
No já furt psala smsky a když sem okamžitě nedostala odpověď, byla sem šílená strachy
Ale já sem taky blázen
![]()
Jen jdi, pokud máš tu možnost a o dítko se někdo postará, kdybych nekojila, šla bych hned na nějakou pařbu, takhle musím být vždycky brzy doma, ale jdu taky…
Vůbec bys nebyla špatná matka. Vůbec si to tak neber. Je fajn, že si můžeš odpočinout. I pokud kojíš, tak přece můžeš odstříkat/odsát a taťka může v noci nakrmit z flašky.
Relaxuj, když můžeš. Já jsem musela nastoupit do práce když byly malého 2,5 měsíce a na MD nastoupil taťka. A pak jsme se tak různě střídali na RD. Měla jsem daleko horší výčitky než ty a když to teď po dvou letech zpětně hodnotím, tak malému úžasně prospělo, že nebyl pořád jenom se mnou. Je to pohodář a jsme s manželem v péči o dítě a o domácnost naprosto zastupitelní.
Ahoj, potřebuju radu, pochopení, ujištění sama nevím. Mám 2 měsíční mimi. Po dobu těhu a hlavně po porodu jsem řešila mnoho velice nepříjemných věcí ze kterých mi vůbec není dobře na duši. Potřebovala bych nutně vypnout a pročistit si hlavu. Přemýšlela jsem nad tím že bych svolala kamarádky a šla někam v noci a odreagovala se. Všechno se na mě sype. ALE! Pořád si opakuji že jsem špatná matka kdybych opustila tak male miminko. Sice už spinka skoro celou noc a byl by s tátou. Ale i tak. Nevím co mám dělat. Jsem špatná matka?