Modrání kolem pusinky

3157
30.1.12 17:16

Modrání kolem pusinky

Můj 10 týdenní chlapeček má občas „namodralou“ barvu kolem pusinky - od nosu po bradu na šířku pusy - jestli to dobře popisuju. Nejdřív jsem myslela že je to ze zimy, objevovalo se to často po koupání, ale ted jsem si všimla že např dnes to měl celý den. Volala jsem Mudr a ta řekla at ráno přijedu že mu poslechne srdíčko - že pokud mu není zima nebo se nezakuckal z jídla (je plně kojen) tak to může být třeba srdeční vadatak že ho poslechne a kdyžtak nás odešle na kardiologii. Strašně mě to vyděsilo nejsem žádná hysterka ale od té chvíle se opravdu klepu strachy. Opravdu není jiná možnost než že to bude srdeční vada? Máte s tím někdo zkušenost? Mě vyděsilo hlavně to, že doktorka nezmínila žádnou jinou, méně závažnou alternativu. Vlastně ani nevím co tady chci najít, asi se potřebuji jen vypsat a doufat že mě někdo uklidní. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
30.1.12 17:20

Opravdu je to může být příznak srdeční vady :,( Ráno uvidíš co ti řekne dr. Moc držím palce aby to nebylo nic vážného :hug:

Příspěvek upraven 30.01.12 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.1.12 17:21

Náš to občas má taky. Ty brďo, sice to nepovažuju za běžné, ale ještě jsem to nikde neřešila. Ještě že jdu zítra a ve čtvrtek k doktorovi. Snad to nezapomenu. Tak se bojíme asi dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.1.12 17:23

8o u nás se to taky občas objeví,nevěnovala jsem tomu moc pozornost :zed: :oops: ve středu jdeme k dr.tak se na r
to taky zeptám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
30.1.12 17:27

Nebojte, sice to může být příznak, ale taky nemusí. Malému to dělalo taky, teda ne úplně domodra ale spíše doběla, ale měl ještě jiné příznaky (výrazné mramorování kůže, bělání končetin), byli jsme na kardiologii a má srdce zdravé jak zvon!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.1.12 17:29

Taky se nám to děje. Ptala jsem se doktorky hned jak se to stalo prvně a nejčastěji to je ze zimy, prý nemám plašit, lépe obléct a vydržet. Malému se to stalo přímo v ordinaci. Srdíčko poslouchá při každé kontrole a je OK.
Držím palce, ať to dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
784
30.1.12 17:29

ahoj, neboj se, nemusí to být jen srdeční vada. samozřejmě může, ale jsou i jiné možnosti. kamarádka řešila něco podobného a jí doktorka řekla, že pokud syn prospívá - přibírá, je čilý, pěkně saje -, tak modro kolem pusinky (a taky očíček) může být způsobeno cévkami, které prosvítají, neboť kojenci mají tenkou kůži (zvlášť světlejší typy s tím mají „problém“). znepokojivé by bylo, kdyby se syn třeba zadýchával u kojení nebo byl nějak výrazně spavý.
vyšetření určitě není od věci, ale nemusíš se předem bát něčeho vážného. držím palce ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
30.1.12 17:31

Já to právě taky vůbec neřešila, opravdu jsem docela „salámista“, ale co se týče prcka tak bych nerada něco zanedbala, ale nenapadlo mě řešit zrovna tu modrou pusinku, úplně náhodou jsem na to narazila v nějaké diskusi tak mě zamrazilo a volala jsem doktorce a její reakce mě dodělala úplně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
30.1.12 17:42

Marmeládo,
je vidět,že paní doktorka nechce nic zanedbat,tak se neboj a věř,že to nic vážného nebude.Horší by bylo,kdyby ti řekla,že to nic není a nechala to být,tak ti držíme palce,ať je maličký v pořádku.A dej nám pak vědět. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
30.1.12 17:50

Opravdu z toho nemusíě být vyděšená, když jsem to zmínila naší dr, tak mi kardiologii jen nabídla, prý jestli chci, tak mi napíše žádanku. Taky neslyšela na srdíčku nic zvláštního, ale já jsem zase ten typ, že chci všechno vědět, takže jsme tam šli. A dobře jsme udělali, takhle bych nad tím přemýšlela a ted vím, že je to přesně tím, jak píše Dujana - malý je světloulinký, malinko dozrz, takže mu prosvítají cévky - kardioložka to uzavřela nezralým cévním systémem, do roka by se to mělo upravit a už ted je to mnohem lepší.
Pokud tě to uklidní, tak si na to kardio zajdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3860
30.1.12 18:20

Držím palečky,aby to bylo v pohodě.My jsme oba s manželem světlí a prcek to má okolo pusinky taky někdy víc do modra,ale je v pohodě, takže to nemusí nic znamenat ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
30.1.12 19:16

Ahojky - moje dcera srdeční vadu má a toto je věc, na kterou se mě doktorka při každé poradně zezačátku ptala - jestli nemodrá kolem pusy. Jenže… ona nemodrala nikdy. Tím chci říct, že u vás to třeba nemusí být nic. Dopředu člověk prostě neví. Ale i kdyby NÁHODOU ano, hodně věcí se dá léčit, neboj. Věřím ale, že to nebude potřeba, protože to bude mít nějaké jednoduché vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ajuja
30.1.12 19:38

My máme taky srdeční vadu a taky nám to nikdy nedělalo…hm,fakt zajímavé.

• Citovat
  • Upravit
1751
30.1.12 22:08

no v nemocnici mi říkali, že mám malou hlídat, jestli to někde nemá namodralé, že to znamená méně okysličená krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
10.2.12 14:52

Zakladatelka¨: Takže vyšetření dopadlo zatím dobře - pan doktor vzal malému odběry a poslal nás na kardioologii, srdce prý má jako zvon, dále jsme podstoupili sono mozku, což bylo takvy v pořádku a ještě nás čeká neurologie.. Prý to ale vypadá vše velmi dobře.. Nicméně nikdo nedokázal toto promodrávání vysvětlit, ikdyž všichni lékaři co nás viděli, konstatovali, že „modrý“ je teda dost.. snad že tam prý prosvítají cévy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí