Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Naatali ahoj, tak u mě je to teď 14. den a taky nic - jsem opět úplně ochromená strachem..ach jo, tak to je teda pěkně blbý, v Podolí furt mluvili jen o dvou týdnech, tak jsem s tím tak nějak počítala, ale tři týdny, to je teda mazec!!! jsem nejdřív uvažovala o jiném neinvazním testu, co se posílá do USA a výsledky jsou do 5 pracovních dnů, ale v Podolí mi to rozmluvili, že prý s ním nemají zkušenosti..
a ty jsi přímo volala do toho Prenascanu? mě ještě napadlo, že třeba nemůžou přečíst ten můj email, a že to tedy poslali do Podolí, ale na genetice v Podolí mi to nikdo nebere.. ![]()
Já na tom byla v Gennetu na Letný a musím říct, že fakt zklamání… Dvě čísla co mi dala ženská, že mi z něj budou volat, tak jedno je nedostupný a druhý nikdo vůbec nebere… Tak jsem volala na recepci a tam nepříjemná ženská, že mi určitě zavolají. Tak jí říkám, že mi přímo doktorka řekla 15-16 dní a ona mi jen tupě řekla, že 3 týdny. Je pravda, že ve smlouvě mají napsáno 2-3týdny, ale 90% odběrů je do 2. týdnů. Takže jsem asi zase mezi 10%… Přístup prostě jak ke kusu masa. Už nemám ani náladu tam chodit na ultrazvuk, ale budu zřejmě muset. A když jsem se jí dovolila zeptat na to, zda to tam vůbec poslali, tak mi řekla, že určitě. Ale kde je ta záruka??? To co říkali mě tak údajně pošlou výsledky z Číny rovnou Gennetu (on má nějakou spešl kancelář vyloženě pro Prenascan). To, že by měli špatn mail je klidně možný. Mně se teď u tripplů stalo to, že jsem si myslela, že jsou v pohodě, protože mi do týdne z gyndy nevolali a nakonec přišel koresponďák, že mají špatný číslo na mobil… A to si to ještě 2× kontrolovala. Budu ti držet palce ať se co nejdřív dovoláš nebo ať už ti pošlou výsledky, protože tohle čekání je hrozný a musím říct, že kdybych šla na plodovku, tak už výsledky mám do tří dní a teď už bych byla i po riziku potratu a já za ty prachy nevím vlastně vůbec nic. A vzhledem k tomu, že už začínám 22.týden bych nějakou informaci uvítala.
![]()
Tak jsem se konečně dovolala na genetiku do Podolí, výsledky taky nemají, prý spíš přijdou tak až 16. den, takže uvidíme, u nás tedy přístup milý, sestřička si se mnou ještě popovídala, ujistila, že vše bude určo ok (už mi leze na nervy, jak každý mi říká, že to bude ok, když to vůbec ok nemusí být!!), dokonce si nás pamatovala, takže za mě musím říct, že Podolí je fajn, všichni jsou tam vyloženě milý, i sestry, už jsem vyzkoušela Apolinaře a Vinohrady (dva předchozí potraty), tak tam ten přístup byl otřesný - hlavně ze strany sester! ale už jsem tak unavená z těch nervů, že jen hledám na webu příznaky edwardsova syndromu a u toho usínám..a strachuju se toho nejhoršího, tenhle týden asi nepřežiju, já už jsem 22 +1, taky si říkám, že jsem měla jít na plodovku, ale ten strach z potratu byl opravdu velký! ![]()
@matule31 Ahoj a ty už jsi byla u Dr. Frisové nebo ti ho dělali v Gennetu (promiň pokud jsem si to blbě přečetla)? Mě dělali v Gennetu ultrazvuk v 16+4 z důvodu PapA 0,475, kde mi Dr. Smetanová naměřila hraniční nosní kůstku a menší stehenní kost (stále ale v normě).Viditelnost UTZ zhoršená - bylo napsáno. Nic mi k tomu kr… neřekla akorát mě vyděsila, tak mě to taky hlodalo až jsem šla k Frisové a ta mi naměřila v 17+3 hodnoty úplně normální. Viditelnost dobrá. Zkoumala i srdce a jiné a vše v pořádku. Proto Gennet NE NE. Za týden jdu k Frisové i na velký UTZ ve 21+1 v Gennetu jsem to zrušila, protože tam tě nejradši nanutí hned do plodovky.
Jinak držím palce ať to vše dobře dopadne. ![]()
@Hela123 objednala jsem se k dr. Frisové i do Gennetu k dr. Tomkovi, ale tím, že u dr. Frisové bylo vše detailní, i srdíčko a tak, tak jsem ten Gennet pak zrušila, četla jsem i to, že dr. Frisová má ke genetickému utz certifikát..tak to jsem ráda, že jsem se toho Gennetu vyhnula..děkuji
@Naatali ahoj, tak co, už máš výsledky? u mě furt nic, předpokládám k časovému posunu, že dnes už je nepošlou
držím palce, aby vše dopadlo dobře a miminka byla zdravá!
Ahoj, tak já už výsledky mam, ale vlastně z nich téměř nic nevím… šla jsem na ne kvůli možnosti DS a k překvapení všech vyšel pozitivní Patauuv syndrom (trisomie 13.chromozomu). Takže dneska AMC kvůli potvrzeni. Na ultrazvuku nic vidět není, tak z toho byli doktoři celkem překvapení. Takže jsem se AMC stejne nevyhnula. V pondělí už je urcite budeš mit a všechno bude dobry!!
@Naatali to si děláš srandu??!!! dyť T13 je na utz vždycky dobře vidět! co jsem tak četla a ty tvoje minor markery mi přišly jako úplně v pohodě..někde jsem dokonce četla, že ten fokus se už za minor marker nepočítá..a ty výsledky Ti přišly emailem, jak slibovali? můžu se zeptat, zda dopoledne nebo odpoledne a co tam bylo napsáno - bylo to v angličtině nebo češtině? a jaká byla AMC a kdy se dozvíš výsledky? moc mě to mrzí, že jsi musela stejně na AMC ![]()
Musim říct, že jsem z toho byla v soku. Když jsem pak koukala na projevy toho syndromu tak se mi nechtělo věřit, že by se to na utz nepoznalo, ale možného je vse. Volali mi až v pul paté odpoledne, ale rovnou geneticka ne ty co měli, takze bylo jasný, že se něco děje… mailem mi nic nepřišlo. Dneska jsem dostala závěrPrenascanu v češtině a vyfotila jsem si ten v angličtině. Písou tam, že u tohodle syndromu je větší šance falesne pozitivity. AMC proběhla v pohodě. Jehlička mi nevadí a ani to nebylo nic extra neprijemnyho. Snad nebudou zadne komplikace..Ty se tim vůbec nezatěžuj, všechno budeš mit dobre!!!
@Naatali drž se!! to bude určitě omyl, na tom utz by muselo toho být určo víc!!aha, já právě myslela, že když to nepošlou dopoledne, tak že kvůli časovému posunu už to nepošlou..mně v Podolí říkali, že mi dorazí email a ať to napíšu čitelně, když jsou to cizinci.tak nevím, odkud tedy mám očekávat výsledky..moc držím palce!!! a výsledky z AMC tuhle blbost určitě vyvrátí!!
Ahoj holky! tak už máme výsledky a jsme ok!!!
teď tu jen sedím a furt bulím jak ratlík a nejde to zastavit!!přeju všem spoustu štěstí a ať vaše miminka jsou také zdravá!!! a šťastná, a ať se nám hlavně narodí zdravá a šťastná!!!
Tak to moc o ochraně gratuluji!! A už si těhotenství uzivej. Já už mám dneska rychlo výsledky na ty tři hlavni chromozomy z plodovky a vse je OK! Spadl mi neskutecny kámen ze srdce a teď už snad bude všechno dobry. Jen jsem trochu zklamana z toho Prenascanu i když jsem o te falesne pozitivite věděla, nikdy by me nenapadlo, že to budu ja, protože je vazne mala. Ale hlavně, že to plodovka vyvratila!
Super!!!taky moc gratuluju!!! jj, taky jsem to četla, zrovna ta T13 jim vyšla falešně pozitivně víckrát - našla jsem si jednu studii v angličtině (za to falešně negativně tam neměli ani jednou
) ), a myslím, že jsem našla i jednu holku tady na emiminu, že jí také vyšla ta T13 falešně pozitivně. tak hlavně se teď dát psychicky do kupy a snad jsme si to zlé už obě dvě „vyžraly“ a teď už to bude vše jen ok!