Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den!
Ráda bych Vás poprosila o radu. Je mi 33 let. Mám za sebou 2 ICSI.
Při 1. ICSI – dlouhý protokol – 7 oocytu, 3 použitelné pro ICSI, z nichž vzniklo 1 embryo, které však ustalo ve vývoji 2. den po oplodnění.
Při druhém ICSI pan doktor zvolil krátký protokol, získali jsme 7 oocytů, všechny použitelné. Oplodněna byla 2 vajíčka, která se přestala vyvíjet ve stejnou dobu jako to první – 2. den po oplodnění. Můj přítel má špatný spermiogram: oligoasthenoteratospermie. U mě nebyla prokázána pravidelná ovulace.
Já jsem již jednou před 8 lety nechtěně otěhotněla (v té době šlo o jiného partnera). Rozhodla jsem se jít na interrupci (v 9 týdnu).
Genetiku máme oba v pořádku.
Po druhém ICSI nám bylo řečeno, že bychom měli uvážit dárce spermií nebo vajíček. Ráda bych se zeptala, co si o tom myslíte? Máme pořád nějakou šanci, že bychom měli vlastní dítě? Znamená to, že se k sobě nehodíme, a že není jiná možnost než změnit jedny z buněk, když se vývoj zastaví vždy druhý den po oplodnění? Kdyby byl problém ve vajíčkách, co by to mohlo být? Můžeme současný stav nějak zlepšit?
Máte-li podobné zkušenosti, prosím podělte se o ně. Moc mi to pomůže.
majdalenko,to je mrzuté,ale určitě bych bojovala ještě s vlastními vajíčky a spermijkama,ale nevolila bych IVF,zkusila bych jen nativ s minimální stimulací,a to 3.pokus-IVF schovala případně pro darované oocyty,a samozřejmě provést veškerá vyšetření,která jdou,držím palečky
Majdalenko moc mě to mrzí je to opravdu smůla. Jednou mi řekli,že vajíčko rozhoduje o životě embryjka 3 dny, potom už je to na spermijích jestli bude se dělit tak jak má . Takže být tebou tak zkusím imunologii, může to být opravdu jen silná imunita …držím palečky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.