Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den!
Ráda bych Vás poprosila o radu. Je mi 33 let. Mám za sebou 2 ICSI.
Při 1. ICSI – dlouhý protokol – 7 oocytu, 3 použitelné pro ICSI, z nichž vzniklo 1 embryo, které však ustalo ve vývoji 2. den po oplodnění.
Při druhém ICSI pan doktor zvolil krátký protokol, získali jsme 7 oocytů, všechny použitelné. Oplodněna byla 2 vajíčka, která se přestala vyvíjet ve stejnou dobu jako to první – 2. den po oplodnění. Můj přítel má špatný spermiogram: oligoasthenoteratospermie. U mě nebyla prokázána pravidelná ovulace.
Já jsem již jednou před 8 lety nechtěně otěhotněla (v té době šlo o jiného partnera). Rozhodla jsem se jít na interrupci (v 9 týdnu).
Genetiku máme oba v pořádku.
Po druhém ICSI nám bylo řečeno, že bychom měli uvážit dárce spermií nebo vajíček. Ráda bych se zeptala, co si o tom myslíte? Máme pořád nějakou šanci, že bychom měli vlastní dítě? Znamená to, že se k sobě nehodíme, a že není jiná možnost než změnit jedny z buněk, když se vývoj zastaví vždy druhý den po oplodnění? Kdyby byl problém ve vajíčkách, co by to mohlo být? Můžeme současný stav nějak zlepšit?
Máte-li podobné zkušenosti, prosím podělte se o ně. Moc mi to pomůže.
majdalenko,to je mrzuté,ale určitě bych bojovala ještě s vlastními vajíčky a spermijkama,ale nevolila bych IVF,zkusila bych jen nativ s minimální stimulací,a to 3.pokus-IVF schovala případně pro darované oocyty,a samozřejmě provést veškerá vyšetření,která jdou,držím palečky
Majdalenko moc mě to mrzí je to opravdu smůla. Jednou mi řekli,že vajíčko rozhoduje o životě embryjka 3 dny, potom už je to na spermijích jestli bude se dělit tak jak má . Takže být tebou tak zkusím imunologii, může to být opravdu jen silná imunita …držím palečky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď