Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky
chceme s manželem po krátké zkušenosti a po přístupu lékaře odejít z CARu ze Zlína. Vzhledem k manželově diagnoze AZOOSPERMIE (genetika zcela OK, urol.UTZ bez nálezu, HP nepovažují ve Zlíně za důležitý) zvažujeme dvě alternativy: fakultku v Brně a fakultku v Olomouci.
Jde mi o názor někoho kdo má stejný problém jako my s manželem. Díky moc
Doporučuju Olmik,FN dělá MESA/TESE zdarma,jinde stojí až 15 000,nevím,jak je to v Brně.Ale taky záleží,kam je to pro vás blíž.My máme po M/T 3,5r dcerku,pak se po čase objevila oligosp.,takže druhé čekáme z čerstvých
Tak vzdálenostně je to úplně fuk, tam i tam je to stejně daleko. Spíš mi jde o přístup doktorů. Rychlovyšetření urologa mě moc nepřesvědčilo o kvalitě a to už nemluvím o přístupu lékaře CARu. Ten podle vzhledu poznal, že manžel má hormony v pořádku… Asi podle toho, že má chlupaté ruce a hrubší hlas…
Ahoj a proč chceš jít do fakultky? Kvůli financím? Třeba v Brně jsou i jiné CARy samozřejmě i v Olomouci.
nene, o peníze nejde. Spíš mám pocit, že soukromé kliniky chtějí vytřískat peníze. UTZ manžela probíhal na dvakrát - poprvé doktor vůbec nedorazil a podruhé byl manžel hotový a vypadnut z ordinace asi za 10 minut, bez nějakého komentáře. Příčinou jeho neplodnosti může být hormonální nerovnováha (to mi potvrdil i Kočí) a oni mu neudělají hormonální profil a cpou nás rovnou na M/T. Tak co si o tom mám myslet než že chtějí vytlouct peníze?
Takhle doufám, že doktorům ve Fakultce půjde i o něco jiného než peníze - možná jsem naivní… ![]()
Navíc mám od dvou holek co jsou na tom stejně jako já (resp. my) info, že jsou spokojenější ve fakultce než ve Zlíně - bohužel jedna v Olmiku a druhá v Brně - tudíž jsem zase tam kde jsem byla a nevím na kterou stranu se přiklonit… ![]()
Ahojky.
Rozhodně Ti doporučuju soukromou kliniku UNICA v Brně. Před měsícem jsme tam s manželem úspěšně absolvovali ICSI. Původně jsme chtěli na FN Obilní trh, ale to mi moje lékařka nedoporučila. Prý tam s tebou zachází jako s kusem hadru. V Unice jsme byli nad míru spokojení. Až jsem byla překvapená tím úžasným, přátelským a lidským přístupem. Opravdu - doktoři hodní, ochotní, vše ti vysvětlí, sestry taky úžasný. Hned po první vstupní návštěvě ze mě spadl veškerý strach a obavy. Věřím, že díky této získané psychické pohodě se nám povedl hned první pokus. Mě i manžela při první návštěvě vyšetřili a podle výsledků nám sestavili individuální plán léčby. Opravdu moc doporučuji. Všichni tam mají naprosto profesionální a zároveň lidský přístup. A i s penězmi tam jednají narovinu. Dostali jsme ceník a návrh metod, které jsou pro nás vhodné. Určitě tam budeš moc spokojená, tak jako já, o to větší je šance, že se to povede. Držím pěsti
Ahoj,
doporučuji Sanatorium Helios v Brně. My jsme tam byli s manželem poprvé v roce 2007 a hned první pokus IVF byl úspěšný. Teď se snažíme o druhé ze zmražených embryí. Byli tam velice ochotní a myslím, že se opravdu snaží. Pokud by neměli dobré výsledky, tak by k nim asi moc pacientů nepřišlo.
Přidávám se k Dasule, jak jsem tu uz nekde psala, máme za sebou 2×IVF v Heliosu a 2× úspěšné napoprve. Se spermiemi to u nás taky nebylo moc valné,ale podařilo se. Velmi odrazuji od Obilňáku, jedna návštěva stačila ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.