Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky
chceme s manželem po krátké zkušenosti a po přístupu lékaře odejít z CARu ze Zlína. Vzhledem k manželově diagnoze AZOOSPERMIE (genetika zcela OK, urol.UTZ bez nálezu, HP nepovažují ve Zlíně za důležitý) zvažujeme dvě alternativy: fakultku v Brně a fakultku v Olomouci.
Jde mi o názor někoho kdo má stejný problém jako my s manželem. Díky moc
Doporučuju Olmik,FN dělá MESA/TESE zdarma,jinde stojí až 15 000,nevím,jak je to v Brně.Ale taky záleží,kam je to pro vás blíž.My máme po M/T 3,5r dcerku,pak se po čase objevila oligosp.,takže druhé čekáme z čerstvých
Tak vzdálenostně je to úplně fuk, tam i tam je to stejně daleko. Spíš mi jde o přístup doktorů. Rychlovyšetření urologa mě moc nepřesvědčilo o kvalitě a to už nemluvím o přístupu lékaře CARu. Ten podle vzhledu poznal, že manžel má hormony v pořádku… Asi podle toho, že má chlupaté ruce a hrubší hlas…
Ahoj a proč chceš jít do fakultky? Kvůli financím? Třeba v Brně jsou i jiné CARy samozřejmě i v Olomouci.
nene, o peníze nejde. Spíš mám pocit, že soukromé kliniky chtějí vytřískat peníze. UTZ manžela probíhal na dvakrát - poprvé doktor vůbec nedorazil a podruhé byl manžel hotový a vypadnut z ordinace asi za 10 minut, bez nějakého komentáře. Příčinou jeho neplodnosti může být hormonální nerovnováha (to mi potvrdil i Kočí) a oni mu neudělají hormonální profil a cpou nás rovnou na M/T. Tak co si o tom mám myslet než že chtějí vytlouct peníze?
Takhle doufám, že doktorům ve Fakultce půjde i o něco jiného než peníze - možná jsem naivní… ![]()
Navíc mám od dvou holek co jsou na tom stejně jako já (resp. my) info, že jsou spokojenější ve fakultce než ve Zlíně - bohužel jedna v Olmiku a druhá v Brně - tudíž jsem zase tam kde jsem byla a nevím na kterou stranu se přiklonit… ![]()
Ahojky.
Rozhodně Ti doporučuju soukromou kliniku UNICA v Brně. Před měsícem jsme tam s manželem úspěšně absolvovali ICSI. Původně jsme chtěli na FN Obilní trh, ale to mi moje lékařka nedoporučila. Prý tam s tebou zachází jako s kusem hadru. V Unice jsme byli nad míru spokojení. Až jsem byla překvapená tím úžasným, přátelským a lidským přístupem. Opravdu - doktoři hodní, ochotní, vše ti vysvětlí, sestry taky úžasný. Hned po první vstupní návštěvě ze mě spadl veškerý strach a obavy. Věřím, že díky této získané psychické pohodě se nám povedl hned první pokus. Mě i manžela při první návštěvě vyšetřili a podle výsledků nám sestavili individuální plán léčby. Opravdu moc doporučuji. Všichni tam mají naprosto profesionální a zároveň lidský přístup. A i s penězmi tam jednají narovinu. Dostali jsme ceník a návrh metod, které jsou pro nás vhodné. Určitě tam budeš moc spokojená, tak jako já, o to větší je šance, že se to povede. Držím pěsti
Ahoj,
doporučuji Sanatorium Helios v Brně. My jsme tam byli s manželem poprvé v roce 2007 a hned první pokus IVF byl úspěšný. Teď se snažíme o druhé ze zmražených embryí. Byli tam velice ochotní a myslím, že se opravdu snaží. Pokud by neměli dobré výsledky, tak by k nim asi moc pacientů nepřišlo.
Přidávám se k Dasule, jak jsem tu uz nekde psala, máme za sebou 2×IVF v Heliosu a 2× úspěšné napoprve. Se spermiemi to u nás taky nebylo moc valné,ale podařilo se. Velmi odrazuji od Obilňáku, jedna návštěva stačila ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď