Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, zkušenost s tím nemám, ale dle překotných reakcí bych ti možná poradila zeptat se tady:
http://www.rodina.cz/diskuse250.htm
Vycházím z toho, že je tam jen jedna diskuze, takže přehlednost nic moc, ale pro rychlý dotaz nejspíš tak akorát ![]()
Amabilis díky, zkusím se tam poptat, tady se mi zdá, že jsou to všechno takové uzavřené debatní kroužky a když mezi ně nepatřím, tak co by se kdo namáhal ![]()
na celém emiminu není nikdo, kdo zná CAR v Motole a Podolí?
Ale koukala jsem na rodinu, že se to tam řeší. Tak třeba ti to pomůže ![]()
mamčababča ahojky, ono je to těžký postřehnout nové diskuze, víš. Je jich fakt hodně a většinou jsme v nějaké té diskuzi.
Já si tedy osobně nemůžu vynachválit Motol, kam chodíme už přes 3 roky. Jsou vstřícní a hodní ![]()
Ale znáš to, každá má jiný názor a to neznamená, že jsou naprosto špičkový, nebo že nenajdeš taky negativní názor.
Od nás z diskuze tam chodíme asi tak 3-4 a nemůžeme si stěžovat ![]()
Máš něco, co by tě zajímalo konkrétně? Podolí neznám.
gedi
zajímá mě třeba jestli tam fungují i o víkendu, když třeba ovulace vyjde na neděli a jak se tam čeká, když jsi objednaná, v Podolí prý klidně i 3 hodiny, což se mi např. u mého gynekologa nikdy nestalo a to se tam ani nemusím objednávat ![]()
Mamčobabčo fungují tam i o víkendech, jelikož IUI, OPU, ET, KET nemůžeš ovlivnit. Sice tam slouží asi jen jeden doktor, ale fungují ![]()
Co se týká čekacích dob, tak objednaná musíš být pokaždé. Přeci jenom je to rozdíl gyn dr. a reprodukční centrum. Myslím na počet osob, v centru je jich daleko více.
A čekačky jako takové. Zatím se mi nestalo, že bych při konzultacích atd. čekala nějak výrazně dlouho. Ale záleží na tom, když třeba tvůj dr., který tě má na starosti nemusí třeba k naléhovému případu nebo není u porodu. Je fakt, že pokud můj dr. nemohl, tak mi z centra volali a přeobjednali mě a omluvili se a vysvětlili důvod, proč schůzka nejde.
Pokud jdeš na UTZ, tak to jsou čekací doby delší. Holky tam chodí od 7hod a dr. přichází tak kolem 8hod nejdříve. Takže je fakt, že si můžeš počkat. Ale zas to záleží kolik je na ten den holek. A to asi neovlivníš. Je fakt, že tam chodí i holčiny bez objednání a neměli žádný problém, aby je vzali. Takže toto je asi nejhorší. Ale člověk to podstoupí a není to nic hroznýho. Pak to běží jako na drátkách ![]()
Víš, každá máme vždycky jiný názor a každá se setkala s jiným přístupem. Takže neznamená, že MOtol je naprostá jednička a znám i holčiny, které měli špatné zkušenosti. Ale my co tam zatím chodíme, tak si fakt stěžovat nemůžeme. Vždycky je to příjemné.
Byla jsem na ET a OPU skoro vždycky o víkendech a je to fakt pohoda. Méně lidiček a se sestřičkama jsme si skvěle popovídali a tuším, že u prvního IVF jsme vařily i polívku
Tedy obrazně.
A vy už se chystáte někam do CARu, nebo jsi u svého gyn dr. Navíc můžeš vždycky přejít do jiného CARu, když se ti ten kde se zaregistruješ nebude líbit. I toto holky dělají. Držím pěsti při výběru.
Věřím, že to rozhodování není jednoduchý ![]()
A jak je to s parkováním u nemocnice v Motole? Přece jen pojedeme od ČB a tak je auto nutné.
Ahoj já bydlím kousek od Motola ,určitě tam ve vnitř někde zaparkujete to jo chce to jen trošku trpělivosti ,ale nestalo se mě že bych tam nezaparkovala ,každý den jsem tam jezdila celý měsíc za tatou .Musíš akorát počítat s parkovným že zaplatíš asi pul hodka zdarma pak 30 kč za hodinu myslím že tak nejsem si jistá všude se platí jinak .
Příspěvek upraven 27.11.11 v 23:30
tak jsem nakonec zvolila Brno a Reprofit, ale ještě není všechno uzavřené, každopádně děkuji moc za cenné rady ![]()
Motol nikdy vice… po roce dochazeni do motola, trech IUI a jednom IVF jsem zasla za mou obvodni lekarkou a domluvila se na laparoskopickem vysetreni delohy, vejcovodu a vajecniku… vec, ktera mela probehnout v motole jako jedna z prvnich, jelikoz jsem potratila a duvodem byl zanet obalu, takze bylo velke riziko srustu… za vic jak rok mi toto vysetreni v motole nikdo nedoporucil a ja si o nej musela rict jinde. Vysledek vystreni je ten, ze IUI bylo neuspesne, jelikoz mam srusty na vejcovodu (mam jen jeden, o druhy jsem prisla pri mimodeloznim) a je nepruchodny a na deloze jsem mela nejaky utvar, ktery byl pro laparo odstranen, ale zpusobil to, ze IVF bylo tez neuspesne. Zvazuji, ze na motol podam stiznost, jelikoz nas zbytecny rok dojizdeni do motola a absolvovani nesmyslnych pokusu stal pres dvacet tisic a nikoho tam nenapadlo zjistovat pricinu neuspesnosti… motol nikdy vic… navic IVF melo take prapodivny prubeh… ztratili jsme veskerou duveru v tento ustav
Ahoj, chodila jsem do Gennetu v Praze, kde dost zanedbali peci …ale to nebudu tady resit..kazdopadne jsme presli do Podoli a nemohu si to vynachvalit…cekaci doba je max do 15 min po objednani…samozrejme ze pokud se neco deje a lekar musi dat prednost vaznejsimu pripadu tak si asi pockas o chvilku dele, ale ja to zazila z te druhe strany, ze jsme tam prisla s nahlym krvacenim a okamzite me vzali na radu…jinak vsichni jsou velmi vstricni a uzasni.....jsem tam opravdu nadsena, jediny nedostatek je asi pocet luzek, ktery maji k dispozici…jen tri luzka pred salem…ale kdyz na to prijde a je vic zenskych tak je ulozi do ordinaci a pod.....a hlavni vyhoda…je to nemocnice…kdykoli se neco deje tak se o tebe postaraji na gyn. odd…fakt sem spokojena a nikdy sem se na IVF odd nesetkala s hromadou lidi…tak dva tri, pary maximalne…pusobi to na me tedy lepe nez napr. v gennetu, kde nas bylo mraky…cekaci doba silena…a zadna nasledna pece…a informovanost…ale je to asi nahoda na koho clovek narazi.....kazdopadne Podoli doporucuji
…jo a kdyz sme potrebovala tak i v sobotu a o svatky funguji…
Začala jsem jezdit jsem do Motole loni a naše skleněnka se povedla hned na první pokus.A zkušenosti mám dobré až na jednoho lékaře.Ale pokud to miminko fakt chceš jsi schopná vydržet skoro vše.A parkování???Nic moc.Držím pěsti,ať to výjde. ![]()
Ahojky,
já chodím do Podolí uz rok,k panu doktorivi Darebnému a nemuzu rict nic negativniho je skvely! Krom cekaci doby, kterou jsem bohuzel zatim vzdy zazila delsi, jsem se tam zatim nesetkala s nicim negativnim.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Holky, napište mi, prosím, svoje zkušenosti s centry IVF v Podolí a v Motole, díky