Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
dobrý den chci se zeptat má někdo zkušenosti se Sanusem v Pce …chci podstoupit umělé oplodnění poradí mi někdo co vše a jak to probíhá děkuji moc
Ta diskuse už tu někde běží. S umělkem ti neporadím, ale jinak si je tam nemůžu vynachválit. Jeden čas jsem tam dojížděla za svým gydr. - dr. Provazník.
Tu diskuse: https://www.emimino.cz/…ubice-44144/
AHOJ JÁ JSEM SLYŠELA OD MÉHO ŠÉFA ŽE JE TO TAM ÚŽASNÝ A ONO JE I NĚCO JINÉHO NEŽ UMĚLÍ OPL.?
Jani - já tam jezdila jako normální paciet bez potíží. Prostě jsem nechtěla měnit gynekologa, takže jsem za ním dojížděla do Sanusu.
Ahoj,já tam byla před 3 lety a ted znova.máme 2 letou holčičku a chceme druhé.nebyla jsem sice na umělém opl.ale jen na inceminaci.ta je uplně v pohodě,nebolí a není to nijak složité.Jinak Sanus celkem v pohodě,příjemný sestry i doktoři.
Takže Sanus můžu doporučit a určo ti vše vysvětlý a pomůžou.Držím palečky ![]()
Ahoj holky,
my právě v pardubickém Sanusu začínáme. Máte někdo čerstvé zkušenosti či zajímavé poznatky?
A mohla by si trochu rozvést, proc se nedaří? Jakou máte anamnézu, co s vámi zkoušeli? Co bys třeba změnila nebo doporučila? Ono asi každý to má nakonec jiné, tak těžko radit univerzálně a příroda je příroda.
Mrzí mě, že se nedaří tak dlouho, to už asi máte za sebou nějaké IUI nebo IVF?
My máme trable s pomalými spermiemi, snažíme se 2 roky, asi budem muset ICSI.
Máme za sebou neúspěšné 2 IUI, 1 IVF+ICSI+PK, mám nepravidelnou ovulaci-ale po lécích je to OK, manžel OK - nadprůměr. Věk 35.
Hmm, tak to neúspěšné ivf mě mrzí i děsí, ale už nám tam doktorka říkala, že ne vždycky to první vyjde, že poměrně často spíš druhé. To se asi nyní chystáte, viď.
Chystáme se na druhé ivf, ale nevím, za jak dlouho můžeme jít znova z hlediska pojišťovny. Ale je to záhul na tělo, psychiku i peněženku. kéž by to vyšlo.
Jinak při iui jsme měli prý vynikající výsledky, ale nepodařilo se. IUI moc nevěřím, jen tam jen 10% šance.
Tak to vám asi poradí v centru, nám tuším Sexuolog v Praze říkal, že se na ivf může 2× za rok. V diskuzích holky uvádí, že můžeš jít po 2-3 cyklech proběhlých na další, ale jak na to koukají v pojištovně fakt nevím.
Jaký myslíš výsledky - pěkný spermiogram, folikuly? Nebo se vám něco uchytilo? Jak měří výsledky IUI, pokud se nepovede?
U IVF je to prý kolem 30-35%, ale také se statistiky různí i dle toho, co a jak kde uvádějí.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.