Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
,obrátila jste se některá z vás na centrum asistované reprodukce Sanus v Pardubicích?Já jsem po prvním IUI,jak jste na tom vy? ![]()
Já tam chodila jako běžná pacientka, protože jsem tam měla svého gyndr. Takže s IVU zkušenosti nemám, se Sanusem ano - pokud by jsi potřebovala něco vědět.
Ahoj Potápko
,díky že si napsala.Myslela jsem jestli se někdo neozve kdo podstoupil IUI,že bych si vyměnila názory.Ale vypadá že jsou holky v pořádku.
.Každopádně díky že si písla ![]()
Já jsem první IUI podstoupila v Ostravě minulé úterý a ted jen musím čekat.Vůbec to nebolelo akorát jsem měla tlak v břichu.Držím ti palce!
Ahojky
tak to jsme na tom téměř stejně.Já minulé pondělí,měla jsem zas pocit takového tepla v bříše.Jak se ted cítíš?Mě od čtvrtého dne bolej prsa a od pátého uplně fest,myslím že do 28.6. mě asi upadnou…
a to nepřežije muj manžel
.Taky bereš Duphaston na 10 dní?
Já právě nemám vůbec žádné bolesti,ani prsa mně nebolí tak je to asi špatné znamení.Kdy si budeš dělat test?Neberu žádné léky,doktor říkal až když to dostanu.
Neboj,mě bolej vždy prsa před ms,jen mě udivilo že už 10-11dní před ms,ale přikládám to tomu Duphastonu.A s tima lékama,nemohla jsi to poplést?Co vím tak se vždycky nějaký berou,takle jak si píšu v jiných diskuzích tak akorát že holky berou jiný,taky mě překvapilo že je třeba nemaj vysazovat???Ještě si píšu s holkama na -Snažilky,Snažilky s problémy,IUI poprvé,komu pomohlo…jukni na to.
Jo jinak to mám dostat příští pondělí,tak jestli se testnu hned v pondělí,nebo jestli vydržet pokud to nedostanu.Co ty a test.Škoda že se to podle nějakýho testu nedá zjistit už dříve vid? ![]()
A není to nějaké divné že neberu žádné léky,ted jsem stoho nějak zmatená?Já to mám dostat přes víkend,tak zkusím testnout v pondělí stebou.Musíme to vydržet,je to ještě brzy že na test?
Spáčo,ted ještě určitě,leda z krve se to pozná dřív ale i tak po 10dnech po ovu,ale to stejně ještě nemáme.A před IUI píchala sis Pregnyl
?Ten prý když se testuješ dřív,vykáže ti tehoteství na testu ikdyž to není pravda.Abych byla upřímná,je mi to taky divný s těmi léky,mě by to asi vrtalo hlavou,nezkusíš zavolat do Sanusu?Taky mi je divný že uspěšnost IUI je jen 15-20% když je stříknou tak daleko vid?Myslela bych si že by to mohla být třeba 80ti %šance.Pamatuješ si kolik ti stříkli spermií?My máme horší spermiogram,tak jen 17milionu,ikdyž takhle se to zdá moooc
,ale jsou holky co maj třeba 30milionu. Jsem ráda že si se ozvala,že si s tebou mužu vyměnit názory ![]()
Gábi nepíchala jsem si nic ,jen jsme jezdili jestli mi roste vaječník mám totiž jen jeden.Doktor říkal že by mi radši doporučil IVF,ale na to nemáme peníze.Prosím odkud si,my jezdíme do centra Ostravě.Tak si myslím ,že nemám šanci.Ty spermie fakt nevím,ale manžel je má v pořádku.Jsem taky moc ráda že mi odpovídáš?Máš už nějaké dítě? Mám už pětiletého tak se snažíme o druhé.Jak příjde ze školky domů,tak pak už nemám šanci psát.Musím ho potom nějak zabavit,aby nechodil k netu.
To je milé,to máme trošku podobný osudy.Mám taky 5tiletou dcerku,mám ji na svý fotce,převléklou za čarodějnici…ta fotka je z páléní.Bere ted antibiotika tak jsem s ní pár dní doma.Jinak je docela v tomhle směru samostatná,docela i v její přítomnosti mužu být u pc,nechá mě a hraje si.Do Sanusu jezdíme do Pardubic,tam jsem taky bydlela od narození,ale s manželem jsme se přestěhovali,je to už 2.5roku do Přelouče,takže i tak to není do Sanusu tak strašně daleko.My zrovna tak na IVF nepujdem,mě to teda trápí když se nad tím zamyslím,právě taky z duvodu finančních.Ještě bych tak zvládla jeden dva pokusy,kde si doplácíš to ostatní ale pak ani ránu.První dcerka se nám povedla normálně po pul roce snažení,je v březnu 2005 ale ted už rok a pul prášky neberu a nic.A to jsem si myslela aby detí byly od sebe 3-4roky,nakonec budu ráda jestli se to stihne než pujde malá do školy.Divím se že ti vubec nezvedaj šance podáváním nějakých léku-hormonu,já vlastně ted ten Pregnyl mám už podruhé,poprvé bez IUI a to mi dr říkala,pokud je manžel v pořádku že už ms nedostanu…taky bohužel smula.Taky touží tvuj syn tak po sourozenci?Kristy je jak jatá ![]()
Tak jsem tu zase,syn ted uklízí puzzle.Jsem fakt ráda že si píšeme,protože máme fakt trochu společného.Syn se nám podařil po dvou rokách snažení přirozenou cestou,ted se snažíme už 4 roky.Měl se též narodit v březnu,ale 9 dní jsem přenášela,tak se narodil 5 dubna.Možná jsme ti naše děti zplodili ve stejnou dobu.Měla jsem blbou dokt.která měla plno lidi a vůbec nestihala a to měla jen úterky od 12 -14h.Pak jsem přešla k nám na vesnici doktorovi,ordinuje i v Hlučíně a u nás je pondělí a čtvrtky.Až ten mmě poslal na profuknutí vaječníků do Opavy,a do Bohumína na laparoskopiji a tam se to zjistilo že mám fukční jen jeden vaječník.Pak jsem dostala nějaké léky na vyvolání ovulace,a stále nic tak pak nás poslal do centra do Ostravy.Jsem ráda že se můžu někomu vyzpovídat ze stejným problémem.Moji rodiče o tom neví ,zatím jim to nechci říc.
Ahoj,no jo to jo,mohly se pomalu narodit i ve stejný den,já jsem taky přenášela ale jen 3dny.Já naštěstí doufám teda jsem v pořádku,ovulace,ultrazvuk vajíčka to je vše v pořádku
ale zas máme bohužel horší spermiogram.Teda podle doktorky není zas tak zlej že by se to nemohlo nikdy podařit,ale vzhledem k věku je mi 35 tak že nemužu třeba další dva roky čekat jestli se náhodou zadaří.Jsem ráda že to s tebou probírám,jeden čas už byl ze mě manžel trochu na nervy
že nemluvím o ničem jiném.Stejně jsou to strašný ceny za umělý oplodnění co?Jak si domluvená v Sanusu kdyby se ti nepovedl tenhle pokus IUI,tady ho udělají hned druhý měsíc,naštěstí,kéž by to nebylo třeba vid?
Mě ale fakt udivuje,když se jakoby léčíme ve stejným centru jen v jiným městě,že nemají stejný postupy.Nechápu že ti nezvyšují šance,někdy mám pocit že je to vše trochu byznys,z umělého oplodnění je víc peněz,co myslíš?
Gábi já jsem sice mladší,ale též mi tikají bioligické hodiny.Myslím si že už mám taky nejvyší čas na druhé dítě,a uvažujem ještě o adopci kdyby nám to nešlo.Doktor mi ale řekl že mám ještě počkat.Je to fakt divné že mi nic nedal,a řekl mi až to dostanu tak se mám objednat že mi napíše tabletky a bude mně sledovat jak se s tím tělo bude vyrovnávat.Nemyslel třeba potom ten pregnyl.No řeknu ti že ten doktor na mně vůbec neudělal dobrý dojem.Taky jsem o Ostravě četla špatné reference,že jenom tahají s lidí peníze.Jinak to nejde musíte podstoupit IVF,nachystejte si 20 000kč.A to bys nevěřila to nám fakt doktor potom řekl.Až jsme to odmítli protože je to moc pěněz,tak nám pak nabídl to IUI.Manžel chodí do práce je noční hlídač,ale já jsem doma a starám se o nemocného tchána.Je to fakt dnešní době hodně o pěnězích,každý na to nemá.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.