Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
mi v Gennetu hned na první konzultaci řekli, že IVFko na lécích a úkonech neplacených pojišťovnou vyjde na průměrně 20tisíc ![]()
No Ish, otázkou je, co mysleli, že je v tom zahrnuto..
Cenu prášků/injekcí neznám, ale třeba ICSI nepotřebujeme (dle zprávy spermiogramu) a to už je 7000…
Lolalu však píšu průměrně. U každého to bude jinak - podle toho, kolik a jaké léky, jestli se bude zamražovat, jestli prodloužená kultivace, etc. etc.
to se prostě dopředu říct nedá (a asi je lepší být připravený na tu „horší“ variantu, že to bude stát víc, a pak být příjemně překvapený)
Ahoj lolalu,
ja jsem napr.platila 12 000 a to jsem mela metodu ISCI a prodlouzenou kultivaci a jen za leky jsem dala 7 000. Ale nezbylo mi treba vubec nic na zamrazeni, tak na tom jsem zas usetrila. Takze 20 tisic to byt opravdu nemusi a ted to nemuzes vedet kolik budes platit, to uvidis az po odberu vajicek, co ti rekne embryolog a na leky se priprav, ze to je minimalne 5 tisic. Drzim ti moc palecky a jestli mohu radit, pokud to pujde, vem prodl.kultivaci,prijde mi, ze to mas vetsi uspesnost, i me se stal zazrak a jsem tehotna po 1.IVF (PK a zavedeni 2 embryii i metoda ISCI, i kdyz nebyla nijak nutna).
jinak ICSI je na zvážení, protože jsou holky co se jim i přes dobrý SPG nic neoplodnilo
kolem 20 000…
doplatky za léky,ICSI,prodloužená kultivace,mražení embryí…
Vyhrabala jsem ceník z loňska: my platili 28 tisic klinice, základní isci 9900, za kazde embryo navic 1100, pro nas tedy + 5500, prodlouzena kultivace 4400, asistovaný hatching 4400, zmrazení 4400. Mimo to léky pokud si vzpomínam cca 5000. Takze zhruba 35 tisic celkem.
Jindřiš píše:
jinak ICSI je na zvážení, protože jsou holky co se jim i přes dobrý SPG nic neoplodnilo
Ahoj tak sama mužu říct ,že už bych do ivf bez ICSI nikdy nešla ,mě ho rozmluvili i embrioložka a z 12 vajec ani jedno oplodněné a přitom vše bylo ok všechny testy hodnoty .To zklamání za ty ušetřené peníze nestojí .Nech si oplodnit aspon něco .
souhasim s jindris, my meli taky ok spermie, ale stejne jsem do toho sla a stalo to za to
No ono záleží dost taky na tom, jak to bude probíhat a kolik budeš mít vajíček.
Např. my jsme měli PK + ICSI. Za PK se připlácí (v našem případě myslím 5500), ICSI stálo nějakých 8000 za 9 vajíček a každé další oplodněné vajíčko stálo 1000 Kč. Já jsem měla zralých 19 vajíček a nechala jsem je oplodnit všechny - takže jen za toto jsme dali dalších 10.000 navíc. Nás tedy celkem IVF vyšlo na 33.000 tisíc, ale jak říkám, kdybych měla míň vajíček, bylo by to minimálně o těch 10.000 míň.
Ještě doplním: Z těch 19 vajíček se chytilo 17, po PK jich zbylo 8, 2 zavedeny, 6 zamraženo. No a z těch dvou zavedených mi zůstalo jedno a teď je se mnou už 33 týdnů. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit, kolik si mám cca připravit na IVF? Nevyšly nám IUI, takže to bude první pokus, tzn. hrazený pojišťovnou. Vypadá to, že u mě je problém s ovulací, reakce na Clostilbegyt dobrá, manžel má spermiogram v pořádku.
Kolik jste doplácely - za stimulaci a tak? Chodím do Gennetu, ceník mají sice na webovkách, ale ceny za prášky tam nejsou.
Jak dlouho Vám pak trvalo schválení pojišťovnou?
A kdy se začíná se stimulací - klasicky první den cyklu?
Vím, že mi všechny tyto informace dá doktorka, ale nejdříve má volný termín za 3 týdny…