Začátek dlouhého protokolu

10
9.6.10 21:11

Začátek dlouhého protokolu

Ahoj holky,
dnes jsem byla v Caru jsem 19.den cyklu a nasadili mě nosní sprej - Synarel. Ještě dobírám antikoncepci Cilest. Mám počkat na 1. den menstruace a pak se dostavit. Nevíte někdo co bude dál? Děkuju za každou radu. Je to moje první stimulace. Samuelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1280
9.6.10 22:18

IVF
Ahojky, začala jsem 16 DC cyklu s norethisteronem, 1 tbl/denně 10 dní , za 2 dny jsem dostala menstruaci a začala jsem si stříkat 2× denně synarel do obou nosních dírek 1 střik, po 10-ti dnech mi přidali puregon ráno 100 a večer 75 jedn. + dál synarel, celkem 8 dní, doplatek cca 4 tis., v pátek jsem byla ubytovaná a v sobotu jsem vše vysadila a večer si píchla injekci na vyvolání ovulace, v pondělí ráno bylo OPU , odebráno 17 vajíček , z toho 12 zralých, všechny oplodněny jen IVF , ICSI jsme si nedávali vzhledem k dobré kvalitě spermií, jinak by se připlácelo za 6 embryí 8 tisíc, ve středu bylo všech 12 živých a dařilo se jim dobře , takže jsme si zaplatili prodlouženou kultivaci za 3,5 tis.další den jich zbylo 9 , zavedli mi 2 a 7 jsme nechali zamrazit…v šestém týdnu těhotenství to vypadalo na dvojčátka, ale v osmém týdnu se jedno přestalo vyvíjet, ted jsem v 32 týdnu a daří se nám fajn, přeju hodně štěstíčka celkem nás to vyšlo kolem 13tisíc, ale nedávali jsme si ICSI za 8 tisíc a AH za 3,5 tisíce…takže jsme ušetřili…přeju brzy dvě čárky … :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
11.6.10 21:43

Pro nikollen :
Tak to velice moc blahopřeju a držím palce.
Taky děkuju moc za odpověď. V současné době ještě přesně nevím jak to se mnou bude dál. Vždycky mě řeknou, nebudeme vás tím dál zatěžovat - další věci si povíme na další schůzce. Je to pro mě děsný. Pracuju v nemocnici jako zdravotní sestra. Mám úplně nepravidelný služby - noční, denní. No a oni mě řeknou jak to teď dostanete tak zavoláte a druhý den hned dojedete. Nejvíc se opravdu stresuju jak v práci. Jak časté byly tvoje návštěvy od poslední menstruace? A ještě jsem se chtěla zeptat jestli jsi měla neschopenku? U nás ta cena bude určitě vyšší, protože máme špatný spermiogram. Měj se..... :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
11.6.10 23:21

no musím říct, že časově to bylo hodně náročné…a jak správně tušíš, vždycky tak nečekaně…taky jsem pracovala na tři směny a brala si dovolené, naštěstí mi v práci mistrová nědělala problémy…no nakonec jsem měsíc před ET šla na nemocenskou, vzhledem k tomu, že jako diabetička, která musela být převedená z PAD na inzulín, tak mi můj závodní doktor zakázal práci v noci…takže dovolené pak řešil jen můj tehdy ještě přítel, nevynechal ani jednu návštěvu CARu…dojížděli jsme do Olomouce..cca přes hodinu cesty autem, s cenou je to různé…některé úkony, které nám byli nabídnuty se mi zdáli zbytečné a protože jsem se o tom na netu dozvěděla hodně předem, tak jsem odmítla ty které podle mě nebyli nezbytné…záleží opravdu jen na tobě jak to v danou chvíli budeš cítit…je fajn, když víš, co tě postupně bude čekat..ikdyž jen z netu…přeju ti abys to hlavně časově zvládala…a hlavně zůstala v pohodě :wink: musíš věřit, že se to povede, držím ti palečky…krásný večer :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
6.8.10 10:19

pro nikollen

Ahojky, jsem tu nováček a při pročítání jsem narazila na teb. Můžu se taky na něco zeptat?? Taky chodíme do polanky, v sobotu začnu brát norethisteron, ale 1tbl/3×denně, po dobrání KO a pravděpodobně nasadí stimulační hormóny. Sestřička mi sdělila, že si s sebou máme vzít cca 7tis. Ale dočetla jsem se na netu, že jsou i léky hrazené pojišťovnou. Probíral to s tebou někdo, nebo ti naordinují co chtějí? Ten puregon ti píchali v ordinaci nebo sama? Mám hlavu jako balón jak se vše snažím pochopi a zapamatovat. Obávám se, že něco popletu. Děkuji za odpo. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joanee
6.8.10 10:51

ahojky Kaci,ja jsem taky chodila do Polanky,tez nam sestricka rikala o tech sedmi tisicich,ty platis v pripade,ze si vyberes nake jine hormony,nez plati pojistovna.Ja jsem mela synarel(sprej do nosu) a fostimon horm. injekce a platila jsem jen synarel 60 kc,jinak jsem u VZP.Fostimon jinak davka stoji cca 900 a ja jich mela 10.Jsi z Ostravy? Klidne se zeptej na dalsi veci ktere te zajimaji :-)

• Citovat
  • Upravit
180
9.8.10 09:06

pro joanee

Ahojky Joanee, děkuji za odpověď :-) Jsem z Ostravy. Příští pondělí jdu na kontrolu a pak rozhodne pan dr. jestli začneme stimulovat. Na výběr mi zatím hormony nikdo nedal, jen mi sestra řekla, že si mám vzít cca těch 7tis. s sebou. Fostimon ti píchala sestra nebo sama? Jinak jsem u české průmyslové pojišťovny (bývalá hutnická). Píšeš, že si chodila do Polanky, můžu vědět jak jste dopadli?
Já mám za sebou hysteroskopii, hydrolaparoskopii, hormonální profil mám v pořádku, manžel spermiogram v pořádku a v čem je problém nám nikdo neřekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joanee
9.8.10 12:48

Ahojky Zoiči,no mi jsme dopadli skvele nastesi,povedl se nam hned 1. pokus a kazdou chvili budeme mit Amalku a Anetku :-D (37 TT)
No,me se sestra taky na ty injekce jake chci ptala,az jak jsem si pro ne sla,Injekce mi pichal manza ja jsem srab :nevim: . Ale ten fostimon se muze i do stehna,kde si vidis, kdyby jsis to dokazala pichnout sama… ja se tak rozhodla kvuli penez, radsi prezit par vcelicek ( ja jich mela 10 celkem),a zaplatit si treba prodlouzenou kultivaci… Jinak si myslim,ze se sestrama se da domluvit,nekde at nemusis daleko jezdit.Odkud jsi,ja z Hrabuvky.
Jeste jsem si vzpomela jsem u VZP paaaa

• Citovat
  • Upravit
joanee
9.8.10 12:57

Nas pribeh.....(puvodne to melo jiny zacatek,tak proto to zacina tak divne :cry: ,ale prepisovat se mi to nechce..
Manzel pres kamose zjistil,ze fertimed z olomouce bude mit pobocku i v polance(kousek od Ostravy) .Objednali jsme se tam a to uz potom slo vsechno dost rychle.Dostala jsem na mesic antikoncepci,aby si vajecniky dali na chvili oddych,vsechno nam pan doktor vysvetlil.Uz jsem s toho mela lepsi pocit,ze se uz nekam pohnem a ne porad jen vysetreni(myslim,ze nektere byli zbytecne).Po dobrani antikoncepce jsem sla 3. den menstr.na krev.Potom jsem zacala brat synarel,takovy sprej do nosu,k nemu se potom pridali injekce na rust vajicek,vybrala jsem si fostimon,ten se picha do svalu,manzel mi je satecne pichal:) ,sama bych to nedokazala zmacknout,jsem straspytel,fostimonu jsem mela 3 ampule v 1 davce,pichali jsme je 10 dni,nastesti folikuly rostly krasne. Na ultrazvuky a odbery krve jsem chodila docela casto i trikrat za tyden, ale nastesti jen do polanky.Kdyz byly folikuly dost velke,tak me objednali do olomouce na odber.Jeli jsme tam s manzelem oba ve ctvrtek,doktor me prohlidl a sestricka nam dala injekci(nejakou na uvolneni vajicek),kterou mi manzel pichnul 36 hodin pred odberem vajicek,to musi byt presne na hodinu!Zustali jsme radsi,ubytovani v olomouci,protoze by se mohlo stat,ze by se vajicka uvolnila driv,tak jsme radsi neriskovali tu cestu do ostravy a zpet,jeste ted,kdyz ta dalnice mela nekdy az -7 stupnu. Je to asi fakt lepsi,zustat v klidu a moc zbytecne necestovat.V sobotu rano jsem sla v 5 rano na punkci(odber vajicek),mela sem trosku strach,bylo to pod narkozou,tak to bolelo az pozdeji asi dva dny,ale dalo se to vydrzet,dost jsem spala.. V pondeli jsem jela na kontrolu jestli je po te punkci vsechno dobre, mela jsem akorat nejakou tekutinu za delohou,ale ta se asi vstrebala,protoze s tim nic pan doktor nedelal.Rekl nam,ze vajicek bylo 21 a navrhl nam ,ze oplodnime (metodou ICSI) 12 vajicek a 9 muzem darovat(Tim nam jako protisluzbu nepocitali 8000 za ICSI,).Nechali jsme si udelat prodlouzenou kultivaci,Az ve stredu mi zavedli 2 nejlip se vyvijejici vajicka,to jsem lezela v posteli prisla doktorka vsunula mimisky takovou dlohou trubickou,to vybec nebolelo a trvalo asi 3 minutky,pul hodky jsem lezela s nohama nahore,potom jsem jeste lezela asi 3 hodky.Byli jsme s manzelem ubytovani primo ve fertimedu v Olomouci(po embrio transferu je taky lepsi tam zustat a zbytecne necestovat). Navic jsme si nechali udelat asistovany hatching( fak nevim jak se to pise,ale je to nariznuti,toho embria,aby se mimi lepe uchytilo a nemelo s tim tolik prace:). Ted jsem doma v klidovem rezimu(delam jen to co mam rada a hlavne nezvedam nic tezkeho!!) Vcera to bylo 12 den od IVF Tak jsem rano vyskocila z postele a bezela se sklenickou na zachod a na tom testu byly dve carky!! Sice ta jedna slabsi(mirne) ale byla! Dneska rano jsem ho delala znovu a carka byla silnejsi a na zitra mam nachystany dalsi papirek!! Manzel uz se me ptal jestli si ten test budu delat kazdy den:-D,ale mam z toho dobry pocit!! Jeste aby se mimisek zabydlel v deloze a ne nekde jinde:-( Holky, nebojte se,mi jsme statecne,mi to zvladnem! Jen tak pro info(mohlo by vas zajimat) Ja mam asi 10 kilo navic,25 roku,Asi 7 let jsem kourila,prestala jsem az 2 mesice Pred Ivf ,a tohle je moje prvníIVF !!Takze se niceho nebojte,jednu to proste musi vyjit!
A finance,vyslo to asi na 12 000,bez ubytovani a benzinu.
Drzim vsem pesticky!!!

• Citovat
  • Upravit
joanee
9.8.10 13:07

Zoici,tady to mas napisane co a jak delali s nami  :mavam:

• Citovat
  • Upravit
180
9.8.10 21:17

joanee, taky jsem z hrabůvky 8-) Jestli to dobře chápu, to co si zažila se stalo někdy v zimě, když si ve 37tt :lol: No taky bych chtěla příběh se šťastným koncem. U nás to je tak, že já jsem nekuřák, manžel kouří, ale mě je kapánek víc než 25 :mrgreen: No uvidíme v pondělí, budu tady informovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joanee
11.8.10 14:10

Ahojky Zoici,jj mi zacali v rijnu a v prosinci uz jsme vedeli o nasich drobeccich :-) Drzim pesticky,at se taky brzy dockas //,
Uz se tesim na novinky v pondeli paaaaaaaa :mavam:

• Citovat
  • Upravit
180
12.8.10 10:21

joanee, tak kdy se mají holčičky vyklubat?? my máme doma už skoro 9ti letou.je to naše zaltíčko, sluníčko a moc by si přála sourozence. je takový ten pečovatelská typ. tož po kontrole budu informovat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joanee
12.8.10 11:04

Ahojky Zoici,holcicky se maj narodit podle terminu 4.zari,ale ja myslim,ze tak do dvou tydnu :dance:
Mi deti jeste nemame,takova pomocnice se ti potom bude hodit :-) .pa

• Citovat
  • Upravit
180
12.8.10 13:34

tak budu držet palečky :wink: doma máte všechno připravené,2 postýlky, kočárek??možná, že se v hrabůvce někdy potkáme.když potkám dvojkočárek, budu se ptát jestli to není náhodou joanee :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.