Podminky oplodneni?

Anonymní
1.6.10 17:34

podminky oplodneni?

Ahojte,chtela jsem se zeptat jak je to s umelym oplodnenim?Musi byt zena vdana?Jak to vubec probiha?Problem je ten ze muz se kterym jsem chtela mit dite nechtel tak jsme se rozesli a ja mimi chci vim ze to zvladnu i bez nej!Bohuzel uz mam dost let na to nez nekoho najdu atd.
Tak dekuji moc :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101642
1.6.10 17:41

No, nevím jestli musí být zrovna vdaná, ale rozhodně musí mít partnera… Umělé oplodnění je pro ty, kterým přirozeně otěhotnět nejde a ne pro ty, co nechtějí hledat partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
1.6.10 17:42

Anonymní, vdaná být nemusí, ale musí mít partnera, který s um. oplodněním bude souhlasit (podepisuje to).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.10 17:50
j.a.n.i1 píše:
No, nevím jestli musí být zrovna vdaná, ale rozhodně musí mít partnera… Umělé oplodnění je pro ty, kterým přirozeně otěhotnět nejde a ne pro ty, co nechtějí hledat partnera.

Nejde o to ze bych nechtela hledat ale jak pisu je mi uz dost let dite hrozne chci a kdyz jsem to ted ukoncila nez nekho clovek najde a jestli vubec ten druhy budi chtit rodinu jelikoz v tomlhe veku uz maji,nebo jestli nam to bude klapat je dalsiho dost casu:( no a otehotnet jen s nekym jako prilezitostne,to mi prijde nefer:(

• Citovat
  • Upravit
6512
1.6.10 18:24

Doufam, ze se zakladatelka neurazi… Myslim to ciste prakticky… A jak to delaji lesbicky? Ty prece take nemaji partnera a znam pripad, kdy maji dve deti po umelem oplodneni… Rekla bych, ze to bude hlavne otazka financi, predpokladam, ze to nebude hradit pojistovna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
1.6.10 18:28

Vdaná být nemusíš, ale musíš mít partnera, který bude s IVF souhlasit. Mě čeká transfér mražených embryí a manžel bude muset podepsat souhlas a občanské průkazy u nás v CARU kontrolují, když něco podepisujeme.
Myslím, že bez partnera není umělé oplodnění možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
1.6.10 18:37

Pokud je to takhle, doporučuji najít dobrého kamaráda a jít tam s ním, který se bude tvářit jako partner..U vstupní prohlídky se ptají, jak dlouho se pokoušíte o dítě atd., takže asi budete muset lhát.. Ale jinak to opravdu nejde, bez partnera to neudělají, ani když si to sama zaplatíš. A kolik ti je? IVF hradí pojišťovna do 39let..Znám známou, která kvůli dítěti si dala inzerát a chlapa si normálně zaplatila, že jí bude dělat „jako“ partnera..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
1.6.10 18:49

No, já bych řekla, že řešit umělé oplodnění, pokud nemám potvrzeno, že to přirozeně nejde je blbost. Stejně musíš sehnat někoho, kdo by ti hrál partnera, tak to už mi přijde jednoduší to s ním zkusit přirozeně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
1.6.10 19:22

Taky nemusíš jít hned na umělé oplodnění (IVF - odběr vajíček, oplodnění mimo tělo a zavedení embryí), stačilo by ti IUI (zavedení spermií do dělohy pomocí katetru), pokud jsi zdravá. Je to jako sex, akorát bez kontaktu :wink:
Pokud bys šla s „kamarádem“, tak by musel dávat svoje sperma, tím pádem by dítě bylo pak jeho.
Teoreticky by šlo najít někoho, kdo má špatný spermiogram, a zkusit pak IUI s dárcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
1.6.10 19:25

A pokud budu ještě víc teoretizovat, tak by to mohlo jít i bez toho CARu, prostě si „seženeš“ sperma od někoho a pak si ho zavedeš, třeba ze stříkačky. Ovšem, tam je potom to jasné otcovství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
1.6.10 20:01

Ono i u darovaného spermatu musí „partner“ podepsat otcovství… aby to nemohlo v žádném případě padnout na dárce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
1.6.10 20:45

No právě, a co pak alimenty, že jo. Maj dárce sperma, takže to automaticky bude tatínek a bude muset platit na „své“ dítě. To asi jen tak žádnej chlap neudělá, když si uvědomí toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
1.6.10 20:48

A on tam opravdu podepisuje „otcovství“? Ne jen souhlas? Co když se v průběhu těhotenství rozejdou a žena ho neuvede do RL (teoreticky)?
Na anonymního to nemůže padnout, protože je anonymní, tam už se pak přece neví, kdo to je, nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
1.6.10 21:35

Jistě to nevím, to by musel napsat kdo to absolvoval, ale myslím, že jo, právě z toho důvodu, aby měl šanci se k dítěti hlásit, protože pokud by ho žena neuvedla, tak nemá jak dokázat, že je otec on.

Jinak dárce je anonymní, ale jeho údaje CAR rozhodně ví… a lidský faktor může selhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
1.6.10 22:00

ahoj tak ted jsme to podstupovali já partnera mám vlastního uz dlouho :lol: ale pred ivf musi podepsat papiry a do roka když otehotnim tak je otec a basta jelikoz nejsme manzele rekli me ze to by byl i dokument na soud kvuli otcostvi .Pochybuji ze soudny chlap do toho pujde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.