Arleta - Kostelec nad Orlicí

32
27.5.10 12:44

ARLETA - Kostelec nad Orlicí

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli některá navštěvujete ARLETU v Kostelci..písněte mi prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
27.5.10 13:30

Ahoj Poštolko. Napíšu ti svou zkušenost … Když jsem byla podruhé těhotná, musela jsem na amniocentézu. Kamarádka mi poradila, abych na ni šla do Arlety, že tam byla taky a bylo to v pohodě. Objednala jsem se tam, absolvovala to (u doktorky, nevybavuju si jméno, ale byla moc příjemná. ). Týden po amnio jsem přestala cítit pohyby a skončila ve špitále v UO. Když jsem se tam zmínila, že jsem byla na amniocentéze v Arletě, tak to spustilo neuvěřitelný čóro … ten doktor, kterému jsem to řekla, začal úplně šílet, nadával jako špaček. Pochopila jsem, že Arletu považuje za doupě podvodníků a šarlatánů (teda zrovna o té „mé“ paní doktroce se vyjádřil pochvalně, že je šikovná a vpodstatě to tam na ní stojí). Když jsem pak nakoukla do své karty, bylo tam červeně, velkým, tiskacím písmem napsáno upozornění, že jsem byla na amnio v Arletě… Tak nevím, ty tam asi chceš jít kvůli jinému problému .. jen že tahle zkušenost mě docela rozhodila a nevím, co si mám myslet. Jestli jsou doktoři proti nim zaujatí, nebo mají k pochybnostem důvod.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.10 13:50

ahoj baghiro, děkuji moc za info…překopíruji sem jeden přísvěk, co jsem zde už v jedné diskuzi psala..pochopíš, proč hledám jakékoliv info na zdravotnické zařízení…
díky zdravotnickému personálu jsem neplodná

ahoj, taky mám něco podobného za sebou..stále jsem slabě krvácela, prý samovolný potrat a šup do nemocnice na revizi dělohy..v nemocnici mi dr řekl, že mu ten váček jako plodový nepřijde, tak teda jsem těhu nebyla a dostala jsem injekci oxytocinu…stále jsem slabě krvácela a zlepšení nikde, psala jsem si s kamarádkou na netu a popisovala mé problémy a ta mě přesvědčila si udělat těhu test..dvě výrazné červené čárky na mě koukaly a já na ně…no ale moc radosti mi neudělaly, bylo mi jasné, že pokud skoro měsíc slabě krvácím, není to v pořádku…přítel mě odvezl k dr a ten mě poslal do nemocnice s tím, že má podezření i na mimoděložní, jelikož mám v pravém vejcovodu krev..v nemocnici mě ubytovali a vzali krev, hcg už jen 680, ale čekali,jestli se zvedne..bohužel kleslo na 508, tak jsem šla na revizi dělohy a druhý den propuštění dom..nikdo nevyloučil ničím mimoděložní těhu, ale pokud bych začala krvácet, mám okamžitě přijet..po třech dnech krvácení a bolení na pravé straně, jak záda tak podbřišek..opět cesta do nemocnice, kde mi vyšetření provedla sestra na wc, at jí ukážu vložku a že prý to je normální šestinedělí a že je vidět, že jsem nerodila a poslala mě domů, i když jsem jí upozorňovala na bolesti a podezření na mimotěhu..za 14 dní ko u gynekologa, stále jsem krvácela, prý mám vče ok a na krvácení jsem dostala hormony na zastavení..přesně měsíc od revize a týden od návštěvy gynekologa jsem jela do nemocnice opět, ale to už jsem měla nesnesitelný křeče a 45 min od vyšetření jsem už ležela na sále..akutní zánět malé pánve, vaječníku a vejcovodů..pro­buzení po narkoze nezapomenutel­né..přišel primář a sdělil mi, že mi vzali OBA vejcovody a kousek pravého vaječníku, ale že to mám brát pozitivně, že nemám žádné nádorové onemocnění…celou noc jsem probrečela..bylo mi hrozně..nedokážu se zbavit pocitu, že někdo v mém případě něco posr…je to 14 dní, co jsem se vrátila z nemocnice a tady v diskuzích hledám názory na car…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
27.5.10 14:50

Ahoj Poštolko, náhodou jsem narazila na tvůj dotaz.
Já byla v Arletě naprosto spokojená, díky nim mám dvě krásné zdravé děti.
Dřív tam ještšě nedělali všechno a na odběrech a zavedení jsme byli v Pronatalu, jiní jezdili zase ještě jinam, ale můj názor vyznívá jako naprostá a veliká spokojenost.
Mám kamarádku, která mi tehdy Arletu doporučila, když jsem na tom byla asi jako ty a hledala a vymýšlela, kam bych měla jet. Ta má 3 děti jen díky jejich péči.

Tolik můj názor.

Baghiro, je mi to líto!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
27.5.10 17:16
hannah85 píše:Baghiro, je mi to líto!

:?: Jsem trochu mimo :oops: Ale co je ti líto? Moje těhotenství bylo v pořádku, dcerka bude mít už dva roky:)… Já byla v tom špitále jen na pozorování, protože jsem nějakou dobu necítila pohyby..
Jinak je super, že ti tam pomohli k dětem, známá mé kolegyně si v Arletě úspěšně „pořídila“ trojčátka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
28.5.10 06:49

Ahoj,
my jsme si nechávali v Arletě dělat 3D ultrazvuk na určení pohlaví.Dělala to nějaká mladičká sestřička a na 80% prý čekáme kluka.Zaplatili jsme 1000kč,dostali dvd nahrávku a narodila se holka.Takže toto je naše zkušenost.Přístup k pacientům mají bezvadný,na nic jiného si nemůžu stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
28.5.10 07:07

Tak já nedám na Arletu dopustit, jsem s nimi maximálně spokojená, dr.Doležal a sestry super přístup, nemám jedinou výhradu.

Jinak co se týká mého okolí, tak všichni Arletu chválí, neslyšela jsem nic negativního.

Baghiro po amniu je vždy riziko potraru, je malé, ale je a i znám holčinu co po amniu potratila a nebyla v Arletě. Jinak nevím kde jsi byla v nemocnici, ale Pardubice a Hradec jsou proti Arletě, je tam nějaký boj, takže to upozornění v kartě na Arletu bych já nebrala vážně. Jinak je fajn, že to dobře dopadlo, ale kdyby jsi byla na amniu jinde, mohlo se stát to samé.
Dr.Doležal je to opravdu špičkový lékař a né žádný šarlatám a podvodník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
28.5.10 09:12
Jindřiš píše:Baghiro po amniu je vždy riziko potraru, je malé, ale je a i znám holčinu co po amniu potratila a nebyla v Arletě. Jinak nevím kde jsi byla v nemocnici, ale Pardubice a Hradec jsou proti Arletě, je tam nějaký boj, takže to upozornění v kartě na Arletu bych já nebrala vážně. Jinak je fajn, že to dobře dopadlo, ale kdyby jsi byla na amniu jinde, mohlo se stát to samé.
Dr.Doležal je to opravdu špičkový lékař a né žádný šarlatám a podvodník.

Jindřiš, psala jsem, že jsem byla v nemocnici v Ústí. Pan doktor (mladý, sympatický chlap) se strašně rozčilil, když jsem tu Arletu zmínila, nicméně nic konkrétního mi neřekl. O riziku potratu po amnio samozřejmě vím, ale nějak nechápu, proč to zmiňuješ :?: :nevim:
Já svůj pobyt v nemocnici a amniocentézou do souvislosti nedávám, bylo za tím něco jiného, co se mi nechce sem psát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
28.5.10 10:02

DIKY :))

ahoj holky, moc vám děkui, že písnete…po tom, co jsem si zažila se zdravotnickým personálem je opravdu pro mě důležité, kam se půjdu snažit o mimi…rozhoduji se mezi sanusem hk, arletou kostelec a pak ještě přemýšlím nad olomoucem…na sanus hk jsem slyšela docela negativní ohlasy ohledně jejich přístupu, že to berou jak na běžícím páse, pokaždé jiný dr a jdou po penězích, no ale úspěchy mají…pro mě je ted důležitý i ten přístup…co jsem si zažila tady v nemocnici byla hrůza a to jsem byla poprvé v životě v nemocnici…bylo znát, že chtěj, abych co nejdříve vypadla, aby mě neměli na očích…už bych se tam nechtěla nikdy dostat…taky je pro mě hodně těžký, že jsem se před 4 měsíci odstěhovala za přítelem z velkého města do horské obce, kde nikoho neznám a ta možnost se z toho vypovídat chybí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
28.5.10 18:32

Baghiro já jsem to z tvého příspěvku tak pochopila, nejspíš špatně, nejdřív jsem opravdu pochopila, že jsi potratila a pak si přečetla, že né, proto jsem o tom psala.
To že boje mezi lékaři jsou vím už dlouho, není to tak dlouho co se šířilo, že Arleta končí.
Jinak co se týká nemocnice Ústí nad Orlicí, tak mají s Arletou smluvní vztah pro případné komplikace, hledala jsem to v stimulačním protokolu.
Jinak co se týká Arlety udělali a dělají pro mě hodně a já jsem s nimi maximálně spokojená, ale na druhou stranu každá známe Arletu z trochu jiné stránky.

Poštolko1 můžeš si tam dojít na konzultaci jen tak nezávazně, když se ti to nebude líbit už tam znova nemusíš a můžeš zkusit jít jinam. Jinak co se týká mě chodím k jednomu lékaři, jak jsem už zmínila k dr.Doležalovi, jen odběr vajíček mi dělala doktorka, nevím jak se jmenuje. Já mám jen dobré zkušenosti a je fakt, že doktor mi sedí a věřím mu. Jestli chceš se na cokoliv zeptat, tak se ptej, ráda ti odpovím. Můžeš za námi přijít do diskuze SNAŽILKY Z CAR ve stejné situaci, tady je odkaz https://www.emimino.cz/…kovani/2483/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78)
2
30.5.10 15:37

Ahoj, byla jsem ve velmi podobné situaci jako ty, přestěhovala jsem se za přítelem do jednoho městečka v podorlicku. Miminko nepřicházelo a rozhodli jsme se pro IVF. Nejprve jsem se rozhodovala také pro Arletu (byla nejblíže) nebo Salus v Hradci nebo v Pardubicích. Když jsem o tom mluvila se svou skvělou obvoďačkou, řekla mi, že by na mém místě volila Prahu nebo Brno. Moje gynekoložka také, velmi pochvalne mluvila o Reprofitu v Brně nebo o Unice v Brně.Takže jsem se rozhodla jezdit tam, vybrala jsem si Reprofit, a zatím nelituju. Skvělý přístup, a nesnaží se čistě jen o peníze, ale spíš opravdu pomoct, navrhovali zpočátku šetrnější postupy, ale my chtěli přímo IVF. Za dva dny mám jít na odběr vajíček a pak nás čeká transfer a čekání. Ale určitě nelituju, že jezdím do Brna, sice je to dál, ale jsem zatím velmi spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
1.6.10 17:08

..tak já zatím uvažuju o té Arletě..Brno je dost daleko..ani nevím, jak to bude v budoucnu celé probíhat..jaký bude můj zdravotní stav po zánětu..byly mi doporučeny lázně..jestli příteli jen tak dá někdo volno v práci..a i finanční stránka bude náročná, jelikož jsem nezaměstnaná a ted předěláváme kuchyň, tak se investovalo..njn..ono to nemá asi nikdo jednoduchý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
domka
3.6.10 22:28

Arleta

Ahojda holky, tak já můžu Arletu jenom doporučit. Pan doktor Doležal se svým ansablem :-)jsou opravdu NO.1 ! Prostě sehraný team, který se bude na 200% snažit o možné, ale i o to nemožné. Mám předchozí zkušenosti se Sanusem v Hradci a i když to mám jako Hradečačka nejblíž, už mě tady nikdy neuvidí. Jezdili jsme sem s manželem před 2 roky a hrůza. Počínaje zmalovanýma sestřičkama, které vypadaly jak z vykřičeného domu - jen když si vzpomnu na ty jejich rudý gelový nehty, tak je mi z toho ouzko. Navíc si tam nikoho v čekárně nevšímají. Sedíte tam a připadáte si jako paka klidně 4 hodiny. Dál pan doktor Š…n, který nám první hodinu omýlal jen to, jaký je Rath hajzl a co nás to bude stát a pak nám řekl rovnou výsledek, a to ISCI. Měli jsme z toho všeho opravu špatný dojem, který nepřešel ani po téměř roce. Nakonec jsme to po vzdali. Potom jsme zkusili i špitál v HK. Jenže tam na mě vyrukovali s laparoskopií a to neměli. Mě se jen z toho povídání udělalo špatně a pan doktor na mě musel otevřít okno. Trapas. Ale na druhou stranu na manžela vyrukovali taky s operativním zákrokem a jemu s toho bylo blbě taky :-))). Takže 1:1 a už nás tam taky neviděli.
Asi dost záleží na konkrétním případě. Mě naopak moje gynekoložka Arletu doporučovala. Jenže mě se nechtělo nikam takhle jezdit. Zdálo se mi to dost komplikované. Nakonec, když s Arletou vyrukoval i můj manžel a já tedy nikoho nemusela přesvědčovat, tak jsme se objednali. Pravdou je, že jsme museli chvilku počkat než nás vzali. S nynějším odstupem jsem už ale pochopila, že oni nepřipustí kvantitu na úkor kvality. Takže pokud se tam chcete dostat, tak neváhejte. Nemusí to být hned. Nyní máme už odsátí otocytů za sebou a v pátek jsme byli na transferu. Teď už jen čekáme …a čekáme..... a čekáme… a je to ták nekonečný a dlouhý a ty dny, … ty dny se ták děsně táhnou. Nervozita stoupá - asi to nevydržím a test si udělám už v sobotu ( i když bych asi neměla - je to brzo - ale když mě to asi nedá ). Držím palečky všem.
Pa D

• Citovat
  • Upravit
32
4.6.10 14:04

domko moc díky za tvůj názor..asi tu Arletu poprvé zkusím a uvidím..no a tobě držím palečky, ať ti dopadne a koukaj na tebe dvě čárky :wink: ..to pak písni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Darkyne
12.7.10 13:21

Arleta

Ahoj, mam zkusenosti s Arletou. Pred sesti lety jsme chleli mimi. Prosli jsme FN HK, potom Sanus HK a nakonec na doporuceni kamardky Arletu. Pristup tehdy velmi dobry. Kamaradka od nich ma dvojcatka. Po dalsich trech letech tam byla kamaradka 8× na darcovstvi vajicek (i kdyz se doporucuje jen 3×) a posledni 3 odbery nadavala jak spacek, ze se pristup zmenil a jdou taktez jen po penezich a musim souhlasit, ja jsem se taky rozhodla darovat oocyty, pan doktor si me prohledl a rekl ze by byl odber minimalni tak 4-5 vajicek a to ze by byla temer ztrata casu pri tak vysoke investici za leky malo vajicek a ze me nebere. Moje presvedceni vsak bylo silnejsi tak jsem zasla zpet do Sanusu (kdyz chces muzes se objednavat ke stejnemu doktorovi) opet jsem se setkala s panem doktorem Silhanem a musim rici ze opravdu super pristup, naprosto bez problemu me zaradili a v sobotu jsem se poprve stala darkyni 17 vajicek. No a pak se v tom vyznejte… za me si myslim, ze Arleta neni to co byvala, je nyni spise smerovana na zahranicni klientelu ktera, caluje…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.